MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Γυναικεία δύναμη από την Αφρική

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η γυναίκα βασιλιάς

Η επική περιπέτεια «Η γυναίκα βασιλιάς» της Τζίνα- Πρινς Μπάιθγουντ αφορά ένα αυθεντικό επεισόδιο της αφρικανικής Ιστορίας, με ηρωίδες μια ομάδα επίλεκτων γυναικών που είχαν αναλάβει την προστασία του βασιλείου της Δαχομέης. Πρωταγωνιστεί η Βαϊόλα Ντέιβις που παίρνει κυριολεκτικά πάνω στους στιβαρούς ώμους της όλο το βάρος μιας ξεχωριστής ιστορίας γυναικείας χειραφέτησης που διήρκησε σχεδόν 3 αιώνες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χαμογέλα

Το φιλμ τρόμου «Χαμογέλα» δεν είναι μια ακόμη συρραφή αποτρόπαιων σκηνών που σκοπό έχουν να ταράξουν το θεατή, αλλά ένα ευπρεπέστατο μεταφυσικό θρίλερ που επιχειρεί αρκετά πετυχημένα να αφηγηθεί μια ιστορία ψυχολογικών τραυμάτων που έχει αρκετό ψαχνό στην ανάλυση της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Φλεγόμενη θάλασσα

Πιο υποτονικό και οριακά μελό το φιλμ καταστροφής «Φλεγόμενη θάλασσα» που φτιάχτηκε από την εταιρεία παραγωγής των ανάλογης θεματικής «Σεισμός» και «Κύμα», έχει το ατού της αυθεντικής οικολογικής καταστροφής που συνέβη πριν από χρόνια στη Νορβηγία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο έρωτας τα αλλάζει όλα

Μια Σιγκούρνι Γουίβερ πραγματικά υπέροχη και ένας πειστικός υποστηρικτός ρόλος από τον Κέβιν Κλάιν είναι οι δύο πόλοι της παλιομοδίτικης αισθηματικής κομεντί «Ο έρωτας τα αλλάζει όλα» που την βλέπεις ευχάριστα αλλά χωρίς τους δύο σταρ θα περνούμε εντελώς απαρατήρητη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Badguy

Τέλος η επανέκδοση του «Badguy» του Κιμ Κι Ντουκ είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε πως ο νοτιοκορεατής του «Νησιού» και της «Άνοιξης, καλοκαίρι…» ταύτισε την ερωτική εμμονή με τον σαδομαζοχισμό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b