MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πρεμιέρες: Τα Minions ξανάρχονται!

Αναμφίβολα η ταινία της εβδομάδας είναι το «Minions 2: Η Ανοδος του Γκρου», ενώ από τις πολυάριθμες επανεκδόσεις της εποχής που κάνουν πρεμιέρα σήμερα ξεχωρίζει φυσικά το εμβληματικό θρίλερ του Χίτσκοκ «Υποψίες»

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Minions 2: Η Ανοδος του Γκρου

Αναμφίβολα η ταινία της εβδομάδας είναι το «Minions 2: Η Ανοδος του Γκρου» το οποίο θα γεμίσει τα θερινά όλης χώρας με κόσμο που περιμένει πως και πώς να μάθει την ιστορία γνωριμίας του Γκρου με τα μικροσκοπικά, κίτρινα πλασματάκια που έχουν γίνει ποπ φαινόμενο.
Αίθουσες προβολής

Οι εραστές

Οι φαν των γαλλικών φιλμ νουάρ μπορούν άφοβα να δουν την νέα ταινία της Νικόλ Γκαρσιά «Οι εραστές» που με πρόσχημα την γεμάτη ανατροπές ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταπιάνεται με μια δυνατή περίπτωση γυναικείας χειραφέτησης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οι έρωτες της Αναΐς

Άλλη μια γαλλική ταινία που όμως απευθύνεται σε ένα πιο σινεφίλ κοινό είναι οι «Ερωτες της Αναΐς» της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτριας Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ που αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας η οποία μοιάζει να έχει βγει από το ντελικάτο αλλά και παλιομοδίτικο σήμερα σινεμά ενός Ερίκ Ρομέρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πού πάω πάλι ο άνθρωπος

Μια κωμωδία της σειράς δείχνει να είναι το «Πού πάω πάλι ο άνθρωπος» του Ζερόμ Κομαντέρ, γαλλικό ριμέικ της επιτυχίας «Που πάω θεέ μου;» του Τζενάρο Νουνζιάντε που έσπασε ταμεία στην Ιταλία πριν από έξι χρόνια.
Αίθουσες προβολής

Οδηγός για Ζευγάρια

Το γαλλικό φιλμ «Οδηγός για Ζευγάρια» των Νταβίντ και Στεφάν Φανκινός είναι μια σπονδυλωτή ερωτική κωμωδία με θέμα τις περιπέτειες έξι ζευγαριών που ποντάρει στην παρουσία μεγάλων σταρ όπως της Μόνικα Μπελούτσι, της Καρόλ Μπουκέ και τους Ντενίς Πονταλιντές.
Αίθουσες προβολής

Υποψίες

Από τις πολυάριθμες επανεκδόσεις της εποχής που κάνουν πρεμιέρα σήμερα ξεχωρίζει φυσικά το εμβληματικό θρίλερ του Χίτσκοκ «Υποψίες» με τους Κάρι Γκράντ και Τζόαν Φοντέν με την δεύτερη να κερδίζει το όσκαρ ερμηνείας χάρη στο ρόλο της πλούσιας κληρονόμου που υποψιάζεται ότι ο άντρας της θέλει να την δολοφονήσει.
Αίθουσες προβολής

Το Δείπνο μου με τον Αντρέ

Το «Δείπνο μου με τον Αντρέ» του Λουί Μαλ από το μακρινό 1981 είναι μια περίτεχνη κινηματογραφικά και πολυσήμαντη ιδεολογικά συνάντηση δύο σπουδαίων καλλιτεχνών: του θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Γουάλας Σον και του νεωτεριστή θεατρικού σκηνοθέτη Αντρέ Γκρέγκορι.
Αίθουσες προβολής

Γέφυρες του Μάντισον

Οι «Γέφυρες του Μάντισον» είναι το μοναδικό αισθηματικό δράμα που σκηνοθέτησε ο «μάτσο» Κλιντ Ίστγουντ και χάρισε το 1995 στην Μέριλ Στριπ άλλη μια οσκαρική υποψηφιότητα.
Αίθουσες προβολής

Ο κακός μπελάς

Το φιλμ του Εντουάρ Μολιναρό «Ο κακός μπελάς» με τους Λίνο Βεντούρα και Ζακ Μπρελ είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που λάτρεψε ο Μπιλ Γουάιλντερ όταν την είδε το 1973 ώστε αποφάσισε να κάνει το αμερικανικό ριμέικ της λίγα χρόνια μετά με τους Γουόλτερ Ματάου και Τζακ Λέμον.
Αίθουσες προβολής

Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Άνοιξη

Το φιλμ που έκανε γνωστό στο διεθνές κοινό τον τον Κιμ Κι-Ντουκ το 2003 είναι το «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Άνοιξη» μια ποιητική αλληγορία για τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής.
Αίθουσες προβολής

Αποστροφή

Τέλος, η «Αποστροφή» του Ρομάν Πολάνσκι είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με την μορφή του αστικού εφιάλτη που δίνει την ευκαιρία στην Κατρίν Ντενέβ να πλάσει μια από τις πλέον τολμηρές ερμηνείες της καριέρας της.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b