MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 13ο Jazz on Tinos: Επιστρέφει και κλείνει το καλοκαίρι με τον πιο μουσικό τρόπο – Δείτε το πρόγραμμα

Το Μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού διοργανώνει το 13ο Jazz on Tinos, δίνοντας βήμα σε νέους μουσικούς και τιμώντας τους έμπειρους μουσικούς του χώρου.

Γιώργος Κοντραφούρης
Monopoli Team

Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 26 Αυγούστου με το τρίο Gypseons των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σ. Γάτο, Αχ. Μακράκη και του Τήνιου Κων/νου Βιδάλη, που με την gypsy jazz συνθέσεις τους θα μας περάσουν στο Flying Jazz Trio των καθηγητών τους Στ. Ανδρεάδη και Γ. Κοντραφούρη, και του Δ. Κλωνή.

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου ανεβαίνει στη σκηνή του Ι.ΤΗ.Π. το πρόγραμμα “Χοχλακάς” του κοντραμπασίστα Γιώργου Βεντουρή με συνθέσεις γεμάτες από άρωμα και εικόνες Μεσογείου, συνοδεία των Χ. Λαμπράκη, Δ. Βερδίνογλου, Δ. Κλωνή, μουσικών γνωστών στο κοινό της Τήνου από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενα έτη.

Στη συνέχεια, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Γρ. Θεοδωρίδη και Ιάσ. Γουάστωρ, ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο “Set in motion” με συνθέσεις που κινούνται στο χώρο της μοντέρνας τζαζ.

Την τελευταία βραδιά το τρίο του Άρη Παπαδόπουλου μας εισάγει στην βάση της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής JAZZ με αναφορές στην world μουσική και, για το κλείσιμο, παίρνει τη σκυτάλη το κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Φινλανδού σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Αυγούστου

Gypseon

Gypseons

Οι Gypseons είναι ένα Gypsy Jazz τρίο με έδρα την Κέρκυρα. Οι τρεις φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασαν πρόσφατα τον πρώτο τους δίσκο «Scenes».

• Σπύρος Γάτος, πιάνο
• Κωνσταντίνος Βιδάλης, μπουζούκι
• Αχιλλέας Μακράκης, κιθάρα

Flying Jazz Trio

Γιώργος Κοντραφούρης

Το πρώτο βράδυ του Jazz on Tinos 2022 κλείνει το Flying Jazz Trio του Στέφανου Ανδρεάδη και Γιώργου Κοντραφούρη με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα. Ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Στέφανος Ανδρεάδης είναι φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια στο τζαζ τμήμα των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου και συνοδοιπόροι στο γκρουπ Flying Jazz από το 2009. Στο πρόγραμμα της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας το τρίο παρουσιάζει κομμάτια από τον “φρέσκο” δίσκο Abel του Flying Jazz Trio που μόλις κυκλοφόρησε από την Irida Jazz μαζί με επιλεγμένα παλαιότερα κομμάτια από τους προηγούμενους Flying Jazz δίσκους. Ένα τζαζ τρίο υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής όπου σε κάθε συναυλιακή εμφάνιση συμπαρασύρει το ξεχωριστό κοινό του σε πρωτόγνωρα “μουσικά ταξίδια”.

• Στέφανος Ανδρεάδης, κιθάρα
• Γιώργος Κοντραφούρης, πλήκτρα
• Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα

Σάββατο 27 Αυγούστου

Xοχλακάς project

Γιώργος Βεντουρής

Το πρότζεκτ “Χοχλακάς” του κοντραμπασίστα και συνθέτη Γιώργου Βεντουρή φέρνει κοντά μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν στοιχεία από την μουσική της Ανατολικής Μεσογείου και από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα, με κοινό παρανομαστή τον αυτοσχεδιασμό, δίνουν αφορμή για μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “Χοχλακάς” από την Violins Productions με έδρα την Πάρο.

• Χάρης Λαμπράκης
• Δημήτρης Βερδίνογλου, πιάνο
• Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα
• Γιώργος Βεντουρής, κοντραμπάσο

Μένιος Γούναρης Τρίο

Μένιος Γούναρης

Ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο Set in motion που κυκλοφορεί από την Irida Jazz. Πρόκειται για έναν δίσκο εμπνευσμένο και ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προσπαθεί να αποτυπώσει την ανάγκη για δράση και δημιουργία όπως μαρτυρά και ο τίτλος “Set in motion“ ( κάτι που πρόκειται να τεθεί σε κίνηση). Μαζί με τους συνεργάτες του Γρηγόρη Θεοδωρίδη – κοντραμπάσο και Ιάσoνα Γουάστωρ – τύμπανα , ο Μένιος Γούναρης επιλέγει να κινηθεί στο χώρο της μοντέρνας τζαζ και μας καλεί να γνωρίσουμε τον προσωπικό του ήχο.

• Μένιος Γούναρης, πιάνο
• Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
• Ιάσονας Γουάστωρ, τύμπανα

Κυριακή 28 Αυγούστου

Άρης Παπαδόπουλος Τρίο

Άρης Παπαδόπουλος Τρίο

Το τρίο παρουσιάζει τον ντεμπούτο δίσκο του ANAPOLONTAS που κυκλοφορεί από την Irida Music. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες: To Unnecessary Thoughts, μία σύνθεση του Γ. Θεοδωρίδη, το Children’s Story, το Stargate και το Synapseis, του Α. Παπαδόπουλου. Νοσταλγική εναπόληση για το παρελθόν (Innocence and Chaos), αγωνιώδης ενατένιση στο παρόν (Simplicity and Desire) και το μέλλον (Tomorrow). Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μουσικών αλλά, ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται σε ένα διάλογο διαρκείας με τους ακροατές.

• Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
• Θάνος Χατζηαναγνώστου, τύμπανα
• Άρης Παπαδόπουλος, πιάνο

Pekka Pylkkänen – Greek Bottega

Pekka Pylkkänen – Greek Bottega

Το ελληνικό κουαρτέτο «Greek Bottega» του Pekka Pylkkänen θα κλείσει το τριήμερο από το 13ο Jazz on Tinos. Θα παρουσιάσουν υλικό από το πιο πρόσφατο δίσκο του διεθνούς σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen, Nu Bottega. Το πνεύμα του δίσκου εμπνέεται από τον ιταλικό τρόπο ζωής και την κρυμμένη ομορφιά που αποκαλύπτεται σε αναπάντεχα σημεία. Nu Bottega που σημαίνει Νέο Εστιατόριο αναφέρεται στο πώς μοιράζονται φίλοι μια κοινή κουζίνα μαγειρεύοντας, μιλώντας, γελώντας και τελικά περνώντας όμορφα. Τα μέλη του Greek Bottega έχουν αυτή τη φιλική ατμόσφαιρα και η χαρά τους είναι να τη μοιράζονται με το ακροατήριο.

• Νίκος Αναδολής, πιάνο
• Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
• Γιώργος Μανιάτης, τύμπανα
• Pekka Pylkkänen, σαξόφωνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου: Γιορτάζει τα 20 χρόνια του και αναδεικνύει τη μουσική ως «φως, ήχων και λέξεων»12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού
Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Οργάνωση Παραγωγής: Irida Music
Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos είναι, από την έναρξή του, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Κοντραφούρης.
Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος, Δημήτρης Τρίκας.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b