MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 6 κορυφαίες προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε έξι κορυφαίες προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Εθνικό Μπαλέτο Ισπανίας
Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Invocacion: Η παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας, για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου Rubén Olmo, έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική βραδιά κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Με όχημα την πολυμελή ομάδα τους που αποτελείται από 60 χορευτές και 15 μουσικούς υπόσχονται να μάς μεταφέρουν κάτι από την αυθεντική ατμόσφαιρα της Ανδαλουσίας. Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες σε τέσσερα διαφορετικά στυλ το κοινό θα γνωρίσει στο Ηρώδειο την απόλυτη μαγεία. Ένας μοναδικός συνδυασμός της αυθεντικής γοητείας του Flamenco και της αυστηρής δεξιοτεχνία του μπαλέτου.
Κυριακή 18/09, 21:00
15€ – 120€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πλάκα

ΘΕΑΤΡΟ

2.Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του, του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές 2022 του Δήμου Νέας Σμύρνης, θα ανεβεί στη σκηνή το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του”. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, θα ανεβεί μόνος του στη σκηνή και μέσα από έναν σπαρταριστό “Επικήδειο” μάς χαρίζει – για άλλη μια φορά – αβίαστα το γέλιο σατιρίζοντας τη ματαιοδοξία και τις μικρότητες της ανθρώπινης φύσης. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης το δυσαναπλήρωτο κενό της μάνας γίνεται σπαρακτικός μονόλογος με μόνους ακροατές τα έπιπλα του σπιτιού του. Συγκατοικεί με τις φορτισμένες αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις που του προκαλεί η αβάσταχτη μοναξιά.
Σάββατο 17/09, 20:30
5€
Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου, Νέα Σμύρνη

3. Μικρασία, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο Χυτήριο

Η «Μικρασία» αποτελεί μια μουσική – θεατρική παράσταση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, η οποία είναι βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Με στραμμένο το νου στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες, και με ενδελεχή έρευνα σε μαρτυρίες στα αρχεία προσφυγικού ελληνισμού ανά την Ελλάδα, αλλά και ιστορίες προφορικής μνήμης που γέννησαν εκείνες οι φωτιές, καημούς τραγουδισμένους και όχημα τη μουσική που άνθισε από εκείνη την καταστροφή, η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες που δεν κατάφεραν να τις αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές. Μέσα στις καρδιές των επιζώντων η Μικρασία έγινε σύμβολο και μύθος του πλούτου και της αντοχής του λαού. Πρωταγωνιστούν: Θεοδώρα Σιάρκου, Κωνσταντίνος Κάππας, Νίκη Παλληκαράκη, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλλα Κρούσκα, Δώρα Θωμοπούλου, Νίκος Τουρνάκης και η Ελένη Ροδά.
Σάββατο 17/09, 21:00
13€ – 15€
Πολυχώρος Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι

4. Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2022, θα ανεβεί στη σκηνή η θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο γράφτηκε το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο. Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν. Μία παράσταση με πρωταγωνιστές τους: Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Σύρμω Κεκέ, Φανή Παναγιωτίδου, Γιώργος Σαββίδης, Σταύρος Σβήγκος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.
Κυριακή 18/09, 21:00
14€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής),Γαρδίκη και Σμόλικα,Ηλιούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

6. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μεντζέλος και η Νεφέλη Φασούλη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του, ύστερα από μία σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνουν μία στάση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας για μία μοναδική μουσική βραδιά. Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχοντας πάντα δίπλα του την “all that jazz” Νεφέλη Φασούλη και τον δροσερό και ολοκαίνουργιο “Κόσμο” της, καλεί στο ρόλο της ψυχής του πάρτι τον αιώνιο φίλο του, παντοτινό Hμίσκουμπρα και απόλυτο master of ceremonies Δημήτρη Μεντζέλο, γνωστό κι ως Delta Mee. Καινούργια τραγούδια από τον υπό έκδοση δίσκο του Φοίβου Δεληβοριά καθώς και γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του, δίνουν πάσες στο genuine χιπ χοπ του Δημήτρη Μεντζέλου, ενώ η Νεφέλη Φασούλη προχωράει απερίσπαστη προς το μέλλον.
Κυριακή 18/09, 20:30
8€ – 15€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Παραλία Ελευσίνας (Κανελλοπούλου και Δραγούμη)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b