MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ: Η νέα σειρά μυστηρίου του Netflix καλείται να δώσει ένα δικό της τέλος σε ένα άλυτο μυστήριο

Είναι Νορβηγική, βασίζεται σε αληθινή ιστορία και έχει μόλις 5 επεισόδια. Αυτά χρειάστηκε η «Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ» για να βρεθεί στο top 10 των σειρών του Netflix στην πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας της.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Εδώ και μία εβδομάδα, η νέα προσθήκη του Netflix έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού. Με τίτλο «Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ», η νέα Νορβηγική σειρά 5 επεισοδίων βρίσκεται στο top 10 της πλατφόρμας και υπόσχεται μία πολύ δυνατή και γεμάτη μυστήριο ιστορία, ενώ ταυτόχρονα έχει κερδίσει τους θαυμαστές αλλά και τους επικριτές της.

Η πλοκή του «Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ» και η πραγματική ιστορία πίσω από τη σειρά
Στο "Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ" η Ανν-Ελίζαμπεθ εξαφανίζεται από προσώπου γης και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τα ίχνη της και να εξιχνιάσει αυτήν την περίεργη απαγωγή. Photo Credits: Netflix

Στο “Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ” η Ανν-Ελίζαμπεθ εξαφανίζεται από προσώπου γης και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τα ίχνη της και να εξιχνιάσει αυτήν την περίεργη απαγωγή. Photo Credits: Netflix

Η σύζυγος ενός δισεκατομμυριούχου εξαφανίζεται και η αστυνομία της Νορβηγίας θα κινήσει γη και ουρανό για να τη βρει. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι τόσο εύκολα στο νέο σκανδιναβικό νουάρ απόκτημα 5 επεισοδίων του Netflix, το οποίο βασίζεται εξολοκλήρου και με ελάχιστες μόνο αλλαγές, στην πραγματική ιστορία εξαφάνισης της Ανν-Ελίζαμπεθ Χάγκεν, η οποία συγκλονίζει ακόμα ολόκληρη τη Νορβηγία.

Τον Οκτώβριο του 2018, η Ανν-Ελίζαμπεθ Χάγκεν εξαφανίζεται από το πολυτελές σπίτι της στο Λόρενσκογκ της Νορβηγίας. Ο Τομ Χάγκεν, γυρίζει στο σπίτι του και αντικρίζει ένα χάος, ενώ σε μία καρέκλα βρίσκει ένα ξεκάθαρο σημείωμα λύτρων και καταλαβαίνει πως η γυναίκα του έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα πρέπει να δώσει στους απαγωγείς τα 9 εκατομμύρια που ζητάνε σε κρυπτονομίσματα και να μην ενημερώσει κανέναν για την απαγωγή, αν θέλει να ξανά δει τη σύζυγό του ζωντανή.

Ο Τομ θα απευθυνθεί παρόλα αυτά στην αστυνομία, με τη ντετέκτιβ Γιόρουν Λάκε να αναλαμβάνει την υπόθεση. Η ντετέκτιβ θα πρέπει να φτάσει στην άκρη του νήματος χωρίς να απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης αλλά ούτε και τους φίλους της οικογένειας, αλλά πάνω από όλα, χωρίς να καταλάβουν οι απαγωγείς πως έχει εμπλακεί η αστυνομία.

Για καλή της τύχη, οι απαγωγείς δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει κάτι, και συνεχίζουν την διαπραγμάτευση αλλά και την σταδιακή παραλαβή των λύτρων. Όμως ο Νορβηγικός Τύπος έχει άλλα σχέδια και διαρρέει την υπόθεση εξαφάνισης, μαζί με κάποιες πληροφορίες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπει ακόμα και η Γιόρουν την υπόθεση.

Photo Credits: Netflix

Photo Credits: Netflix

Το θύμα της απαγωγής δεν δίνει κανένα σημάδι ζωής και οι απαγωγείς της κανένα ενδιαφέρον να παραλάβουν γρήγορα όλα τα λύτρα. Και τότε είναι που η αστυνομία αρχίζει να υποπτεύεται κάτι χειρότερο από μία απλή απαγωγή.

