MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
31
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Εμβληματικό πορτρέτο του κλάπηκε από ξενοδοχείο στον Καναδά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η αστυνομία του Καναδά διερευνά το μυστήριο με τη ληστεία του διάσημου πορτρέτου του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ από ξενοδοχείο στην Οτάβα, το οποίο φαίνεται πως αντικαταστάθηκε από αντίγραφο.

Το πορτρέτο του Ουίνσον Τσόρτσιλ, από τον Γιουσούφ Καρς
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στις 19 Αυγούστου, ένας υπάλληλος στο ξενοδοχείο Château Laurier στην Οτάβα, παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το διάσημο πορτρέτο γνωστό ως «το λιοντάρι που βρυχάται», το οποίο τραβήχτηκε από τον καταξιωμένο Καναδο-Αρμένιο φωτογράφο πορτρέτων Γιουσούφ Καρς.

Η αλλαγή έγινε αντιληπτή όταν παρατηρήθηκε πως η κορνίζα της φωτογραφίας δεν ταίριαζε με τα υπόλοιπα πέντε πορτρέτα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και τα οποία είχε τραβήξει όλα ο Καρς.

Έπειτα από έρευνα και επικοινωνία με τον διαχειριστή της περιουσίας του Καρς, διαπιστώθηκε πως η αυθεντική, εμβληματική φωτογραφία που βρισκόταν στο ξενοδοχείο για 24 χρόνια, είχε αντικατασταθεί με κάποιο αντίγραφο, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο πριν από πόσο καιρό έγινε αυτό.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι γι’ αυτή την θρασύδειλη πράξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ξενοδοχείο, προσθέτοντας ότι είναι πραγματικά υπερήφανο που φιλοξενεί αυτή την εκπληκτική συλλογή του Καρς, η οποία εγκαταστάθηκε με ασφάλεια το 1998.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 川島さん (@erie_kawashima_)

Αυτή είναι μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του Τσόρτσιλ, την οποία τράβηξε ο Καρς, έπειτα από μία ομιλία του Τσόρτσιλ στο κοινοβούλιο του Καναδά το 1941. Ο φωτογράφος περίμενε τότε στην αίθουσα αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία να τραβήξει ένα πορτρέτο του Τσόρτσιλ καθώς και του Καναδού πρωθυπουργού, Μακένζι Κινγκ.

«Τον πλησίασα με ταραχή και είπα: ‘Κύριε, ελπίζω να είμαι αρκετά τυχερός να τραβήξω ένα πορτρέτο αντάξιο αυτής της ιστορικής περίστασης’. Μου έριξε μια ματιά και ρώτησε: ‘Γιατί δεν μου το είπαν;’», είχε περιγράψει ο φωτογράφος. «Κράτησα ένα τασάκι, αλλά δεν άφηνε το πούρο… περίμενα. Συνέχισε να μασουλά δυνατά το πούρο του. Περίμενα. Μετά, πήγα προς το μέρος του, χωρίς να το έχω προσχεδιάσει, αλλά με σεβασμό, είπα ‘συγχωρέστε με κύριε’ και έβγαλα το πούρο από το στόμα του», συνέχισε ο Καρς.

Τη στιγμή που ο φωτογράφος επέστρεψε για να ελέγξει τον εξοπλισμό του για τη φωτογραφία, ο Τσόρτσιλ φαινόταν «τόσο επιθετικός που θα μπορούσε να με είχε καταβροχθίσει. Τότε ήταν που τράβηξα τη φωτογραφία», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι μεγαλύτερες κλοπές έργων τέχνης που έμειναν στην ιστορία12.09.2018

Από τότε το πορτρέτο αυτό του Βρετανού πρωθυπουργού έγινε διάσημο και μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε στο βρετανικό χαρτονόμισμα των πέντε λιρών το 2016.

«Προφανώς, αυτή η κλοπή σχεδιάστηκε πολύ προσεκτικά. Δεν ξέρω αν κάποιος μεγάλος θαυμαστής του Τσόρτσιλ ήθελε να κρεμάσει τη φωτογραφία στο σαλόνι του. Αλλά είναι επίσης πολύτιμη. Υπέθεσα ότι κλάπηκε για την αξία της», σχολίασε ο διαχειριστής της περιουσίας του Καρς.

Με πληροφορίες από Guardian. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
The Gentlemen: Η σειρά του Γκάι Ρίτσι επιστρέφει πιο χαοτική από ποτέ – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Scream, Μονομάχος ή μια ισπανική δραμεντί; Ξέρουμε τι θα δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Θεατρικά Νέα
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» ετοιμάζεται να κατακτήσει την Επίδαυρο – Φωτογραφίες από την πρόβα τζενεράλε
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Κολωνού 2026: 20 παραστάσεις με εισιτήρια από 5 ευρώ στο Θέατρο Κολωνού
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #11: Στο Σινέ Πάνθεον, για μια απόδραση από την γκριζούπολη
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Art & Culture
«Nurturing Mechanisms: Συνυφάνσεις στις Καμπόνες»: Έκθεση σύγχρονης τέχνης σε έναν ιστορικό ελαιώνα της Νάξου
Βιβλία
54ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Η καρδιά του βιβλίου χτυπά στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
Tim Curry: Από τους στενούς κορσέδες στο camp μακιγιάζ – Η τέχνη του να είσαι «too much»
Αφιέρωμα
Η Yayoi Kusama μέσα από τα λόγια της για την τέχνη, τη ζωή και τον θάνατο