MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Σίφνος: Οι καλύτερες γευστικές εμπειρίες στο νησί του Τσελεμεντέ

Η πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ αποτελεί κορυφαίο προορισμό στις Κυκλάδες για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Ταξιδεύουμε στη Σίφνο και δοκιμάζουμε τις καλύτερες τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και πιάτα εμπνευσμένων σεφ στα εστιατόρια του νησιού.

Monopoli Team

Η Σίφνος ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις αμέτρητες εκκλησίες, αλλά και για τη σπουδαία γαστρονομία και τις υπέροχες τοπικές γεύσεις της. Είναι η πατρίδα του διάσημου αρχιμάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ και αυτό τα λέει όλα!

Αυτό το νησί έχει μεγάλη γαστρονομική παράδοση και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό στις Κυκλάδες για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να δοκιμάσετε στη Σίφνο.

Το νησί των γεύσεων

Ένα από τα μυστικά της σιφνέικης κουζίνας είναι το ψήσιμο σε πήλινα σκεύη, στον ξυλόφουρνο. Χαρακτηριστικό πιάτο είναι το μαστέλο, κατσικάκι ή αρνάκι που πλένεται μόνο με κόκκινο ντόπιο κρασί, αρωματίζεται με μπόλικο άνηθο, τοποθετείται πάνω σε κληματόβεργες και ψήνεται στον ξυλόφουρνο, μέσα σε ειδικό κεραμικό σκεύος («μαστέλο»). Η Σίφνος είναι πασίγνωστη και για τη ρεβιθάδα της, ένα παραδοσιακό κυριακάτικο πιάτο που ψήνεται για ώρες στον ξυλόφουρνο, μέσα σε ένα ειδικό σκεύος που ονομάζεται σκεπασταριά. Ιδιαίτερη και έντονη γεύση έχει η καπαροσαλάτα, ένα άλλειμα με κάπαρη και κρεμμύδια που μαγειρεύονται παρέα, δίνοντας ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Το γεύμα σας θα συνοδεύσουν τα τοπικά τυριά γυλωμένη μανούραξυνομυζήθρα και χλωρομανούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαμάρες Σίφνου: Η χρυσαφένια παραλία που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b