MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζέιν Όστεν: Μια πρώτη έκδοση της «Έμμα» γίνεται το πιο ακριβό βιβλίο της σπουδαίας συγγραφέως στην ιστορία

Μια υπογεγραμμένη πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Έμμα» της Τζέιν Όστεν αγοράστηκε για 375.000 λίρες. πιάνοντας την υψηλότερη τιμή πώλησης από οποιοδήποτε άλλο έργο της σπουδαίας μυθιστοριογράφου.

Τζέιν Όστεν
Monopoli Team

Ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, έγινε η πιο ακριβή πώληση έργου της σπουδαίας συγγραφέως, αφότου αγοράστηκε για το ποσό των 375.000 λιρών και θα εκτεθεί για πρώτη φορά δημόσια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ιδιαίτερη αυτή πρώτη έκδοση της «Έμμα»– η οποία φέρει το χειρόγραφο σημείωμα «από τη συγγραφέα»– κατάφερε να πιάσει την υψηλότερη τιμή πώλησης από οποιαδήποτε άλλη τυπωμένη δουλειά της εμβληματικής μυθιστοριογράφου.

Η επίτομη έκδοση τοποθετήθηκε στο Chawton House, του Hampshire,πρώην σπίτι του αδερφού της Όστεν, Έντουαρντ, που τώρα λειτουργεί ως ινστιτούτο έρευνας με εξειδίκευση στις γυναίκες συγγραφείς, αφότου ο Αμερικανός αγοραστής του επέμενε να παραμείνει το βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Peter Harrington, επιχείρηση εμπορίας σπάνιων βιβλίων από το Λονδίνο, ανέφερε πως πρόκειται για το μόνο γνωστό υπογεγραμμένο αντίτυπο μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν. Όπως ήταν το συνήθειο της εποχής, την αφιέρωση στο βιβλίο την έγραψε ο εκδότης και όχι η συγγραφέας. Ενώ, λέγεται ότι δόθηκε στη φίλη της Anne Sharp, γκουβερνάντα των παιδιών του Έντουαρτ.

Με τον ιδιοκτήτη Pom Harrington να επισημαίνει:

«Ο αγοραστής του αντιτύπου της «Έμμα» της Όστεν εξέφρασε την επιθυμία το έργο να παραμείνει στην Αγγλία. Αμέσως σκεφτήκαμε το Chawton House λόγω της σύνδεσης του τόσο με την Όστεν όσο και με τον αδερφό της Έντουαρντ. Η στήριξη του Chawton House στην πρώιμη γυναικεία λογοτεχνία το καθιστούσε την καλύτερη επιλογή, καθώς η Sharp αποτέλεσε έμπιστη, ένθερμη υποστηρίκτρια και πολλές φορές κριτής της δουλειάς της Όστεν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ συγγραφέας Δημήτρης Παναγιωτάτος μάς αποκαλύπτει πώς η Τέχνη μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή μας12.09.2018

«Ήταν μέρος ενός στενού κύκλου μέσα στον οποίο η Τζέιν κυκλοφορούσε αντίτυπα των μυθιστορημάτων της και σημείωνε τις αντιδράσεις. Η Τζέιν λάμβανε σοβαρά υπόψιν την ανταπόκριση της Anne στα μυθιστορήματα της, ζητώντας της να είναι απόλυτα ειλικρινής στην αξιολόγηση της, και σημειώνοντας τα σχόλια της στο ημερολόγιο». 

Το βιβλίο αναμένεται να εκτεθεί δημόσια στο Chawton House στις αρχές του 2023.

*Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b