MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και για να το απολαύσετε συγκεντρώσαμε όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Τα Ηρωϊκά Βουρλά της Μικράς Ασίας: Προβολή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

H πρώτη προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), «Τα Ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης-Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ» και την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας. Πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα Βουρλά ήταν μια ακμάζουσα πόλη, της οποίας ο υλικός πλούτος άρδευε τον πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Το ΙΔΙΣΜΕ, και η διευθύντριά του συνεχίζουν και με αυτή την ταινία τεκμηρίωσης που βασίζεται σε πλούσιο αρχειακό υλικο και εμπεριστατωμένη έρευνα, όπως και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο, να φυλάσσουν τη μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
01/10 στις 19.30
Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α και Ρήγα Φεραίου 9, Πεύκη
Προκράτηση θέσεων στο: [email protected] και στα τηλέφωνα 2106669131-2106669140

Novoflot: Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Μια αλληγορική – αθλητική – οπερατική περφόρμανς, το συναρπαστικό έργο “H όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές” θα παρουσιαστεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2022, στις 20.00, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λάβετε θέσεις, όπερα, πάμε! Ο φημισμένος ανεξάρτητος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο “Η όπερα #1–#3”, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Αντώνη Ανισέγκο και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων όπως το τολμηρό dissonArt ensemble από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνώς αναγνωρισμένο τζαζ τρίο Johnny La Marama, το Σύνολο Δωματίου της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων – ΑΣΟΝ και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου.
01/10 και 02/10 στις 20.00
Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance Festival στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Hooked, του Ηλία Λαζαρίδη

Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance Festival γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια δράσης του επιβεβαιώνοντας την πίστη του στην ανοιχτή δυναμική του χορού όπως αυτή εκφράζεται στη διαρκή αλληλεπίδρασή του με άλλες τέχνες και εκφράσεις. Με κεντρικό σύνθημα «Fall-into-place», η διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ, DAN.C.CE Unitiva, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου σύγχρονου χορού Aerowaves, σχολιάζει χαρακτηριστικά την φετινή θεματική: «Γλώσσες πολλές, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική, συνδέουν την πτώση με τον τόπο σε μια παράξενη εικόνα ελεύθερης γείωσης των σωμάτων». Το ARCFEST15 ξεκινά από τη διαπίστωση αυτή, καθώς ταυτόχρονα συνδέεται με την πραγματικότητα που ορίζουν οι κάθε λογής κρίσιμες μετατοπίσεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, περιβαλλοντικές αλλαγές, πολεμικές καταστροφές και μεταναστευτικές ροές. Σε αυτή τη βίαιη κίνηση/πτώση των σωμάτων, το Φεστιβάλ στοχάζεται «τον τρομακτικό πόθο του ανήκειν». Προτείνει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο χορός μας δείχνει τι σημαίνει να έχει και να αφήνει κανείς έναν τόπο, να βρίσκει δηλαδή το σημείο στο οποίο ταιριάζει μια δεδομένη στιγμή (fall into place) και να προχωρά χωρίς να το κατέχει.» Συγκεκριμένα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το έργο A Signal That Travels Down Through Your Heart, της Εύας Γεωργιτσοπούλου και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το έργο Hooked, του Ηλία Λαζαρίδη.
01/10 και 02/10 στις 20.30
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Προκράτηση θέσεων στο: www.ticketservices.gr

O Γιάννης Κότσιρας στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Ο δημοφιλής ερμηνευτής, που εδώ και χρόνια συντροφεύει το κοινό του τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια με την εκφραστική φωνή του, τα τραγούδια του, παλιά και καινούρια, τις πάντοτε εμπνευσμένες διασκευές του και τις εξαιρετικές επιλογές του σε τραγούδια λαϊκά. Φέτος, έχει βγάλει ένα ακόμη τραγούδι, που έχει κυριολεκτικά λατρευτεί από το κοινό. Το “Σασμός”, τραγούδι γραμμένο για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά με στίχους του ίδιου και μουσική του Νίκου Τερζή, ένα τραγούδι σύγχρονο, δυναμικό και με έντονα στοιχεία της πλούσιας κρητικής μουσικής παράδοσης, είναι το τραγούδι που μας μεταφέρει μουσικά στην ουσία της επιτυχημένης σειράς, περιγράφοντας το πως ο έρωτας καταφέρνει να νικήσει τη βεντέτα.
01/10 στις 21.00 
Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

Μυστήριο 13 – Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία, της Γιολάντας Μαρκοπούλου στο Συνοικισμό Άνω Ελευσίνας

Tο Μυστήριο 13 – «Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία» αποτελεί μια περιπατητική παράσταση, ένα χρονικό της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας με πρωταγωνιστές τους απογόνους τους, κατοίκους του συνοικισμού, σε μια site-specific περιπατητική παράσταση με ελεύθερη είσοδο. Τα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια μαρτυρούν σιωπηλά τις αναμνήσεις του μεγάλου ξεριζωμού. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Η προσωπική μαρτυρία του ενός γίνεται συνάμα η ιστορία των πολλών. Συμμετέχοντες και κοινό αντικρίζουν την καταγωγή και την κληρονομιά των Μικρασιατών μέσα από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μουσική και βίντεο-ντοκουμέντα, που παραμένουν ασίγαστα εδώ και εκατό χρόνια – μια ζωντανή αναμετάδοση που συνεχίζεται στο διηνεκές και μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές.
01/10 και 02/10 στις 19.00
Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, Λαμψάκου 13, Ελευσίνα

Στην απέναντι όχθη: Μουσικοθεατρική παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας. Μια γυναίκα πρόσφυγας απ’ τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη…στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο – που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει – τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
01/10 στις 21.00
Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης, Λητούς και Λεωφόρος Κύμης

1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος. Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική συναυλία με τίτλο “Αγάπης Λόγια”, με τη σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου. Ένα μελωδικό ταξίδι με υπέροχα ακούσματα από την ελληνική οπερέτα και αγαπημένα τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη, όπου η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων και την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, μουσική συναυλία με τίτλο “Folkie – Rockie. Από τη rock στην παράδοση”, με το συγκρότημα Karmica και τον Γιώργο Παντερή και guest τον Γιάννη Ζουγανέλη.
01/10 και 02/10 στις 21.00
1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)
Προκράτηση θέσεων στο ticketservices.gr

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2022 στο Άλσος Περιστερίου

Photo by Andhika Soreng on Unsplash

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και πάλι τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις “Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2022” στο Άλσος Περιστερίου. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και την  Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρες 12.00 – 22.00 το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το “Bike Show 2022”.
01/10 και 02/10 στις 12.00 – 22.00
Άλσος Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δ. Κιντής

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής», ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί σε ένα αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Τα Λαϊκά Σύνολα, η Παιδική Χορωδία, το Φωνητικό Σύνολο, το τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού των Μουσικών Εργαστηρίων καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηλιούπολης, συνεργάζονται επί σκηνής, παρουσιάζοντας αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Στην είσοδο του θεάτρου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης.
02/10 στις 20.30
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b