MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

ΝΕΟΝ: Μια έκθεση στο Λονδίνο «φέρνει σε επαφή» το έργο του Γιώργου Σεφέρη με 12 ελληνόφωνους καλλιτέχνες

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ ενώνει την «κληρονομιά» του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη με το έργο 12 ελληνόφωνων σύγχρονων καλλιτεχνών, μέσα από την έκθεση «Μοιραίοι σύντροφοι, ανυπόστατοι ίσκιοι» που παρουσιάζεται στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία, στο Λονδίνο.

ΝΕΟΝ: Μια έκθεση στο Λονδίνο «φέρνει σε επαφή» το έργο του Γιώργου Σεφέρη με 12 ελληνόφωνους καλλιτέχνες
Monopoli Team

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, παρουσιάζει την έκθεση «Μοιραίοι σύντροφοι, ανυπόστατοι ίσκιοι» στον χώρο της Ελληνικής Πρεσβευτικής Κατοικίας. Η έκθεση φέρνει σε επαφή την κληρονομιά του νομπελίστα Έλληνα ποιητή και διπλωμάτη Γιώργου Σεφέρη με το έργο δώδεκα ελληνόφωνων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Η έκθεση, με κεντρικό στοιχείο τη ζωή της διασποράς, συνδέει τις εμπειρίες, την κοσμοθεωρία και το έργο του Γιώργου Σεφέρη με τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών που μοιράζονται μια κοινή γλώσσα και μεταναστευτικές εμπειρίες.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Έλλη Αντωνίου, Νίκος Κεσσανλής, Καρολίνα Κρασούλη, Αμάντα Κυριτσοπούλου, Στάθης Λογοθέτης, Μάρω Μιχαλακάκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Γιώργος Πέτρου, Έρικα Σκούρτη, Στεφανία Στρούζα, Αντρέα Τζούροβιτς, Σάββας Χριστουδουλίδης

Επιμέλεια: Άκης Κόκκινος, απόφοιτος υποτροφίας ΝΕΟΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπί Ασπαλάθων: Το τελευταίο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη12.09.2018

Οι περισσότεροι από τους νέους καλλιτέχνες και ο επιμελητής της έκθεσης ανήκουν στην κοινότητα του ΝΕΟΝ, καθώς είναι απόφοιτοι υποτροφιών των προγραμμάτων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Μοιραίοι σύντροφοι, ανυπόστατοι ίσκιοι»
7 Οκτωβρίου – 12 Νοεμβρίου 2022

Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία, Λονδίνο
51 Upper Brook Street, London, W1K 2BT, United Kingdom (χάρτης)

Ωράριο Λειτουργίας:
Πέμπτη-Παρασκευή | 18.00-21.00
Σάββατο | 11:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη | Κράτηση απαραίτητη

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b