MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.

«Ανέστιοι Προσφεύγοντες»: Έκθεση του Γιώργου Κόρδη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Το Τρίγωνο της Θλίψης: Ο «Χρυσός Φοίνικας» των φετινών Καννών σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Εύβοια, παρουσία του σκηνοθέτη

To 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η Feelgood Entertainment, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Heretic παρουσιάζουν το «Τρίγωνο της Θλίψης» («Triangle of Sadness») σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Χιλιαδού, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Η λαμπερή προβολή θα γίνει παρουσία του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund (Ρούμπεν Έστλουντ), δημιουργού των καταξιωμένων ταινιών «Το Τετράγωνο» και «Ανωτέρα Βία». Ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη είναι μία αχαλίνωτη σάτιρα για τους ρόλους και τις κοινωνικές τάξεις, που στέλνει το διεθνές cast της από τη χλιδή μίας πολυτελούς κρουαζιέρας στις δυσκολίες της επιβίωσης σε ένα ερημονήσι, με τη Χιλιαδού της Εύβοιας να γίνεται το φόντο για το τρίτο μέρος αυτής της αξέχαστης κινηματογραφικής εμπειρίας.
Δευτέρα 5/9, 20:30
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια | Πληροφορίες: aiff.gr 

2. The Directors Series: Νέα θεματικών προβολών στον Κινηματογράφο Ριβιέρα

Μια νέα σειρά θεματικών προβολών, με γενικό τίτλο «The Directors Series», εγκαινιάζεται αυτή τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα. Το πρώτο μέρος προβολών (20:00) τιμά τη μνήμη του Νίκου Νικολαΐδη, ακριβώς δεκαπέντε χρόνια μετά την απώλειά του, με την παρουσία πρωταγωνιστών και συντελεστών του φιλμ «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα…» (1979). Στη συνέχεια (23:00) θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Άλαν Άρκιν «Μικροί δολοφόνοι» (1971).
Δευτέρα 5/9, 20:00 και 23:00

Είσοδος: 7€
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

3. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Ένας Θρίαμβος». Η κωμωδία έκπληξη του Εμανουέλ Κουρκόλ με τον Καντ Μεράντ. Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.
Δευτέρα 5/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Τρίγωνο της Θλίψης: Ο «Χρυσός Φοίνικας» των φετινών Καννών σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Εύβοια, παρουσία του σκηνοθέτη12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Ανέστιοι Προσφεύγοντες»: Έκθεση του Γιώργου Κόρδη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη»

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Θεολογική Σχολή σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων οργανώνουν και παρουσιάζουν με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022) την έκθεση του Γιώργου Κόρδη με τίτλο: «Ανέστιοι Προσφεύγοντες». Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «…στην μοναξιά της μακρυνής Αμερικής στην Νέα Υόρκη δούλεψα το έργο αυτό ως φόρο τιμής στους ανέστιους όλων των εποχών , για να ψελλίσω με τον τρόπο μου και τη φωνή μου πως όσο κι αν πάντα θα υπάρχουν ανέστιοι, που αναγκάζονται από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου να εγκαταλείψουν την εστία τους, όσα δηλαδή αγαπά η καρδιά και κάνουν τους ανθρώπους να είναι γειωμένοι, να έχουν ρίζες και να δίνουν καρπούς, στο τέλος η ζωή και το φως πάντα θα κυριαρχεί για να συνεχίζεται η αργόσυρτη πορεία της ανθρωπότητας προς μια κοινωνία ενότητας, ειρήνης και αγάπης…».
Δευτέρα 5/9, 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 5-24 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 11:00 – 19:00 και Σάββατο, Κυριακή, 10:00 – 15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66, Αθήνα. Τηλ: 21 0345 2150.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικό φθινόπωρο: Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. Θέατρο Σημείο: Το ιστορικό «Ισλαχανέ» γίνεται τόπος μιας επετειακής θεατρικής και εικαστικής εγκατάστασης

Ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής και το Θέατρο Σημείο, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και με αφορμή το έτος 1922, πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ. Μια ολιστική καλλιτεχνική παρέμβαση στον ιστορικό τόπο του Ισλαχανέ – Ορφανοτροφείο Αρρένων (Θεσσαλονίκη) που περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, εικαστική εγκατάσταση, ανοιχτή συζήτηση και ανοιχτό κάλεσμα, με τη συμμετοχή 10 συγγραφέων, 10 ηθοποιών, 3 εικαστικών καλλιτεχνών, 11 συνομιλητών από ένα ευρύ φάσμα των τεχνών και των επιστημών και πολιτών. *Η περιπατητή παράσταση ξεκινάει στις 19:00 από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Ορφανού,  η οποία βρίσκεται 5 λεπτά από το Ισλαχανέ και θα συνεχίζεται μετά τις 19:30 περνώντας στο εσωτερικό του Πολυχώρου.
5-6 Σεπτεμβρίου, 19:00
Προκρατήσεις θέσεων εδώ
Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 020 6910. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Σημείο: Το ιστορικό «Ισλαχανέ» γίνεται τόπος μιας επετειακής θεατρικής και εικαστικής εγκατάστασης12.09.2018

Φεστιβάλ

6. | 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

Σε λίγες ημέρες «ανοίγει τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b