MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κατερίνα Στεφανίδη: Η επόμενη all time καλύτερη Ευρωπαία μετά την Ισινμπάγιεβα

Με 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο γυναικών, η Κατερίνα Στεφανίδη δικαιούται πλέον τον τίτλο της δεύτερης κορυφαίας επικοντίστριας όλων των εποχών στην Ευρώπη μετά την «τσαρίνα των αιθέρων» Γιέλενα Ισινμπάγιεβα.

Photo: Twitter/@KatStefanidi
Photo: Twitter/@KatStefanidi
Monopoli Team

Το να πούμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μία από τις κορυφαίες επικοντίστριες όλων των εποχών, δεν είναι κάποια… είδηση. Όμως οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πλέον πως τουλάχιστον στην Ευρώπη, είναι η δεύτερη κορυφαία στην ιστορία.

Αυτό γιατί υπήρχε η… τσαρίνα Γιέλενα Ισινμπάγιεβα, που έσπαγε το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο και δεν σταματούσε να συλλέγει χρυσά από μικρή ηλικία (17-2-2 η συνολική συλλογή της σε μεγάλες διοργανώσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Zoë Kravitz μιλά τη σχέση της με τον Channing Tatum, τον Will Smith και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο12.09.2018

Η «αργυρή» χθες στο Μόναχο, Στεφανίδη, αν συγκρίνουμε τα νούμερα των μεταλλίων στις μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο γυναικών (Ολυμπιακοί, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε ανοιχτό και κλειστό) υστερεί μόνο της Ισινμπάγιεβα που φυσικά έχει χαώδη διαφορά από τις υπόλοιπες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ωστόσο, έχει καταφέρει να είναι μία από τις τρεις Ευρωπαίες με διψήφιο αριθμό μεταλλίων, αλλά είναι και η μόνη που έχει πέντε χρυσά σε αυτές τις διοργανώσεις.

Βάλαμε κάτω τα μετάλλια των σπουδαιότερων (βάσει συλλογή μεταλλίων) αθλητριών από την «Γηραιά ήπειρο» και η συλλογή μεταλλίων φέρνει την Κατερίνα στην δεύτερη θέση.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b