MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Απόστολος Χρήστου πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο: Η στιγμή της δικαίωσης στη Ρώμη

O Απόστολος Χρήστου από το 2016 και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου αναζητούσε το χρυσό μετάλλιο, το βρήκε στα νερά του «Foro Italico» της Ρώμης. Έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο, αφήνοντας πίσω τις χαμένες ευκαιρίες και βάζοντας την καριέρα του σε νέα ρότα.

Φωτογραφία: Twitter
Φωτογραφία: Twitter
Monopoli Team

Ο Απόστολος Χρήστου όταν κολυμπά βλέπει τον ουρανό και όχι τα πλακάκια, βλέπει τον ουρανό και ονειρεύεται, ίσως για αυτό να επέλεξε το ύπτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντετοκούνμπο: Μέχρι τα 18 δεν είχε ιατρική περίθαλψη, θέλει να την προσφέρει σε όσους δεν την έχουν (vids)12.09.2018

Γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1996 στην ανοιχτή ιστορική πισίνα του «Foro Italico» είδε τελικά το όνειρό του να αναδύεται στην επιφάνεια. Φόρεσε, επιτέλους, ένα χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, αφήνοντας πίσω τους τις χαμένες ευκαιρίες, έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο, γεύτηκε για πρώτη φορά το νέκταρ ενός χρυσού μεταλλίου, μιας επιτυχία που μπορεί να δώσει μια άλλη ώθηση στην ψυχολογία του, στην καριέρα του.

Στις 19 Ιουνίου σημείωνε το μαγικό 52.09 στον ημιτελικό των 100μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ρεκόρ αγώνων για 24 ώρες. Tην επομένη μετείχε στον ταχύτερο τελικό στην ιστορία του αγωνίσματος, με τρεις κολυμβητές να κατεβαίνουν τα 52 δευτερόλεπτα και τον Τόμας Τσεκόν να πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 51.60. Ο ίδιος έμενε 5ος με 52.57.

«Είναι μια περίεργη χρονιά, λείπουν οι Ρώσοι, είναι χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια ευκαιρία, αλλά αν δεν δώσεις το καλύτερό σου εαυτό, πάει χαμένη. Άρα πρέπει να βλέπεις τη δική σου απόδοση και όχι τις συνθήκες», δήλωνε ο Χρήστου στο Gazzetta, παραμονές του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε τη δουλειά με τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα, με νέο στόχο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Και στη Ρώμη αντέστρεψε τα δεδομένα, κολύμπησε πιο γρήγορα στον τελικό από ό,τι στον ημιτελικό, φαινόμενο που είδαμε και στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης στα 100μ. ύπτιο: Πρώτος και καλύτερος στον προκριματικό με 52.77 (τότε πανελλήνιο ρεκόρ), 3ος στον τελικό με 52.97.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b