Πραγματικές αμφιβολίες όμως θα προκαλέσει μία μαρτυρία, που ταράζει τα νερά. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται γνωστό πως το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις των δύο συζύγων ήταν τεταμένες και η Ανν-Ελίζαμπεθ είχε σκεφτεί να πάρει διαζύγιο, και μαζί τη μισή περιουσία του Τομ, καθώς το ζευγάρι διατηρεί προγαμιαίο συμβόλαιο.

Έτσι, το κίνητρο αυτό θεωρήθηκε από πολλούς αρκετό, και πάνω από όλα από την αστυνομία, η οποία προχωρά στη σύλληψη του Χάγκεν. Ξαφνικά λοιπόν, η υπόθεση της απαγωγής θα πάρει διαφορετική τροπή και ο κύριος ύποπτος θα είναι ο σύζυγος, όπως άλλωστε τις περισσότερες φορές. Είναι όμως αυτή τη φορά αυτή η πραγματική λύση του μυστηρίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Φιλαράκια: 10 (όντως) άγνωστα facts για τη σειρά-φαινόμενο των 90s12.09.2018

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν στη νέα μίνι σειρά «Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ»
Ο Τεργέ Στρόμνταλ ως Τομ Χάγκεν και η Ίνγκβιλ Στεν Γκρούτμολ στον ρόλο της ντετέκτιβ Γιόρουν Λάκε. Photo Credits: Netflix

Ο Τεργέ Στρόμνταλ ως Τομ Χάγκεν και η Ίνγκβιλ Στεν Γκρούτμολ στον ρόλο της ντετέκτιβ Γιόρουν Λάκε. Photo Credits: Netflix

  • Ο Τεργέ Στρόμνταλ ως Τομ Χάγκεν, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Νορβηγίας
  • Η Ίνγκβιλ Στεν Γκρούτμολ στον ρόλο της ντετέκτιβ Γιόρουν Λάκε, επικεφαλής της υπόθεσης εξαφάνισης της Ανν-Ελίζαμπεθ.
  • Ο Χένρικ Ράφαελσεν ως Σβέιν Χόλντεν, γνωστός και επιτυχημένος δικηγόρος στη Νορβηγία και εικεφαλής δικηγόρος της οικογένειας Χάγκεν.
Ο Κρίστιαν Ρούμπεκ στον ρόλο του δαιμόνιου ρεπόρτερ Erlend Moe Riise. Photo Credits: Netflix

Ο Κρίστιαν Ρούμπεκ στον ρόλο του δαιμόνιου ρεπόρτερ Erlend Moe Riise. Photo Credits: Netflix

  • Ο Κρίστιαν Ρούμπεκ στον ρόλο του δαιμόνιου ρεπόρτερ Erlend Moe Riise, ο οποίος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του Τομ Χάγκεν και αυτό φαίνεται στο ρεπορτάζ του.
  • Η Βικτόρια Όσε ως Άλεξ Ζαρέτσκι, μία ρεπόρτερ πιο χαμηλών τόνων, που προσπαθεί να εξερευνήσει όλες τις πιθανές οπτικές της ιστορίας.

Στο σύνολό της πάντως, η «Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ» είναι μία κλασική νουάρ σκανδιναβική σειρά μυστηρίου, που διατηρεί τις απαραίτητες ανατροπές μέχρι και το τέλος και που μάς καλεί να της δώσουμε μία ευκαιρία. Και πράγματι, η σειρά αξίζει αυτήν την ευκαιρία, καθώς δεν αναλώνεται μόνο στην υπόθεση εξαφάνισης, αλλά εμβαθύνει κυρίως στον ρόλο που έπαιξαν σε αυτήν οι εξωτερικοί παράγοντες και συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι, η αστυνομία και όσοι παρείχαν πληροφορίες.

Αυτό που δίνει τελικά στη σειρά έναν επιπλέον αέρα μυστηρίου, είναι το γεγονός πως βασίζεται στα αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν ολόκληρη τη Νορβηγία το 2018. Και τα τηρεί κατά γράμμα, εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε έτσι και αλλιώς να αλλαχθούν.

Αν βέβαια ψάχνετε μία σειρά με αίσιο ή γενικότερα, ξεκάθαρο τέλος, σίγουρα αυτή δεν είναι η κατάλληλη. Άλλωστε, η πραγματική υπόθεση βρίσκεται ακόμα στον… αέρα, με τον Τομ Χάγκεν να έχει απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, όμως κανένα νέο στοιχείο να μην προκύπτει εδώ και χρόνια.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b