MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022.

Ηλίας - ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας, του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Άβατον
Monopoli Team

Θέατρο

1. Δαίδαλος και Ίκαρος, από την ομάδα Αφού στο θέατρο Αλκμήνη

Η ομάδα «Αφού» παρουσιάζει την πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση στην Ελλάδα «Δαίδαλος και Ίκαρος» στο θέατρο Αλκμήνη από 2 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι για όλη την οικογένεια και καθημερινές για σχολεία. Μέσα από ένα πρωτότυπο pop- up σκηνικό, τρισδιάστατες κατασκευές, κούκλες και αντικείμενα φτιαγμένα με παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές και ένα εντυπωσιακό κινούμενο πανόραμα, η ομάδα παρουσιάζει τον πρώτο «πτητικό» μύθο της ανθρωπότητας. Μια περιπέτεια που ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο το μύθο του Δαίδαλου που ήταν «ξακουστός σε όλον τον κόσμο, ταυτόχρονα για την τέχνη του, τις περιπλανήσεις και τις συμφορές του». Σκηνοθεσία: Δήμητρα Πεμούση.
Κυριακή 2/10, 12:00
Εισιτήριο: 10€: γενική είσοδος/ 7€: άνεργοι συνταξιούχοι τρίτεκνοι-πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, γκρουπ 15 άτομα+/ ειδικές τιμές για σχολεία & συλλόγους γονέων & κηδεμόνων.
Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα. Τηλ. 2103428650

2. Ηλίας – ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας, του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Άβατον

Το Θέατρο Άβατον παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά 2-7 ετών «Ηλίας – ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας». Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με την Νάντια Δαλκυριάδου ένα έργο που μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και το παιχνίδι μάς φωτίζει το μονοπάτι προς το θάρρος, τη δύναμη, την αποδοχή, την προσφορά, αλλά και τη διαφορετικότητα και την εκτίμηση. Ο γάτος Ηλίας και η παρέα του ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι στη γατοσυνοικία του Θεάτρου Άβατον και περιμένουν όλα τα παιδιά από 2 έως και 7 ετών να γίνουν συνοδοιπόροι τους.
Σάββατο 2/10, 13:30
Εισιτήρια: € 8 (κανονικό), € 6 (ανέργων/πολυτέκνων/ ΑμεΑ) | Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός – Μετρό Κεραμεικός. Τηλ: 210-3412689.

3. «Ο Ραφτάκος των Λέξεων»: Μια παράσταση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς για καλό σκοπό

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για τον καλύτερο σκοπό, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στηρίζοντας «Το Μεγάλο Μας Σπίτι» για την πρώτη παιδική ηλικία και την γονεϊκότητα. «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Σάββατο 1/10, 19:30
Εισιτήρια: 10 € προπώληση. 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράστασης | Προπώληση: ticketservices.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι. | https://mikrosnotos.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ θησαυρός της Βαγίας: Το μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή γίνεται παράσταση στο Θέατρο Αλάμπρα12.09.2018

Εκθέσεις

4. Θεοί του Ολύμπου: Η τεχνολογία συναντά τον μύθο σε μια νέα έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ, με τίτλο «Θεοί του Ολύμπου», έρχεται και στην Αθήνα. Έως τις 30 Μαρτίου 2023 ο Όλυμπος «μετακομίζει» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «ανοίγει» τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο. Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: Επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως 30 Μαρτίου 2023
Είσοδος: Γενική Είσοδος: 10€. Μαθητικό: 8€. Οικογενειακό 4 ατόμων: 35€. Οικογενειακό 3 ατόμων: 26€. ΑΜΕΑ 5€, με συνοδό: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής. Τηλέφωνο: 21 2254 0300 

Φεστιβάλ

5. Pet Partners of Hellas: Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ για παιδιά μη τυπικής ανάπτυξης, με οικοδεσπότες σκύλους θεραπείας

