MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

«Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος»: Ομαδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ηλέκτρα: Προβολή της βραβευμένης ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Αφιερωμένες στη μνήμη της Ειρήνης Παπά και του Κώστα Καζάκου θα είναι οι υπαίθριες προβολές που θα πραγματοποιηθούν από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο του διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ «Πειραιάς Artport II». Για τρία βράδια, το λιμάνι του Πειραιά μεταμορφώνεται σε έναν υπαίθριο κινηματογράφο δίπλα στη θάλασσα. Για φέτος έχει επιλεγεί να προβληθεί η πολυβραβευμένη τριλογία του Μιχάλη Κακογιάννη: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες», «Ιφιγένεια». Ιστορικές ταινίες βασισμένες στον αρχαιοελληνικό μύθο και τις τραγωδίες του Ευριπίδη, μέσα από τη ματιά του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη που πέρυσι γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα προβληθεί η «Ηλέκτρα».
Δευτέρα 19/9, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Προαύλιο Χώρο, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς.

2. Ζαν Λικ Γκοντάρ: «Αντίο» στον σπουδαίο σκηνοθέτη με δύο προβολές στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα

H Weirdwave, που έχει τα δικαιώματα των τριών τελευταίων ταινιών του Ζαν Λικ Γκοντάρ «Film Socialisme» (2010), «Αποχαιρετισμός στη γλώσσα» (2014) και «Το βιβλίο της εικόνας» (2018),  αποχαιρετά το σπουδαίο δημιουργό προβάλλοντας στον θερινό κινηματογράφο «Στέλλα» τα δύο τελευταία φιλμ του, σε ένα μικρό τιμητικό αφιέρωμα στο έργο του ανθρώπου που άλλαξε την κινηματογραφική γλώσσα. Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 22:20, θα προβληθεί η ταινία «Αποχαιρετισμός στη γλώσσα»: Ένας άντρας έχει σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα. Αγαπιούνται, τσακώνονται και ξανασυναντιούνται, μαζί με έναν αδέσποτο σκύλο, καθώς οι εποχές περνούν.  Ένα αταξινόμητο φιλμ σαν κινηματογραφικό παζλ, χωρίς υπόθεση, γεμάτο από σκόρπιες λέξεις, ασύνδετες μεταξύ τους εικόνες για τη ζωή, τον πόλεμο, τη φύση και την αφήγηση.
Δευτέρα 19/9, 22:20
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Στέλλα Δημοτικός Κινηματογράφος, Τενέδου 34, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200.

3. Cine Αλίκη: Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Οι Εκκεντρικοί», σε σκηνοθεσία Άντερς Τόμας Γιένσεν. Μαύρη κωμωδία, τεράστια εμπορική επιτυχία στη Δανία με πρωταγωνιστή τον φημισμένο Μαντς Μίκελσεν.
Δευτέρα 19/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλλιστεία: Γιορτή ομορφιάς ή αναχρονιστικός θεσμός;12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος»: Ομαδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους «Ιάκωβος Καμπανέλλης 2022», το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο»: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος. 16 σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από το σημαντικό έργο και την ξεχωριστή συνδρομή του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις Τέχνες και τα Γράμματα. Με βάση το τετράπτυχο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, που εκτός από το θέατρο επεκτείνεται και στον κινηματογράφο, την ποίηση και την πεζογραφία, η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την κληρονομιά και την ανθεκτικότητα του έργου του.
Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, 19:30
Διάρκεια έκθεσης 19 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052, www.hau.gr

5. Αrt Athina: Με ρεκόρ συμμετοχών η αθηναϊκη φουάρ στο Ζάππειο

Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών, εμπλουτισμένο πρόγραμμα και φυσική παρουσία αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιτεχνών και επισκεπτών, επιστρέφει δυναμικά η Art Athina. Στη φετινή έκθεση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης  συμμετέχουν 80 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, του οποίου τη διεύθυνση έχει η Σταματία Δημητρακοπούλου, περιλαμβάνει 15 ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.
16-19 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 17 έως Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου: 12.00-21.00
Είσοδος: Εισιτήριο: 10€. Μειωμένο: 7€ (φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας και άτομα άνω των 65 ετών). Δωρεάν είσοδος σε ΑμεΑ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας με παρουσίαση της αντίστοιχης κάρτας, μέλη της AICA και παιδιά έως 18 ετών
Για γκρουπ επισκεπτών άνω των 15 ατόμων, η χρέωση είναι 7€ / άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας12.09.2018

Εκδηλώσεις

6. «The Ethics of Collecting»: Συζήτηση από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το State of Concept

Με αφορμή την παρουσίαση του «Κώδικα Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης», το ΕΜΣΤ σε συνεργασία με το State of Concept διοργανώνει τη συζήτηση «Τhe Ethics of Collecting». Η συζήτηση «The Ethics of Collecting» στοχεύει να αναδείξει ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική συμπεριφορά και τις βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών, συλλεκτών και άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Στην συζήτηση συμμετέχουν οι Piergiorgio Pepe, Ιορδάνης Κερενίδης, Ιωάννα Βρυζάκη και Πάκυ Βλασσοπούλου και συντονίζουν η Κατερίνα Γρέγου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ, και η Ηλιάνα Φωκιανάκη, διευθύντρια του State of Concept.
Δευτέρα 19/9, 18:30
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Χώρος: Αίθουσα προβολών – μεσοπάτωμα, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Αθήνα. Τηλ: 21 1101 9000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Φεστιβάλ

7. 5o Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επανέρχεται για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. 14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά), καθημερινά για ένα συνεχές 15ήμερο. Σχετικά με τη θεματολογία των performances η Τατιάνα Λύγαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, σημειώνει: «Στη φετινή διοργάνωση το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών εστιάζεται σε προσωπικές και εσωτερικές «διαδρομές» και διεργασίες».
Όλες οι performances παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19.30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο (18/9 – 2/10/2022).
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου: Κάθε ημέρας από 19.00 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Τηλ: 2105298922 . Ε: [email protected] | https://totrenostorouf.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b