MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για τη Δευτέρα 1 Αυγούστου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022.

«History of Absence»: Ομαδική έκθεση στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Θέατρο Χυτήριο: Προβολή της ταινίας «Φρίντα» της Τζούλι Τέιμορ

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις 21:00,  το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού διοργανώνει προβολή της ταινίας της Τζούλι Τέιμορ «Φρίντα», με τους Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζέφρι Ρας, Βαλέρια Γκολίνο και Άσλεϊ Τζαντ. Η ταινία «Φρίντα» είναι η εξιστόρηση της ζωής της Φρίντα Κάλο εστιάζοντας στη σχέση της με τον Ντιέγκο Ριβέρα η οποία τάραξε τα νερά του Μεξικάνικου καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο. Εκτός από τη σχέση με τον Ριβέρα η ταινία καλύπτει όλη τη ζωή της Κάλο από την παράνομη σχέση της με τον Τρότσκι ως τους προκλητικούς, για την εποχή εκείνη, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες.
Δευτέρα 1/8, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313.

2. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις 21:00 – «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Με τους Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα, Σοφία Κόκκαλη. Με μια έντονη αίσθηση του τόπου αλλά και της γεωγραφίας των ανθρώπων που τον κατοικούν, η πρώτη μεγάλου μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη «Digger», χτίζει μαζί το κοντινό πορτρέτο ενός πατέρα κι ενός γιου που προσπαθούν να βρουν ένα κοινό τόπο και να ξαναπιάσουν το νήμα μιας σχέσης που πριν από πολλά χρόνια κόπηκε απότομα.
Δευτέρα 1/8, 21:00
Χώρος: Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Αύγουστο12.09.2018

Εκθέσεις

3. «History of Absence»: Ομαδική έκθεση στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών

Στη συνέχεια ενός προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών διάρκειας ενός έτους, τo ΑΜΑ Ηοuse επανακατοικεί το εμβληματικό κτίριο της πρώην Αναργυρείου και Κοργιαλένειου σχολής αρρένων στις Σπέτσες, με την έκθεση «History of Absence», σε επιμέλεια της Ελίνας Αξιώτη και νέα έργα των εικαστικών Αgata Ingarden, Mαλβίνας Παναγιωτίδη και Chloé Royer. Τρεις εγκαταστάσεις αφηγούνται ιστορίες μέσα από την συλλογή αναμνήσεων, επιχειρώντας να αναδείξουν οπτικές του ανοίκειου. Τα έργα των εικαστικών αντλούν αναφορές από την έρευνα σε μαρτυρίες της τοπικής κοινότητας, επιχειρώντας μια αντιστροφή· το φαντασματικό επανεγκαθίσταται ως παροντική ύπαρξη, διατυπωμένη μέσα από φεμινιστικές πρακτικές. Το απών στοιχείο καθίσταται έτσι προφανές, καθώς ή έκθεση επισημαίνει εκφάνσεις του μη δυνατού.
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιουλίου – 11 Σεπτεμβρίου, 2022
Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή, 8:00 – 22:30.
Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών. Τηλ.: +30 22980 72206. Ε: info[@]akss.gr. https://akss.gr/main/

4. Μυθολογίες – Νέοι Τόποι: Η ψηφιακή τεχνολογία συναντά τους μύθους στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Πέτρος Μώρης, Σφίγγα V, IV και ΙΧ | Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Η έκθεση «Μυθολογίες | Νέοι Τόποι», η οποία παρουσιάζεται έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει γλυπτά, εγκαταστάσεις και μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και διερευνά τη μακρόχρονη και πολύπλοκη σχέση μας με τη μυθολογία, καθώς και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη βιωμένη πραγματικότητα και στα όρια της φαντασίας μας. 13 έργα σύγχρονης τέχνης αναμετρώνται με την κλίμακα του Θόλου· σε μια κοσμογονία διαφορετική, εμφανίζονται μυθικές φιγούρες που παραπέμπουν στο υπέδαφος, στο ανασκαφικό παρελθόν, στην τεχνολογική-ψηφιακή σφαίρα και στην επιστημονική φαντασία. Τέσσερις σύγχρονοι καλλιτέχνες – Θεόδωρος Γιαννάκης, Πέτρος Μώρης, Πάνος Προφήτης, Βαλίνια Σβορώνου -, εκθέτουν έργα με ευθείες μυθολογικές αναφορές που δίνουν νέες ερμηνείες αρχετύπων. Επιχειρούν να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς με τους οποίους κατασκευάζονται και εδραιώνονται πεποιθήσεις  οι οποίες θεωρούνται πλέον αυτονόητες.
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Θόλος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Τηλέφωνο: 21 0877 8300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ειρήνη Δράκου μάς μιλά για την καλλιτεχνική όαση που δημιούργησε στην Άνδρο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b