MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Euro 2022: Πώς η διοργάνωση ξεκίνησε μια επανάσταση στο ποδόσφαιρο για τα κορίτσια

«Έχω παρατηρήσει ότι οι αριθμοί έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων», δήλωσε στην Guardian η Γιάσμιν Νέσα επικεφαλής του έργου στο Saltley Stallions Women’s FC!

Monopoli Team

Το Saltley Stallions Women’s F.C. δημιουργήθηκε από τις Ομπέιντ Χουσέιν και Γιασμίν Νέσα, μετά από απαίτηση των μουσουλμάνων γυναικών στο Inner City στο Μπέρμπιγχαμ, να έχουν περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής στο παιχνίδι και στις επιτυχίες του ποδοσφαίρου γυναικών. Το Saltley Women’s Football είναι ανοιχτό σε γυναίκες από κάθε υπόβαθρο και είναι περήφανες για την ποικιλομορφία και τη συμμετοχή του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα η Αρχαία Ολυμπία φιλoξένησε ξανά ολυμπιακό αγώνισμα – Το σκάνδαλο που στιγμάτισε το ιστορικό γεγονός12.09.2018

Η Νέσα, επικεφαλής του έργου στο Saltley Stallions Women’s FC, λέει ότι η ομάδα της έχει διαπιστώσει αυξημένο ενδιαφέρον μετά το τουρνουά. «Έχω παρατηρήσει ότι οι αριθμοί έχουν αυξηθεί δραματικά σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων», λέει. Η ίδια ελπίζει ότι η κληρονομιά του τουρνουά θα είναι να δείξει ότι «οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, να το ομαλοποιήσουν και να αλλάξουν εντελώς τα πρότυπα γύρω από αυτό, [για να] αλλάξει η συζήτηση».

Δεν ήταν όμως η μόνη που παρατήρησε πως μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο γυναικών απ’ άκρη σ’ άκρη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ίφον Μάνιον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ομιλίες στο Davenham προκειμένου να βοηθήσει τον τοπικό σύλλογο ( Davenham Juniors Football Club) να φτιάξει ομάδα γυναικών. Πήγε στα σχολεία της περιοχής και ενθάρρυνε τα κορίτσια να εγγραφούν στο κλαμπ, να ανοίξουν τις τηλεοράσεις τους, να δουν τις Lionesses να παίζουν στο Euro 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b