MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αίας του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής)

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2022, παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής) τον εμβληματικό «Αίαντα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη. Μία παράσταση που αναδεικνύει τη μετωπική σύγκρουση δύο αντίθετων κόσμων, ενώ ένας από τους γοητευτικότερους τραγικούς ήρωες πεθαίνει και μαζί του πεθαίνει μια ολόκληρη εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Σοφοκλής καταγράφει στον Αίαντα μια οριακή στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Τη στιγμή κατά την οποία ένας νέος κόσμος αναδύεται κι ένας παλιός κατακρημνίζεται, συμπαρασύροντας με θόρυβο τους παλιούς ήρωες και τα ιδανικά τους στην άβυσσο.
Παρασκευή 26/08, 21:00
14€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής), Ηλιούπολη

2. Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Faliro Summer Theater

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζεται στο Faliro Summer Theater. Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελούν ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη». Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Παρασκευή 26/08, 21:00
15-20€
Faliro Summer Theater, Φάληρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. “Από τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο”: Μουσική βραδιά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022

Βαγγέλης Σαραντιδης

Τη μουσική βραδιά για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, «Από τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο», παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Ο Βαγγέλης Σαραντίδης με το βιολί και το τραγούδι του και ο Γιάννης Νιάρχος με την κιθάρα και το τραγούδι του, μαζί με μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών και τραγουδιστών, φέρνουν στη Ρεματιά τραγούδια που έμειναν ανεξίτηλα στον χρόνο και στο πέρασμα τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα νησιά του Αιγαίου. Ο Βαγγέλης Σαραντίδης, που υπογράφει και τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς, και ο Γιάννης Νιάρχος, καλλιτέχνες ιδιαίτερα γνωστοί από τις συμμετοχές τους σε πλήθος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, με παρουσία στη δισκογραφία και πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καλούν άπαντες σε μια βραδιά που υπόσχονται να είναι δυναμική και αξέχαστη.
Παρασκευή 26/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη 
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΣΙΝΕΜΑ

4. Προβολή της ταινίας «Ούτε Καν» του Jordan Peele στο Θερινό Κινηματογράφο Athenee

Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Ούτε Καν – Nope» του Jordan Peele με τους Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott και Brandoh Perea. “Nope” ή ελληνιστί “Ούτε καν” τιτλοφορείται το νέο μεταφυσικό θρίλερ του Τζόρνταν Πιλ, δημιουργού του «Τρέξε» και του «Εμείς» και είναι, πολύ απλά, ένα από τα πιο αναμενόμενα φιλμ της χρονιάς. Σε αυτό ο Ντάνιελ Καλούγια, με τον οποίο ο Πιλ είχε δουλέψει και στο ντεμπούτο του «Τρέξε», υποδύεται έναν εκτροφέα αλόγων που μαζί με την αδελφή του (η Κέκε Πάλμερ του «Hustlers») αντιλαμβάνονται μερικά ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω από το ράντσο τους κι έχουν ως πρωταγωνιστή ένα παράξενο σύννεφο. Ο τρόμος είναι εγγυημένος όπως και η σπαζοκεφαλιά που εγγυάται κάθε σενάριο του ανανεωτή του μοντέρνου θρίλερ Πιλ.
Παρασκευή 26/08, 20:40
6-7€
Athenee, Λευκωσίας 43, Πατήσια

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Mαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έως τις 3 Οκτωβρίου 2022, το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα, μια μαρμάρινη κεφαλή παιδιού που ήταν αρχικά εκτεθειμένη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το οποίο κάηκε ολοσχερώς μαζί με την πόλη. Το γλυπτό ανασύρθηκε από τις στάχτες του Μουσείου, εστάλη στη Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και δόθηκε ως δωρεά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Αύγουστο του 1926. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την κατάρρευση του μετώπου και την Καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ανασκαφές των Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης, για την δημιουργία αρχαιολογικών αποθηκών και Μουσείων και για την τύχη των σπουδαίων Συλλογών στις μέρες της Καταστροφής.
Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου 2022 – 3 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, 08:00 – 20:00, Τρίτη, 13:00 – 20:00, Τετάρτη, 08:00 – 20:00, Πέμπτη, 08:00 – 20:00, Παρασκευή, 08:00 – 20:00, Σάββατο, 08:00 – 20:00 και Κυριακή, 08:00 – 20:00
6-12€
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Εξάρχεια – Νεάπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b