MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ATZENTA

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 25 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Ηλέκτρα, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Θέατρο Πέτρας

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη παρουσιάζουν την “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη στο Θέατρο Πέτρας, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, πρόδρομος των μεγάλων κειμένων του ελισαβετιανού θεάτρου και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου, βρίσκεται σε ένα επισφαλές σημείο σύγκλισης: εκεί που θεοί και άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τον κόσμο τους σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης.
Δευτέρα 25/07, 21:30
15-20€
Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη, Αττική

2. Οι 7 τρελοί, του Ρομπέρτο Αρλτ σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη στην Πειραιώς 260

Ένα ελάχιστα γνωστό κείμενο, το έργο «Οι 7 τρελοί», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, θα παρουσιάσει στο κοινό της Πειραιώς 260, η σκηνοθέτις Ελεάνα Τσίχλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μια μυστική οργάνωση σχεδιάζεται από “7 τρελούς” υπό την καθοδήγηση ενός “Αστρολόγου” – μια γκροτέσκα συνωμοσία παγκόσμιας κυριαρχίας, που παραπαίει ανάμεσα σε ακραία ιδεολογήματα και αυταπάτες. Γραμμένο το 1929, λίγο πριν ξεσπάσει η διεθνής οικονομική κρίση και πριν την πρώτη στρατιωτική δικτατορία στην Αργεντινή, το μυθιστόρημα του Αρλτ μας εισάγει σ’ ένα σύμπαν βίας και τρομοκρατίας, όπου κυριαρχεί η δυστοπία των μηχανών, η φαντασίωση του εύκολου πλούτου και το φλερτ με την παρανομία και το έγκλημα. Υπό τη σκιά του ολοκληρωτισμού αλλά και των επαναστατικών θεωριών της εποχής που βράζουν, οι “τρελοί” του έργου, σε ευθεία συνομιλία με τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, φωτογραφίζουν τον άνθρωπο των αχανών μεγαλουπόλεων, αναλώσιμο εξάρτημα σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, που συντρίβεται σ’ ένα εμπρηστικό μίγμα πλήξης και απόγνωσης.
Δευτέρα 25/07, 21:00
17€
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Ταύρος, Αττική

3. Η Πόρνη από Πάνω σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Έντεκα χρόνια τώρα, ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη “Η Πόρνη από Πάνω”, με την συγκλονιστική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού.
Δευτέρα 25/07, 21:15
12-15€
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου – Παπάγου, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο City Garden Festival

Μετά τα δυο περσινά sold out στο City Garden Festival, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται φέτος, πάντα με τη διάθεση του «αιώνιου έφηβου». Στην τέχνη του τραγουδιού υπάρχουν πρόσωπα που λειτουργούν ως ορόσημα (χωρίζουν το «πριν» από το «μετά») καθώς η αισθητική που διαμορφώνουν αλλάζει τα πράγματα. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ένα τέτοιο πρόσωπο. Στη σκηνή του City Garden θα τραγουδήσει με τη χαρακτηριστική φωνή του, το έντονο συναίσθημά του και την τρυφερή του διάθεση, όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν, μας ξεσηκώνουν. Θα ανασύρει από την πλούσια δισκογραφία του και θα τραγουδήσει τα «διαμάντια» του. Όλα τα αγαπημένα του/μας. Τα ερωτικά του, τα πιο ροκ, τις μπαλάντες, τα κοινωνικά του τραγούδια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα τους συγκεντρώσει όλους, μικρούς και μεγάλους για να γίνουν ένα και να τραγουδήσουν μαζί του. Κάτι που μόνο εκείνος καταφέρνει με την αυθεντική παρουσία του, που συγκινεί όλες τις γενιές, όπως αποδεικνύει η πορεία του, μία πορεία γεμάτη μεγάλες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες, που έχει σημαδέψει τις ζωές όλων. Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες του, Αντρέας Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις και στις φωνές η Μαίρη Μπρόζη και ο Απόστολος Μόσιου.
Δευτέρα 25/07, 21:00
10-25€
City garden Festival – Γαλάτσι, Αττική

5. Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Βεάκειο Θέατρο

Ο Κωστης Μαραβέγιας επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στο Βεάκειο Θέατρο, με την ενέργεια και την μουσικότητα που όλοι αγαπήσαμε. Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει για να μας θυμίσει τι σημαίνει αληθινή συναυλία. Ενέργεια, μουσικότητα, ευρηματικότητα και αυτοσχεδιασμός. Χορός, συγκίνηση και τραγούδι. Επιτέλους μια αγκαλιά, όλοι μαζί, γιορτάζουμε την επιστροφή στις συναυλίες, γιορτάζουμε το καλοκαίρι της ζωής. Και φέτος θα βρεθούμε όλοι μαζί στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, με ένα ανανεωμένο και δυνατό show, όπως παλιά, χωρίς περιορισμούς, για να μας ταξιδέψει στη μαγεία των συναυλιών που τόσο μας έλειψαν! Γεμάτος με ενέργεια και χαμόγελο, διασκευάζει και τραγουδά όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του – και όχι μόνο – και προσκαλεί το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί του σε ένα καλοκαιρινό πάρτι που θα μείνει αξέχαστο. Μαζί του, για πρώτη φορά, το νέο μέλος τη μπάντας, μια φωνή που ταιριάζει απόλυτα στον ήχο και στο μουσικό κόσμο του Κωστή, η Ξένια Ντάνια. Μαζί του παίζουν, οι φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί, Νίκος Αγγλούπας στο ηλεκτρικό μπάσο, Άγγελος Αγγελίδης στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Jim Staridas στο τρομπόνι, Κρίτωνας Μπελλώνιας στα κρουστά και στα τύμπανα και ο Χρήστος Καλκάνης στο κλαρινέτο.
Δευτέρα 25/07, 21:00
15-18€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιά

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b