MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πατ Κάρολ: H «φωνή» της κακιάς Ούρσουλα στη «Μικρή Γοργόνα» της Disney έφυγε από τη ζωή

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός, Πατ Κάρολ, που είχε δανείσει τη φωνή της στην αξέχαστη κακιά της Disney, Ούρσουλα, στην ταινία «Η Μικρή Γοργόνα», πέθανε από πνευμονία, σε ηλικία 95 ετών.

Monopoli Team

Η Πατ Κάρολ πέθανε το Σάββατο (30/7) από πνευμονία στο σπίτι της στο Cape Cod της Μασαχουσέτης, όπως επιβεβαίωσε η κόρη της Κέρρυ Καρσιάν στο Hollywood Reporter.

Γεννημένη στη Λουιζιάνα το 1927, η Κάρολ μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο Λος Άντζελες όταν εκείνη ήταν πέντε ετών. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η ενασχόλησή της με την υποκριτική, κάνοντας το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το 1947, στην ταινία «Hometown Girl», αλλά η παρουσία της σε βαριετέ ήταν εκείνη που την έκανε περισσότερο γνωστή μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Κέρδισε ένα Emmy για την ερμηνεία της στο «Caesar’s Hour» το 1957, ενώ ερμήνευσε κωμικούς ρόλους μαζί με τους Jimmy Durante, Mickey Rooney, Steve Allen και Charley Weaver στις βαριετέ παραστάσεις τους.

Το 1966 δάνεισε για πρώτη φορά τη φωνή της, για την τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «The Super 6». Μέχρι τη δεκαετία του 1980 ήταν πάντα παρούσα σε κινούμενα σχέδια, ερμηνεύοντας ρόλους στα «Scooby-Doo», «Garfield» και «Superman». Συμμετείχε και στην αγγλική μεταγλώττιση της ταινίας «My Neighbor Totoro» του 1988, αλλά ήταν όνειρο ζωής για εκείνη το να δουλέψει σε μια ταινία της Disney και η ευκαιρία ήρθε το 1989 με τη «Μικρή Γοργόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Φιλίας: 7 ταινίες – ωδή στην αληθινή φιλία που αξίζει να δείτε12.09.2018

Οι κριτικοί ξεχώρισαν την ερμηνεία της Κάρολ ως ιδιαίτερα ισχυρή στην επιτυχία του box office. Οι New York Times είπαν ότι η Ούρσουλα, «την οποία υποδύεται η Πατ Κάρολ, είναι μια υπέροχη δημιουργία που ενσαρκώνει την καλά ανεπτυγμένη αίσθηση της κακίας της ταινίας».

Η Κάρολ λάτρεψε τον ρόλο και τον επανέλαβε σε πολλά άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένων των spinoff τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και στα παιχνίδια Kingdom Hearts. Συμμετείχε και στα θεματικά πάρκα της Disney ως Ούρσουλα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας πέρασε από όλη τη γκάμα της αμερικανικής τηλεόρασης, συμμετέχοντας σε διάφορες εκπομπές όπως το Too Close for Comfort, το Sheriff Sheriff, το The Mary Tyler Moore Show, το Laverne & Shirley, το The Love Boat και το ER.

Η επιτυχημένη παράσταση της «Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein» τής χάρισε πολλά βραβεία στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ για την ηχογραφημένη έκδοση του μονόπρακτού της κέρδισε ένα Grammy το 1980.

Με πληροφορίες του Guardian.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b