MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision 2023: Αυτές είναι οι επτά επικρατέστερες πόλεις για να φιλοξενήσουν την 67η διοργάνωση

Με τη νικήτρια της φετινής χρονιάς, Ουκρανία, να αδυνατεί να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision λόγω του πολέμου, το BBC ανακοίνωσε τις επτά επικρατέστερες βρετανικές πόλεις για τη διεξαγωγή της 67ης διοργάνωσης.

Eurovision 2023: Αυτές είναι οι επτά επικρατέστερες πόλεις για να φιλοξενήσουν την 67η διοργάνωση
Monopoli Team

To Μπέρμινχαμ, η Γλασκώβη, το Λιντς, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Σέφιλντ ανακοινώθηκαν ως οι επτά επικρατέστερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που θα δώσουν μάχη για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον επόμενο χρόνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε τη σκυτάλη της διοργάνωσης από την Ουκρανία, η οποία παρά το γεγονός ότι στέφθηκε νικήτρια του 2022 δεν δύναται να φιλοξενήσει τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. Έτσι, καθώς ο Βρετανός ερμηνευτής Sam Ryder είχε έρθει δεύτερος, τη διοργάνωση του 2023 ανέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επτά αυτές πόλεις, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε είκοσι ενδιαφερόμενες, θα περάσουν από το δεύτερο στάδιο της διαλογής με την τελική απόφαση για το ποια από όλες συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα με τα κριτήρια του BBC να ανακοινώνεται το φθινόπωρο. Ο επόμενος διαγωνισμός θα είναι ο 9ος που διοργανώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον τελευταίο να πραγματοποιείται πριν 25 χρόνια.

Tο BBC έκανε λόγο για μια διοργάνωση η οποία θα αποτελέσει «πραγματική αντανάκλαση της ουκρανικής κουλτούρας καθώς και της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBalenciaga: Ένα T-shirt βοηθάει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας12.09.2018

Η νίκη του ουκρανικού rap συγκροτήματος Kalush Orchestra, στο διαγωνισμό της Eurovision το 2022, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη με τους καλλιτέχνες να βγάζουν το βραβείο τους σε δημοπρασία για να βοηθήσουν τις πολεμικές προσπάθειες της χώρας τους.

Πηγή: Deadline

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b