MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα 5+1 skills που αναζητούν οι εργοδότες και δεν πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό σας

Αυτές είναι οι δεξιότητες που αναζητούν όλοι οι εργοδότες και πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας.

Monopoli Team

H αγορά εργασίας στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που, σύμφωνα με σειρά αναλύσεων και εκτιμήσεων, λειτουργούν ως τροχοπέδη στην απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη. Ένα από αυτά, που επισημαίνεται πλέον και από τους ίδιους του εργοδότες είναι η έλλειψη των δεξιοτήτων και ταλέντων που αναζητά η αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CEDEFOP, η Ελλάδα το 2022 βρίσκεται στη 29η θέση, ως προς το επίπεδο των δεξιοτήτων του ενεργού πληθυσμού της. Η χώρα φαίνεται να υστερεί στη δυνατότητα που δίνει στο εργατικό δυναμικό να εντάξει τις δεξιότητές του στην αγορά εργασίας και να τις αντιστοιχίσει με τις ανάγκες της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτα ύψη και η τιμή της πίτσας: Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες στην Αττική12.09.2018

Έτσι, ενώ σημαντικό ποσοστό ελληνικών επιχειρήσεων κρίνουν πως οι ανάγκες σε δεξιότητες αλλάζουν αρκετά γρήγορα, εν τούτοις δε φαίνεται να είναι διατεθειμένο να επενδύσει σε εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού του. Οι περισσότερες επιχειρήσεις βασίζονται κυρίως στην κατάρτιση κατά την εργασία (on-the-job training) και στην εκμάθηση από συναδέλφους, προκειμένου να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, παρά σε πιο δομημένους τρόπους κατάρτισης.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b