MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Google: Απέλυσε προγραμματιστή της επειδή έλεγε πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει συναισθήματα

Τον περασμένο μήνα, ο Blake Lemoine δημοσιοποίησε τη θεωρία του ότι η γλωσσική τεχνολογία της Google είναι ευαίσθητη και επομένως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα «θέλω» της.

Πηγή: The Pancake of Heaven!
Monopoli Team

Η Google απέλυσε έναν από τους προγραμματιστές της, ο οποίος είπε ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας έχει συναισθήματα. Τον περασμένο μήνα, ο Blake Lemoine δημοσιοποίησε τη θεωρία του ότι η γλωσσική τεχνολογία της Google είναι ευαίσθητη και επομένως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα «θέλω» της. Στον απόηχο αυτής της θεωρίας, η Google, καθώς και αρκετοί ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης, αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς και την Παρασκευή η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε απολυθεί. Ο κ. Lemoine είπε στο BBC ότι λαμβάνει νομικές συμβουλές και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFacebook: O πρώτος μεγάλος ανασχεδιασμός είναι γεγονός – Τι αλλάζει στο χρονολόγιό μας12.09.2018

Ο Blake Lemoine άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο τον περασμένο μήνα όταν είπε ότι η Lamda έδειχνε ανθρώπινη συνείδηση. Προκάλεσε συζήτηση μεταξύ ειδικών σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να υποδύεται τους ανθρώπους. Ο κ. Lemoine, ο οποίος εργαζόταν για την ομάδα Responsible AI της Google, είπε στην Washington Post ότι δουλειά του ήταν να ελέγξει εάν η τεχνολογία χρησιμοποιεί διακρίσεις ή ρητορική μίσους.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b