MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Truth Social: Το app του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπει στο Google Play μέχρι να αφαιρεθεί το περιεχόμενο που υποκινεί βία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, δεν θα συμπεριληφθεί στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play, μέχρι να αφαιρεθεί το περιεχόμενο που υποκινεί βία.

Library of Congress/Unsplash
Monopoli Team

Συγκεκριμένα την Τρίτη (30/8), η Google δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα συμπεριλάβει το Truth Social στο κατάστημα εφαρμογών της έως ότου η πλατφόρμα, που ιδρύθηκε από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, αφαιρέσει περιεχόμενο που υποκινεί τη βία.

Το Truth Social δημιούργησε μια έκδοση της εφαρμογής του για συσκευές Android, αλλά όταν η Google την εξέτασε, βρήκε περιεχόμενο που περιελάμβανε απειλές και ενημέρωσε την πλατφόρμα να το απομακρύνει και να υποβάλει την εφαρμογή για επανέλεγχο.

«Στις 19 Αυγούστου ενημερώσαμε το Truth Social για αρκετές παραβιάσεις των πολιτικών στην εφαρμογή που υπέβαλε και επαναλάβαμε ότι η ύπαρξη αποτελεσματικών συστημάτων για την εποπτεία περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες αποτελεί προϋπόθεση στους όρους των υπηρεσιών μας, για τη δυνατότητα προβολής οποιασδήποτε εφαρμογής στο Google Play», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

«Την περασμένη εβδομάδα το Truth Social απάντησε, αναγνωρίζοντας τα σχόλιά μας και λέγοντας ότι εργάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, η Google έστειλε στο Truth Social φωτογραφίες με περιεχόμενο που η εταιρεία θεωρεί ακατάλληλο, αναφέροντας πως η εφαρμογή μπορεί να ανέβει στο Play, μόνο εάν η πλατφόρμα αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTruth Social: Ο «εξόριστος» των social media Ντόναλντ Τραμπ ιδρύει τη δική του πλατφόρμα12.09.2018

Η μητρική εταιρεία της Truth Social, η Trump Media & Technology Group, δήλωσε ότι ανυπομονεί να λάβει την έγκριση της Google για την εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

«Η TMTG συνεργάζεται με την Google προκειμένου να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή Truth Social για Android συσκευές συμμορφώνεται με τις πολιτικές της Google, χωρίς να διακυβεύεται η υπόσχεσή μας να αποτελεί έναν παράδεισο για την ελευθερία του λόγου», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο Ντέβιν Νούνες,πρώην βουλευτής που ηγείται του Truth Social, την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε την Google για την αναστολή, ενώ η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε πως η εφαρμογή έχει κι άλλες επιλογές. Το Truth Social θα μπορούσε να προσφέρει μια έκδοση της εφαρμογής για Android και λήψη από έναν ιστότοπο χωρίς την άδεια της Google και παρακάμπτοντας τους κανόνες ελέγχου περιεχομένου της εταιρείας. Η εφαρμογή του Τραμπ θα μπορούσε επίσης να παραιτηθεί από τη διαδικασία έγκρισης της Google, τοποθετώντας την εφαρμογή της στο Galaxy Store, κάτι που θα επέτρεπε στους χρήστες τηλεφώνων Samsung να τη «κατεβάσουν».

Με πληροφορίες από NYT.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b