MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΘΕΣΗ

  Απέραντο Γαλάζιο: Έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

  Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου φιλοξενεί την ατομική έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου Σταύρου Δίτσιου, με τίτλο «Απέραντο Γαλάζιο», μια σειρά ιδιαίτερων αφηγημάτων εμπνευσμένων από τα στοιχεία της φύσης.

  Απέραντο Γαλάζιο: Έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
  Σταύρος Δίτσιος
  Monopoli Team

  Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος Σταύρος Δίτσιος, επιστρέφει στην Μύκονο, με ατομική έκθεση «Απέραντο Γαλάζιο», η οποία θα παρουσιαστεί στην Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου στην αίθουσα Καλογερά από τις 11.08.2022 – 20.08.2022.

  «Απέραντο Γαλάζιο»: Λίγα λόγια για την έκθεση

  Στη σειρά έργων με τον τίτλο «Απέραντο Γαλάζιο», ο ζωγράφος μελετά τα στοιχειά της φύσης, όπου εμπνέεται από αυτά, δημιουργώντας τα δικά του ιδιαιτέρα αφηγήματα. Η τέλεια γεωμετρία της φύσης, το υπέροχα ξεχωριστό ανάγλυφο του πλανήτη, το θαύμα της ίδιας της ζωής, εμπνέουν τον ζωγράφο αλλά και τον προβληματίζουν θέτοντας ερωτηματικά για το μέλλον που φαντάζει ζοφερό εξαιτίας της άπληστης εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο. Τα έργα της σειράς μοιάζουν να αποτελούν μια χαρτογράφηση μνημείων που υμνούν την φύση, μια ποιητική έκφραση θαυμασμού και σεβασμού προς μια πραγματικότητα που δυστυχώς αλλάζει δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής.

  Ο ζωγράφος δίνει ιδιαίτερο βάρος στις τονικές διακυμάνσεις με τις διαβαθμίσεις των χρωμάτων να προκαλούν το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα να συγκινούν. Δίνοντας έμφαση στη δομή του έργου, η ζωγραφική επιφάνεια αποτελεί περιβάλλον όπου χτίζεται και συγχρόνως αποδομείται η έννοια του φυσικού κόσμου. Κάπως έτσι μεταφράζεται και το εννοιολογικό του πλαίσιο: τα έργα μετατρέπονται σε χρωματικά μέσα όπου ο ζωγράφος καταθέτει τις μνήμες και τις εντυπώσεις του σε σχέση με τη φύση, την ομορφιά της και την αρμονία που αυτή αντανακλά.

  Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

  Ο Σταύρος Δίτσιος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικό μπαλέτο και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του γράφοντας παιδικά παραμύθια.

  Ο Σταύρος Δίτσιος είναι ζωγράφος διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, ιστορικές τοποθεσίες, Art Fair και γκαλερί παγκοσμίως, όπως το Palazzo Della Cancelleria Vaticana στη Ρώμη, όπου έχει λάβει διεθνές βραβείο.

  Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Μουσείο Art and Science, στο Μιλάνο, στο Παλάτι του Μποργκέζε, στη Φλωρεντία, στο Topic Salon στην Πράγα στο Raum Salmgasse στη Βιέννη στο Μουσείο Francesco Gonzaga στη Μάντοβα κ.α. Έργα του Σταύρου Δίτσιου έχουν δημοπρατηθεί από οίκους Δημοπρασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Αιγαίο σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι: Εικαστική έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού12.09.2018

  Πίνακές του ανήκουν σε συλλογές ανά τον κόσμο όπως στο Μουσείου Βορρέ, Αθήνα. Στο Yukyung Art Museum Νότια Κορέα. Στο Μουσείο Luigi Bellini, Φλωρεντία, στο Osten Museum of drawing Σκόπια, στο Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, Κύπρος. Στην Πινακοθήκη Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

  Περισσότερα από Εικαστικά
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