MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια βραδιά για τον Ροβήρο Μανθούλη στα Εξάρχεια

Διοργανώνεται από τους φίλους του στον κινηματογράφο Ριβιέρα την Κυριακή 10 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων του, με προβολή της ταινίας «Μπλουζ με σφιγμένα τα δόντια» και ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Κάθε χρόνο, στις 10 Ιουλίου, ο Ροβήρος Μανθούλης συγκέντρωνε τους φίλους του στην Αθήνα για να πιούν ένα ποτήρι κρασί. Ήταν η μέρα των γενεθλίων του. Φέτος όμως δεν θα είναι εδώ. Έφυγε από κοντά μας στις 21 Απριλίου 2022…

Οι φίλοι του όμως θα είναι πιστοί στο ραντεβού! Για να τιμήσουν τον μεγάλο έλληνα σκηνοθέτη και διανοητή, οργανώνουν μια βραδιά όπως θα άρεσε στον ίδιο, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, στις 8.00 το βράδυ, στον φιλόξενο κινηματογράφο Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, τη γειτονιά που μεγάλωσε.

Εκεί, όπου η εφηβική φωνή του αντηχούσε στους έρημους δρόμους, τα βράδια της γερμανικής κατοχής, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας. Μπορεί όσοι τον άκουγαν να μην ήξεραν ποιος ήταν, αλλά γνώριζαν πως αυτό ήταν το «χωνί των Εξαρχείων».

«Μπλουζ με σφιγμένα δόντια»

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής βραδιάς, που διοργανώνουν οι φίλοι του Ροβήρου Μανθούλη, θα προβληθεί, από το αυθεντικό πρωτότυπο, σε κόπια 35 χιλιοστών, η αξεπέραστη κινηματογραφική δημιουργία του «Μπλουζ με σφιγμένα δόντια». Ακόμη, θα προβληθούν βίντεο με «καταθέσεις» του ίδιου για τον ιστορικό κινηματογράφο Βοξ, για τον «αθέατο σκηνοθέτη», για την περιπέτεια των «Μπλουζ» στην Αμερική.

Επιπλέον, φίλοι που συνδέονται με κοινές διαδρομές μαζί του θα καταθέσουν τη μαρτυρία τους: ο Φώντας Λάδης για τα χρόνια της χούντας, ο Γιάννης Μαυροειδάκος, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου-εκδόσεις «Δεσμός» στη Γαλλία, για τα χρόνια στο Παρίσι, η ραδιοφωνική παραγωγός Ντέπυ Βρεττού για τα χρόνια στην ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, για την κληρονομιά του έλληνα σκηνοθέτη θα μιλήσουν ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και ο Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, με συντονιστή τον Νίκο Θεοδοσίου.

Ο Ροβήρος Μανθούλης με τη Μελίνα Μερκούρη, εξόριστοι την περίοδο της δικτατορίας

Η βραδιά θα κλείσει δίπλα στο μπαρ, με κουβέντα και τον Γιάννη Μόνο με τη φυσαρμόνικά του, που θα παίζει ζωντανά μπλουζ με σφιγμένα δόντια.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ οι πρώτοι διακόσιοι θεατές θα πάρουν δώρο το αστυνομικό μυθιστόρημα του Ροβήρου Μανθούλη «Η Ρέμινγκτον του Ορφέα», προσφορά των εκδόσεων Πύλη του Φώντα Λάδη.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b