MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: 7 ταινίες – ωδή στην αληθινή φιλία που αξίζει να δείτε

Αν και η φιλία “γιορτάζεται” καθημερινά, μέσα στις μικρές -ή στις μεγάλες- στιγμές, εμείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, συγκεντρώσαμε 7 αγαπημένες ταινίες που υμνούν τη φιλία, για να τις απολαύσετε με τα αγαπημένα σας άτομα.

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: 7 ταινίες για να γιορτάσετε με τους φίλους σας
Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: 7 ταινίες για να γιορτάσετε με τους φίλους σας
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Πολλοί άνθρωποι θα περπατήσουν μέσα και έξω από τη ζωή σου, αλλά μόνο οι πραγματικοί φίλοι θα αφήσουν πατημασιές στην καρδιά σου” γράφει η Ελέανορ Ρούσβελτ, και εμείς θα συμφωνήσουμε.

Σε έναν κόσμο που κινείται με γρήγορους ρυθμούς και διαρκώς αλλάζει, η φιλία είναι μία από της μεγαλύτερες αρετές. Οι πραγματικοί φίλοι -η οικογένεια που επιλέγουμε, για να χρησιμοποιήσω το γνωστό κλισέ- τείνουν να αποτελούν παντοτινούς συντρόφους και συνοδοιπόρους στο ταξίδι της ζωής μας, είτε πορεύονται δίπλα μας, είτε μέσα μας.

Και, αν και η φιλία (πρέπει να) “γιορτάζεται” καθημερινά, μέσα στις μικρές -ή στις μεγάλες- στιγμές, εμείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, συγκεντρώσαμε 7 αγαπημένες ταινίες που υμνούν τη φιλία, η κάθε μία από διαφορετικό πρίσμα, για να απολαύσετε μαζί με τα αγαπημένα σας άτομα.

Ο Δρόμος για το Ελ Ντοράντο

Μία ταινία κινουμένων σχεδίων, με πολύ χιούμορ για μικρούς και μεγάλους, ο Δρόμος για το Ελ Ντοράντο ακολουθεί τη φιλία δύο Ισπανών μικροαπατεώνων, οι οποίοι αποκτούν έναν χάρτη για τη θρυλική πόλη του χρυσού και παρακινούμενοι από την επιθυμία τους για πλούτο ξεκινούν το ταξίδι τους για το Ελ Ντοράντο. Αυτά που θα συναντούν, όμως, μόλις φτάσουν εκεί, ανατρέπουν τα σχέδιά τους και θέτουν τη μεταξύ τους σχέση σε νέες βάσεις.
Θα τη βρείτε στο Netflix.

Το Τέρας της Θάλασσας

Ακόμα μία ταινία κινουμένων σχεδίων και νέο entry του Netflix, το Τέρας της Θάλασσας διηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που ονειρεύεται να γίνει κυνηγός θαλάσσιων τεράτων, όπως ήταν και οι γονείς της, για να βοηθήσει τον τόπο της να απαλλαγεί από τον κίνδυνο. Η περιπέτεια ξεκινάει όταν η μικρή μπαίνει λαθραία στο καράβι ενός θρυλικού κυνηγού θαλάσσιων τεράτων, το οποίο μπαρκάρει για το πιο επικίνδυνο ταξίδι του. Τα δεδομένα ανατρέπονται, όσο οι σχέσεις των πρωταγωνιστών μεταβάλλονται σε αυτή την τρυφερή περιπέτεια του Netflix.

Λούκα

Παραμένοντας, τόσο στα κινούμε σχέδια, όσο και στον κόσμο της θάλασσας, πηγαίνουμε στο Λούκα, μία από τις πιο πρόσφατες ταινίες της Disney και της Pixar και παρακολουθούμε την τρυφερή ιστορία δύο θαλάσσιων τεράτων που θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο των ανθρώπων. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μία δυνατή φιλία που ξεπερνάει τον φόβο τους για το άγνωστο και μαζί μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες, προσπαθώντας να κρατήσουν καλά κρυμμένη την ταυτότητά τους.
Θα τη βρείτε στο Disney+

Hugo

Σε αυτή την ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Ζωρζ Μελιέ, ένα μικρό, που ορφανό αγόρι, που ζει σε ένα σταθμό μετρό στο Παρίσι ψάχνει να βρει το κλειδί που θα έδινε ζωή στο μόνο πράγμα που του έχει μείνει από τον πατέρα του. Στην προσπάθειά του αυτή, ωστόσο, έρχεται σε επαφή με έναν μυστήριο άνδρα. Η αλληλεπίδραση του Hugo με τον άνδρα και την οικογένειά του, βάζει τον μικρό σε διάφορους μπελάδες, ώσπου και οι δύο πλευρές να συνειδητοποιήσουν πώς έχουν περισσότερα κοινά απ’ ότι νόμιζαν.
Θα τη βρείτε στο Netflix μέχρι 31 Ιουλίου.

Το Ξενοδοχείο Grand Budapest

Σε αυτή την απολαυστική ταινία του Γουες Άντερσον, με την ιδιαίτερη αισθητική, παρακολουθούμε τις περιπέτειες του θρυλικού θυρωρού του ξενοδοχείου, Γκουστάβ Χ. και του νέου αχθοφόρου του, Ζίρο Μουστάφα, που γίνεται ο πιο έμπιστος φίλος του. Οι δύο τους μπλέκονται σε μία παράξενη υπόθεση που αφορά μία κληρονομιά και την κλοπή ενός ανεκτίμητου πίνακα, στο φόντο ενός επερχόμενου πολέμου.
Θα τη βρείτε στο Disney+

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Ούσα στην 1η θέση των καλύτερων ταινιών στη λίστα του iMDB, η Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ διηγείται την ιστορία ενός κατάδικου -πρώην τραπεζικού υπαλλήλου- ο οποίος παλεύει να επιβιώσει στις νέες συνθήκες ζωής μέσα στη φυλακή. Η καθημερινότητά του γίνεται πιο υποφερτή μέσα από την παρέα του με έναν άλλο ισοβίτη. Οι δύο του αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση η οποία θα τους ακολουθήσει και έξω από τους τοίχους της φυλακής.
Θα τη βρείτε στο Netflix μέχρι 31 Ιουλίου

Sleepers

Λίγο διαφορετικό από τις προηγούμενες ταινίες, όσον αφορά την απόδοση της έννοιας της φιλίας, το Sleepers ακολουθεί τέσσερεις εφήβους, οι οποίοι μετά από μία πλάκα που πήγε εντελώς λάθος βρίσκονται στο αναμορφωτήριο, όπου δέχονται κακοποίηση από ορισμένους εκ των φυλάκων. Η εμπειρία τους αυτή τους απομονώνει, ενώ ταυτόχρονα τους δένει, προσανατολίζοντάς τους σε έναν κοινό σκοπό -την εκδίκηση. Μία ωμή ταινία που, μεταξύ των θεμάτων τα οποία θίγει, τονίζει το πως οι συγκυρίες απομακρύνουν τους ανθρώπους που κάποτε βρίσκονταν στην “ίδια σελίδα”, οι κοινές εμπειρίες -τόσο θετικές, όσο και αρνητικές- όμως, μένουν και τους ενώνουν για μία ζωή.
Θα τη βρείτε στο Netflix

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b