MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» καταπιάνονται αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης. Μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μάς ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Με τη σειρά του, ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μάς ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Πέμπτη 14/7, 21:30
15€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

2. Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα; του Ουίλι Ράσελ στο θέατρο Χυτήριο

Η ρομαντική κωμωδία του Ουίλι Ράσελ, «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;», παρουσιάζεται στη θερινή σκηνή του θεάτρου Χυτήριο, σε σκηνοθεσία του Θανάση Κουρλαμπά. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου με ιδιαίτερη αγάπη για το αλκοόλ. Μία νεαρή κομμώτρια, που θέλοντας να αλλάξει τη ζωή της αναζητά τη γνώση και θέλει να τα μάθει όλα. Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους  συναντιούνται -τυχαία άραγε;- για να αλλάξουν τελικά ο ένας τη ζωή του άλλου ολοκληρωτικά. Το ερώτημα είναι: ποιος εκπαιδεύει ποιον;
Πέμπτη 14/7, 21:00
13-15€
Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Αθήνα

3. Συμπέθεροι από τα Τίρανα, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Πέτρας

Η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία και δίνει την τέλεια αφορμή στο συγγραφικό δίδυμο να καυτηριάσει τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων.
Πέμπτη 14/7, 21:30
Από 15€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Γιάννης Πλούταρχος στο Κατράκειο

Ο Γιάννης Πλούταρχος παρέα με τον Γιώργο Θεοφάνους έρχονται απόψε για μια καλοκαιρινή συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια. Μαζί τους ο Γιώργος Κακοσαίος και η Κατερίνα Κακοσαίου.
Πέμπτη 14/7, 21:30
20€
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρώ, Νίκαια 

5. Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

O Σωκράτης Μάλαμας, μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του σε θέατρα και ανοιχτούς χώρους.
Πέμπτη 14/7, 21:00
10€
Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου, Λεωφ. Κηφισίας 219, Μαρούσι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b