MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρίσι: Χειροποίητοι κορσέδες, μεταξωτές μπότες και ακόμη 200 αντικείμενα σε μία μεγάλη έκθεση για το στιλ της Φρίντα Κάλο

Οι επισκέπτες του Palais Galliera θα μπορούν πλέον να δουν από κοντά μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα και κομμάτια της γκαρνταρόμπας της Φρίντα Κάλο.

Frida Kahlo by Toni Frissell, US Vogue, 1937. © Toni Frissell, Vogue; © Condé Nast.
Monopoli Team

Οι επισκέπτες του Palais Galliera (που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Μουσείο Μόδας της πόλης του Παρισιού) θα μπορούν πλέον να δουν από κοντά μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα και κομμάτια της γκαρνταρόμπας της Φρίντα Κάλο.

Μέχρι τις 5 Μαρτίου 2023, το μουσείο θα φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο “Frida Kahlo, Beyond Appearances”, μία συνεργασία με το Μουσείο Φρίντα Κάλο του Μεξικό. Αυτή θα είναι η τελευταία από τις πολλές εκθέσεις που ξεκίνησαν στο Μεξικό πριν από μία δεκαετία, με στόχο να ρίξουν φως στο πώς η σπουδαία ζωγράφος χρησιμοποιούσε το στιλ για να κατασκευάσει την ταυτότητα της.

Αν και η Κάλο έμεινε στην ιστορία για τα λουλουδένια στεφάνια που φορούσε στα μαλλιά της, αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από το χαρακτηριστικό στιλ της. Μάλιστα, στην έκθεση δεν περιλαμβάνονται τέτοια αντικείμενα-κλισέ, αλλά δίνεται έμφαση στο στιλ που επέλεγε στις προσωπικές στιγμές της ζωγράφου στο Μπλε Σπίτι, όπου γεννήθηκε και έζησε, μέχρι τον θάνατό της.

Frida Kahlo by Dora Maar, 1934. © DR, collection privée. © Diego Rivera and Frida Kahlo archives, Bank of México, fiduciary in the Frida Kahlo and Diego Rivera Museums Trust / ADAGP, Paris 2022.

Το “ταξίδι” λοιπόν του στιλ της Φρίντα Κάλο ξεκινά στο Μεξικό και συνεχίζεται στις ΗΠΑ και το Παρίσι, εκεί όπου η καλλιτέχνις γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες του υπερρεαλιστικού κινήματος, από τον Μπρετόν μέχρι την Ντόρα Μάαρ και φυσικά την κορυφαία σχεδιάστρια μόδας Έλσα Σκιαπαρέλι.

Μαζί με φωτογραφίες, βίντεο, επιστολές, αυτοπροσωπογραφίες της, στην έκθεση προβάλλονται πάνω από 200 αντικείμενα, από τα παραδοσιακά φορέματά της, μέχρι τους κορσέδες που έγιναν οι καμβάδες της όταν βρισκόταν καθηλωμένη μετά το ατύχημα που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, όταν ήταν 18 χρονών.

Μαζί με τα ρούχα και τα αξεσουάρ της -πολλά από τα οποία είναι λερωμένα με μπογιά και νικοτίνη- στην έκθεση βρίσκονται τα μανό, χρησιμοποιημένο μακιγιάζ, αλλά και το άρωμά της (όπως είναι γνωστό επέλεγε το Chanel No. 5).

Μέσα στην έκθεση, υπάρχει μια ακόμη έκθεση, η οποία εξερευνά τον αντίκτυπο της θρυλικής ζωγράφου σε διάσημους σχεδιαστές μόδας από την Maria Grazia Chiuri και τον Jean Paul Gaultier μέχρι τον Karl Lagerfeld και τον Alexander McQueen. Αυτή η έκθεση θα διαρκέσει μόλις μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρίντα Κάλο: Η ζωή και το έργο μιας γυναίκας που έζησε χωρίς συμβιβασμούς12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (5/12)
Επίκαιρα
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Επίκαιρα
Στο Top 10 της Ευρώπης το μποτιλιάρισμα της Αθήνας
Επίκαιρα
Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Τα «σημεία – κλειδιά»
Επίκαιρα
Ταξί: Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Αττική
Επίκαιρα
Υποχρεωτικό από σήμερα το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις – Πώς θα γίνονται οι πληρωμές
Επίκαιρα
Επιστροφή ενοικίου: Τα λάθη και το χρονοδιάγραμμα για διορθώσεις
Επίκαιρα
Mερική στάση εργασίας σε εξέλιξη σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ
Επίκαιρα
Λειψυδρία προ των πυλών στην Αττική
Επίκαιρα
Απάτες στις online αγορές: Οι Έλληνες χάνουν χρήματα κυνηγώντας τις προσφορές της Black Friday
Επίκαιρα
Δημογραφικό: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εισέρχεται σε φάση «υπεργήρανσης» – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας
Επίκαιρα
Προσωπικός αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία – Τον διαθέτουν 9,3 εκατ. πολίτες