Το 1ο διαδραστικό και εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για παιδιά μη τυπικής ανάπτυξης και τους φίλους τους, διοργανώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2022 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pet Partners of Hellas με οικοδεσπότες και πρωταγωνιστές τους αξιαγάπητους σκύλους θεραπείας του οργανισμού. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Ο ΜΚΟ Pet Partners of Hellas προγραμματίζει δράσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους τους. Οι δράσεις αυτές είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες έχοντας για συντροφιά τους έναν τετράποδο φίλο – καθοδηγητή.
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 14:00 – 20:00
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών και Πειραιώς 144, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0342 6842.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Όλιβερ Τουιστ του Καρόλου Ντίκενς, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στον «Ελληνικό Κόσμο»12.09.2018

Online

6. Όρνιθες: Μια νέα διαδραστική εφαρμογή-βιβλίο φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τoν Αριστοφάνη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.Στη σειρά «Αρχαίο Δράμα» -όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που ένωσαν τις δυνάμεις τους γι’ αυτό το εγχείρημα είναι οι: Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση – Ηχητικός Σχεδιασμός).
Περισσότερα στο www.birigogo.gr
Ή απευθείας από τα stores
Για iOS: www.apple.co/3BXnfE1
Για Android: www.bit.ly/3S3J4Yd

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

7. Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους στο Θέατρο 104

Το Θέατρο 104 φιλοξενεί για ακόμη μια φορά εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους με τη Σοφία Παπαδοπούλου και την Ομάδα των Πέντε Εποχών. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 12:00 – 13:30, ξεκινάει το εργαστήριο για εφήβους 12-17 ετών: Η  Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια φιλοδοξεί και αυτή την χρονιά  μέσω της χαράς του παιχνιδιού και του θεάτρου, να δώσει μια διέξοδο στις ανησυχίες των παιδιών, που θα «φωτίσει» τον ψυχικό τους κόσμο, θα «ξεκλειδώσει» τις καρδιές και τα εκφραστικά τους μέσα και θα τα οδηγήσει στα «μονοπάτια» της ενσυναίσθησης.
Σάββατο 1/10, 12:00 – 13:30 | Για παιδιά 12-17 ετών
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2121 010582 και 6932 321039.
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα | E-mail: [email protected].

8. ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-5 ετών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους του Ιδρύματος Θεοχαράκη επιστρέφουν αυτό τον Οκτώβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 15:00 – 16:00, ξεκινάει ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, για παιδιά 4-5 ετών, «ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά»: Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, το Arkki (Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και εφήβους), που έφερε στην Ελλάδα ο ΑΚΤΟ από τη Φινλανδία, συνεχίζει το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων. Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην Αρχιτεκτονική, συνεχίζεται με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.
ΚΥΚΛΟΣ 1: 1, 8 Οκτωβρίου 2022 | Χιονισμένο Κάστρο (Ι, ΙΙ)
Ώρες: 15:00 – 16:00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 40€. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el

9. «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-5 ετών στον «Ελληνικό Κόσμο»

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει και φέτος πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική, αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-5 ετών, με τίτλο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»: Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι «κάνουν» τον «Γύρο του Κόσμου» και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κάθε τόπου. Μαθαίνουν πως ζουν τα παιδιά από τη μια άκρη της Γης έως την άλλη.
Σάββατο 1/10, 12:00
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000. Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

10. «Γνωριμία με το Σκάκι»: Εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένας νέος κύκλος του εργαστηρίου για παιδιά 6-12 ετών, «Γνωριμία με το Σκάκι», ξεκινάει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 17:00, στον Πευκώνα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Σχεδιασμός – Υλοποίηση «Αναγέννηση και Πρόοδος».
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
17.00 – 17.45 Για παιδιά που δεν γνωρίζουν τους κανόνες
18.00 – 18.45 Για παιδιά που γνωρίζουν τους κανόνες
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

*Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕτήσια καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b