MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022.

«Popolodisenzaparola»: Ατομική Έκθεση του Adrian Paci στην Kalfayan Galleries
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Το περιβάλλον και εγώ – Η επίδραση της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον: Νέα ψηφιακή παράσταση θόλου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει τη νέα ψηφιακή παράσταση θόλου, για ηλικίες 10+, με τίτλο «Το περιβάλλον και εγώ – Η επίδραση της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον». Η παράσταση αυτή αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης. Η σημασία και η αναγκαιότητα της παρουσίασης αυτής είναι ευνόητη για την επιβίωση του ανθρώπου, και των άλλων ειδών ζωής, στον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας.
Τετάρτη 7/9, 19:15
Τιμές εισιτηρίου: Κανονικό: €6. Μειωμένο: €4 (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι). Ομάδες (20+): €4. | Προπώληση εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

2. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Δευτέρα 5 και Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Κοντορίτο». Σε ένα ταπεινό και γραφικό χωριό στις ρίζες των Άνδεων, ένα δημοφιλές πουλί, ο Κοντορίτο περνάει καλά. Παίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα, όλοι (σχεδόν) τον αγαπούν και βγαίνει με την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, τη Γιαγίτα. Δυστυχώς τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή, όταν, εξαιτίας μίας αθώας φάρσας που στήνει ο Κοντορίτο, η Ντόνια Τρεμεμπούντα, η μαμά της Γιαγίτα, πέφτει θύμα απαγωγής από εξωγήινους.
Τετάρτη 7/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκίρα Κουροσάβα: Το κινηματογραφικό του μεγαλείο του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη, μέσα από 10 θρυλικές ταινίες του12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Popolodisenzaparola»: Ατομική Έκθεση του Adrian Paci στην Kalfayan Galleries

Οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) παρουσιάζουν, σε συνεργασία με την Γκαλερί Peter Kilchmann, την ατομική έκθεση του Adrian Paci με τίτλο «Popolodisenzaparola» (άνθρωποιχωρίςλέξεις). Στη δεύτερη ατομική έκθεσή του στην Kalfayan Galleries, ο Adrian Paci εστιάζει στη δύναμη και τον κοινωνικοπολιτικό ρόλο της «γλώσσας». Παρουσιάζει μια νέα σειρά κεραμικών γλυπτών καθώς και νέα υφαντά μάλλινα χαλιά. Τα έργα του Adrian Paci παρουσιάζουν ένα παλίμψηστο γραφής και δεξιοτεχνίας, μια συναρμογή σημαίνοντος και σημαινόμενου, αντικατοπτρίζοντας έναν δονούμενο χώρο γεμάτο προκλήσεις, έναν χώρο μεταξύ αυτού που λέγεται, αυτού που υπονοείται και αυτού που μερικές φορές σκοπίμως παραλείπεται.
Εγκαίνια: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, 19.00 – 21.00
Διάρκεια: 7 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 11.00 – 15.00 | Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 19.00 | Σάββατο 11.00 – 15.00.
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα. Tηλ: +30 2310 225523, +30 2310 231187. Email: [email protected] | http://www.kalfayangalleries.com/

4. «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα»: Νέα έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί φέτος τον Αμερικανό καλλιτέχνη Brice Marden να παρουσιάσει το έργο του σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Η έκθεση με τίτλο «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα» θα περιλαμβάνει έργα από όλο το εύρος της δουλειάς του καλλιτέχνη που αποκαλύπτουν τον συντονισμό του Marden με τη μεταφυσικότητα της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς. Ζωγραφικοί πίνακες, σχέδια, σημειωματάρια που φανερώνουν την οξεία παρατηρητικότητα και τη σπάνια αφαιρετική του ματιά, θα παρουσιαστούν σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προσκαλώντας τον θεατή να αποκωδικοποιήσει το εικαστικό λεξιλόγιο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη.
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Μαΐου έως 3 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο: Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ., Κυρ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.
Εισιτήριο: €8, μειωμένο €5
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικό φθινόπωρο: Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε12.09.2018

Φεστιβάλ

5. | 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

Σε λίγες ημέρες «ανοίγει τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b