MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στην Πειραιώς 260

Το έργο του ανατρεπτικού δραματουργού της Σάουμπυνε, Μάριους φον Μάγενμπουργκ, με τίτλο «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι», παρουσιάζεται, στην Πειραιώς 360, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

| Φωτογραφίες: Christos Symeonidis
Monopoli Team

Ο Γιώργος Κουτλής, ο νεαρός σκηνοθέτης που συνεπήρε το αθηναϊκό κοινό με τους ξέφρενους «Παίχτες» του Γκόγκολ, παρουσιάζει, στην Πειραιώς 260, 18 έως 21 Ιουλίου, τη σκηνοθεσία ενός σύγχρονου έργου με την υπογραφή του ανατρεπτικού δραματουργού της Σάουμπυνε, Marius von Mayenburg. 

Ένας εφιάλτης με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική κούρσα, παραβολή της αδιανόητης πραγματικότητάς μας. Μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου, ο «Μ» βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει, ο «Μ» θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος, και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει, πως δεν φοβάται.

Λίγα λόγια από τον Γιώργο Κουτλή

«Πρόκειται για ένα δυστοπικό “love story”, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική κούρσα, παραβολή της αδιανόητης πραγματικότητάς που ζούμε», όπως λέει ο σκηνοθέτης του σύγχρονου αυτού έργου που φέρει την υπογραφή του ανατρεπτικού δραματουργού της Σάουμπυνε, Μάριους Φον Μάγιενμπουργκ, και πλαισιώνεται από τους εξαίρετους νέους ηθοποιούς Βασίλη Μαγουλιώτη, Θάνο Λέκκα και Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

«Ο φόβος είναι ο μηχανισμός που κινεί όλο το έργο», σημειώνει ο σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Το κινεί μέχρι το φωτεινό φινάλε του – μέχρι να έρθει η αγάπη και να τον “εξατμίσει”. Το έργο αυτό έχει έναν παράξενο κι ασυνήθιστο τρόπο να μιλήσει για κάτι τόσο σημαντικό αλλά και τόσο χιλιοειπωμένο. Μιλάει για αγάπη σε ένα σύμπαν όπου ακόμα κι οι σκύλοι έχουν φύγει και έχουν πάει στους λύκους, που ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου τον έχει φοβηθεί τόσο, που προτίμησε να γυρίσει πίσω από εκεί που ήρθε. Μιλάει για το πώς η αγάπη θα μας κάνει να αντέξουμε τη βαρβαρότητα που λέγεται ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιτρέποντες του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάριους φον Μάγενμπουργκ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής

Σκηνικά: Εύα Γουλάκου
Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Μουσική: Jeph Vanger
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαγουλιώτης

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 20€ • Ζώνη Α΄ 15€ / Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • Ζώνη Β΄ 10€ / Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ • Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολων 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 18-21 Ιουλίου 2022
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελένη Κουτσιούμπα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/o-skylos-i-nyxta-kai-to-maxairi/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b