MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Credits: NDP, Photo Agency, Nikolareas Daskalakis Poupolidou
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Πόρνη από Πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, η θεατρική παράσταση “Η Πόρνη από Πάνω”, θα ανεβεί στη σκηνή του Κηποθέατρου Νίκαιας. Η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία ερμηνεύει τον ρόλο της Ερατώς, θα πλημμυρίσει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη…
Πέμπτη 15/09, 21:15
Από 12€
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσσης, Νίκαια

2. Η μεγάλη πλεκτάνη του Jordi Galceran, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου στο Βεάκειο Θέατρο

Η ανατρεπτική κωμωδία με τίτλο «Η μεγάλη πλεκτάνη», του Jordi Galceran, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, κάνει στάση απόψε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Jordi Galceran έγραψε αυτή την έξυπνη κωμωδία, που είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις αλλά και γεμάτο νόημα: για τους εγνωσμένους και μη απατεώνες και για τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Και ποιοι είναι αυτοί; Οι Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;
Πέμπτη 15/09, 21:00
15€ – 20€
Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς

3. Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αναστάσης Ροϊλός, Μυρώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα.
Πέμπτη 15/09, 20:30
Από 17€
Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Πεντέλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Ελένη Βιτάλη και ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Κηποθέατρο Παπάγου

Μια μαγική μουσική συνύπαρξη, ένα ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα παρουσιάζουν οι δύο καλλιτέχνες, Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης. Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν.
Πέμπτη 15/09, 21:00
15€ –  17€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

5.Ο Jonathan Kreisberg και ο Nelson Veras στο Jazzet Music Hall

Δυο από τους πιο εφευρετικούς κιθαρίστες του 21ου αιώνα, ο Jonathan Kreisberg και ο  Nelson Veras συναντιούνται στη τζαζ σκηνή του Jazzét Music Hall, στο Χαϊδάρι. Ο Jonathan Kreisberg είναι επιφανής κιθαρίστας, για τον συνδυασμό του διαχρονικού «μελωδισμού» και του αμερικάνικου swing με τη δική του καινοτομική μουσική σκέψη και αντίληψη. O Nelson Veras χαρακτηρίζεται εδώ και καιρό, ως ένα από τα “σπουδαία μυστικά του κόσμου της κιθάρας” έχοντας ένα μοναδικό στυλ που βασίζεται σε μία μίξη τεχνικής της κλασικής κιθάρας, εξαιρετικών σύγχρονων τζαζ γραμμών, κλασικής αρμονίας και των βραζιλιάνικων ρίζων του. Οι δύο καλλιτέχνες θα μάς χαρίσουν μία μοναδική μουσική βραδιά με τζαζ μελωδίες.
Πέμπτη 15/09, 21:30
15€
Jazzét Music Hall, Καραϊσκάκη 99-101 και Ρόδου, Χαϊδάρι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b