MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε

Τα παραμυθένια έργα του Γκαουντί, οι συναρπαστικές γεύσεις, τα αμέτρητα μουσεία, οι παραλίες και όλα όσα κάνουν τη Βαρκελώνη έναν από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ένας μίνι οδηγός για τους επισκέπτες της πρώτης φοράς.

Sagrada Familia (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Πληθωρική, κοσμοπολίτικη και νεανική, η Βαρκελώνη είναι μια πόλη σε καλεί να χαθείς σε συναρπαστικές περιπλανήσεις και να ανακαλύψεις τα πολλά πρόσωπά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθήνα: Είναι η καλύτερη πόλη για brunch στην Ευρώπη;12.09.2018

Από τη μοναδική αρχιτεκτονική με τα διάσημα έργα του Gaudi μέχρι τα αμέτρητα μουσεία, τις ζωντανές γειτονιές για βόλτες και nightlife και το καλό φαγητό, η πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει κάτι για όλους. Δεν είναι τυχαίο που η Βαρκελώνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους city break προορισμούς στην Ευρώπη για όλο τον χρόνο. Φτιάξαμε μια λίστα με όλα όσα θα σας πείσουν να ετοιμάσετε βαλίτσες.

Η εμβληματική Σαγράδα Φαμίλια

Σχεδόν κάθε πόλη έχει τουλάχιστον ένα ορόσημο που αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο στη λίστα των επισκεπτών. Η Βαρκελώνη έχει τη Sagrada Familia. Ο επιβλητικός ναός της Αγίας Οικογενείας συνδυάζει αρ νουβό και γοτθική αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει με τα τεράστια καμπαναριά και την πρόσοψη που θυμίζει γλυπτό στην άμμο. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το εσωτερικό της, κι ας είναι ημιτελής. Το υπέροχο αριστούργημα του Καταλανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudí βρίσκεται υπό κατασκευή για περισσότερα από 130 χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί (πριν την πανδημία, το σχέδιο των αρχών ήταν να ολοκληρωθεί η κατασκευή το 2026, στην επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γκαουντί).

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b