MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ελβετία: Ο Ιανός «σβήνει» 25 κεράκια και γίνεται η γηραιότερη εν ζωή δικέφαλη χελώνα στον κόσμο

Έχει δυο κεφάλια, δυο καρδιές, δυο ζευγάρια πνευμόνων και δυο ξεχωριστές… προσωπικότητες – Ο Ιανός σβήνει 25 κεράκια και δικαιωματικά γίνεται η γηραιότερη εν ζωή δικέφαλη χελώνα στον κόσμο αφού το αυγό του εκκολάφτηκε το 1997.

Monopoli Team

ΗΑντζέλικα Μπουργκουάν χαϊδεύει το κέλυφος του Ιανού, μιλώντας του ψιθυριστά ενώ εκείνος κατευθύνεται βιαστικά στο «σπίτι» του, με τα δυο κεφάλια του να τρίβονται μεταξύ τους. Ο Ιανός, μια πανέμορφη χελώνα που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του, έχει επίσης δύο καρδιές, δύο ζευγάρια πνευμόνων και δύο ξεχωριστές προσωπικότητες. Δεν θα είχε επιβιώσει στη φύση αφού δεν μπορεί να αποσύρει τα δύο κεφάλια μέσα στο καβούκι του για να μην γίνει θήραμα των αρπακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStray: Το videogame που αγαπούν όσοι έχουν γάτες, και οι γάτες τους12.09.2018

Όμως στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης στην Ελβετία, όπου εκκολάφτηκε το αυγό του το 1997, η Μπουργκουάν και η ομάδα της, φροντίζουν να καλύπτουν κάθε του ανάγκη. Όπως πιστεύουν, είναι η γηραιότερη δικέφαλη χελώνα στον κόσμο. Ο Ιανός τρώει μόνο βιολογική σαλάτα και κάνει καθημερινά μασάζ και μπάνιο με πράσινο τσάι και χαμομήλι. Για άσκηση, πηγαίνει τακτικά περίπατο – κάποιες φορές μετά μουσικής – ενώ έχει και το δικό του, ειδικά κατασκευασμένο για αυτόν, σκέιτμπορντ.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b