MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 5 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

1. Δημιουργική Ενόργανη: Αθλητική δράση για παιδιά 3-6 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά 3-6 ετών να λάβουν μέρος, το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 20:00, στην αθλητική δράση «Δημιουργική Ενόργανη». Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
Σάββατο 20/8, 20:00-21:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου: Τζαζ βραδιές στο νησί των Ιπποτών, με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Κινηματογράφος

2. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ουπς ο Νώε Έφυγε…» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ Ουπς! Ο Νώε Έφυγε... (2015) | Cityportal.gr

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 21:00 θα δούμε την ταινία «Ουπς ο Νώε Έφυγε…» (2015): Ο Ντέιβ και ο Φίνι, ανήκουν στο περίεργο είδος των φρουφρούληδων, ένα αδέξιο και ιδιαίτερης όψης ζώο που φαινομενικά δεν κάνει για τίποτα – σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην Κιβωτό του Νώε. Με τη βοήθεια από δύο γραπίνες, καταφέρνουν, τελικά να περάσουν ως λαθρεπιβάτες. Όταν, όμως, η Κιβωτός αναχωρήσει, οι γραπίνες μένουν κατά λάθος πίσω. Το παράδοξο αυτό δίδυμο πρέπει να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μπελάδες, από τα νερά που ολοένα φουσκώνουν γύρω του ως και άλλα ζώα που το έχουν βάλει στο μάτι. Στο μεταξύ, οι γονείς τους, που ξέμειναν στην Κιβωτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω και να τα σώσουν. Μια γεμάτη ανατροπές και εκκεντρικά πλασματάκια, περιπέτεια, που τολμά να φανταστεί έναν εντελώς καινούργιο κόσμο: αυτόν που υπήρχε πριν από εμάς. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 20/8 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

3. “Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου” στους κινηματογράφους Universal Pictures Greece

Αναμφίβολα η ταινία της εβδομάδας είναι το «Minions 2: Η Ανοδος του Γκρου» το οποίο θα γεμίσει τα θερινά όλης χώρας με μικρούς (και μεγάλους) φίλους της ταινίας, που περιμένει πως και πώς να μάθει την ιστορία γνωριμίας του Γκρου με τα μικροσκοπικά, κίτρινα πλασματάκια που έχουν γίνει ποπ φαινόμενο. Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, τα minions προσπαθούν να κατακτήσουν την τέχνη του κουνγκ φου για να τον σώσουν και ο Γκρου ανακαλύπτει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται βοήθεια από τους φίλους τους.
Αίθουσες προβολης

Online

4. Το αηδόνι του αυτοκράτορα: Η animated όπερα της Λένας Πλάτωνος διαθέσιμη on demand στη GNO TV

Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή και θα είναι διαθέσιμο έως τις 31 Αυγούστου στη GNO TV. Η Λένα Πλάτωνος, το έργο της οποίας έχει συνδεθεί με τον κόσμο των παιδιών μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη, έγραψε το «Αηδόνι του αυτοκράτορα» σαν μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Ο Αυτοκράτορας της Κίνας ζει σ’ ένα από τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια χάρη σ’ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα. Όταν κάποια μέρα μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού του ζει ένα αηδόνι, εκείνος δακρύζει και μαγεύεται από τη φωνή του. Μια μέρα φτάνει στο παλάτι ένα ασυνήθιστο δώρο όμως: Ένα ηλεκτρονικό αηδόνι. Όλοι εντυπωσιάζονται από αυτό το τεχνολογικό θαύμα και το αληθινό αηδόνι εγκαταλείπει το παλάτι. Κάποια στιγμή ωστόσο χαλάει. Όταν μετά από μερικά χρόνια ο Αυτοκράτορας αρρωσταίνει βαριά, το ψεύτικο πουλί δεν μπορεί να παρηγορήσει τον ετοιμοθάνατο άρχοντα.
Διαθέσιμη έως 31/8
Εισιτήριο: 5€. Αγορά εισιτηρίου: ticketservices.gr  
Δείτε την παράσταση online εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Τα Minions ξανάρχονται!12.09.2018

5. ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ: Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι έρχεται στη GNO TV

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ –εμπνευσμένο από γνωστά ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια– διαδραματίζεται στους Παξούς και αφηγείται την ιστορία ενός ψαρά που πλουτίζει χάρη σε ένα μαγικό ψαράκι που πιάνεται στο αγκίστρι του. Η Μοίρα όμως υφαίνει γι’ αυτόν άλλα σχέδια… Πρόκειται για το αποτέλεσμα του ομότιτλου εννεάμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης που φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου. Το διαδραστικό μουσικό παραμύθι παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων δασκάλων, πέντε καταξιωμένων μουσικών και περισσότερων από διακοσίων μαθητών χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία θέασης και ακρόασης, κατά την οποία μάλιστα οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με τους μικρούς και μεγάλους περφόρμερ και να γίνουν ενεργό μέρος της παράστασης.
Από 15 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου: Γιορτάζει τα 20 χρόνια του και αναδεικνύει τη μουσική ως «φως, ήχων και λέξεων»12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b