MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Ο επουράνιος τρόμος του Τζόρνταν Πιλ

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 25 Αυγούστου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ούτε καν

«Nope» ή ελληνιστί «Ούτε καν» τιτλοφορείται το νέο μεταφυσικό θρίλερ του Τζόρνταν Πιλ, δημιουργού του «Τρέξε» και του «Εμείς» και είναι, πολύ απλά, ένα από τα πιο αναμενόμενα φιλμ της χρονιάς. Σε αυτό ο Ντάνιελ Καλούγια, με τον οποίο ο Πιλ είχε δουλέψει και στο ντεμπούτο του «Τρέξε», υποδύεται έναν εκτροφέα αλόγων που μαζί με την αδελφή του (η Κέκε Πάλμερ του «Hustlers») αντιλαμβάνονται μερικά ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω από το ράντσο τους κι έχουν ως πρωταγωνιστή ένα παράξενο σύννεφο. Ο τρόμος είναι εγγυημένος όπως και η σπαζοκεφαλιά που εγγυάται κάθε σενάριο του ανανεωτή του μοντέρνου θρίλερ Πιλ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οι ροδακινιές του Αλκαράς

Στις πολύ καλές ταινίες της τρέχουσας βδομάδας ανήκει και η ισπανική, βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο στο φετινό φεστιβάλ Βερολίνου, δημιουργία της Κάρλα Σιμόν «Οι ροδακινιές του Αλκαράς» που περιγράφει την σκληρή αλλαγή στη ζωή μιας οικογένειας αγροτών που βλέπει τα δέντρα στα κτήματα της να καταστρέφονται προκειμένου να αντικατασταθούν από φωτοβολταϊκά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νησί του Μπέργκμαν

Καλές εντυπώσεις αφήνει και το σινεφίλ «Νησί του Μπέργκμαν» της γαλλίδας Μία Χάνσεν-Λοβ που αποτυπώνει με δραματικές πινελιές (αλλά και κωμικά διαλλείματα)  την επιρροή του νησιού Φάρο που έζησε ο Μπέργκμαν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στις σχέσεις ενός ζευγαριού κινηματογραφιστών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και το μυστήριο της νεκρής κοπέλας

Το αστυνομικό θρίλερ «Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και το μυστήριο της νεκρής κοπέλας» είναι μια διασκευή του μυθιστορήματος του Ζορζ Σιμενόν από τον έμπειρο Πατρίς Λεκόντ που δίνει την ευκαιρία στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υποδυθεί τον εμβληματικό επιθεωρητή Μαιγκρέ σε μια από τις πιο ευτυχείς ερμηνείες του των τελευταίων ετών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

After 4: Για πάντα μαζί

Το νεανικό «After 4: Για πάντα μαζί» της Καστίλ Λάντον είναι το τέταρτο μέρος της επιτυχημένης εμπορικά σειράς ταινιών «After»με θέμα την προσπάθεια ενός νεαρού ζευγαριού να κρατήσει ζωντανό και δυνατό τον έρωτα του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Στη Φωλιά του Κούκου

Η «Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν με τους Τζακ Νίκολσον και Λουίζ Φλέτσερ δεν είναι μόνο μια κορυφαία στιγμή του αμερικανικού σινεμά αλλά και μία από τις τρεις ταινίες στην πολύχρονη διαδρομή των Όσκαρ που κατάφερε να κερδίσει το big-5 (τα πέντε κορυφαία Όσκαρ: ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α ρόλων).
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Κύριος Αρκάντιν

Ένα από τα σημαντικότερα φιλμ στην καριέρα του Όρσον Γουέλς είναι ο «Κύριος Αρκάντιν» που διαθέτει ομοιότητες με τον αξεπέραστο «Πολίτη Κέιν» καθώς αφηγείται την έρευνα ενός τυχοδιώκτη προκειμένου να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβει ο αινιγματικός μεγιστάνας του τίτλου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μαρκέτα Λαζάροβα

Τέλος, η «Μαρκέτα Λαζάροβα» του τσεχοσλοβάκου Φράντισεκ Βλάτσιλ είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι που βασίζεται στο ομότιτλο φιλοσοφικό μυθιστόρημα του κομμουνιστή συγγραφέα Βλάντισλαβ Βανκούρα, ο οποίος εκτελέστηκε από τους ναζί τον Ιούνιο του 1942 στην Πράγα σε ηλικία 50 ετών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b