MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Scorpions και Alice Cooper υπόσχονται μια απρόβλεπτη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στην Ελλάδα, οι Scorpions και ο Alice Cooper έδωσαν μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου και αποκάλυψαν την αγάπη τους για τη χώρα μας, τη ροκ μουσική αλλά και το μέλλον τους.

Οι Scorpions και ο Alice Cooper ήρθαν στην Αθήνα για μια φαντασμαγορική συναυλία. Φωτογραφία: Νικολαρέας Ανδρέας/NDP Photo
Οι Scorpions και ο Alice Cooper ήρθαν στην Αθήνα για μια φαντασμαγορική συναυλία. Φωτογραφία: Νικολαρέας Ανδρέας/NDP Photo
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Για ακόμη μία φορά οι Scorpions επιστρέφουν στο σπίτι τους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν πως νιώθουν την Αθήνα. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το ιστορικό ροκ συγκρότημα θα δώσει μία ακόμα  συναυλία στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της περιοδείας τους. Αυτή τη φορά όμως, οι μάγοι της ροκ ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία από τις θρυλικότερες μορφές της shock rock, τον Alice Cooper, ο οποίος θα έρθει να «βάλει φωτιά»-ίσως και κυριολεκτικά- στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις των Scorpions και του Alice Cooper
Οι Scorpions και ο Alice Cooper βρέθηκαν στα Public και έδωσαν μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου. Φωτογραφία: Νικολαρέας Ανδρέας/NDP Photo

Οι Scorpions και ο Alice Cooper βρέθηκαν στα Public και έδωσαν μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου. Φωτογραφία: Νικολαρέας Ανδρέας/NDP Photo

Για αυτές τους τις συναρπαστικές εμφανίσεις, και όχι μόνο, μας μίλησαν οι καλλιτέχνες στην επίσημη συνέντευξη τύπου της συναυλίας και μας άφησαν να αδημονούμε για την μεγάλη ημέρα του show.

Χαρακτηριστικά, ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine, δήλωσε πως το συγκρότημα νιώθει σαν να «επιστρέφει στο σπίτι του», καθώς η Αθήνα είναι πάντα ένας από τους αγαπημένους και μεγάλης συναισθηματικής αξίας σταθμούς του. Μάλιστα, μας ανακάλυψε πως ένα μεγάλο μέρος του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος προέκυψε μετά από έμπνευση των μελών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Αθήνα, την τελευταία φορά που το ελληνικό κοινό τους είχε απολαύσει ζωντανά.

Πέρα από αυτό όμως, το συγκρότημα πάντα είχε, και θα συνεχίσει να έχει, μία δυνατή σύνδεση με τη χώρα μας και ο Klaus Meine δήλωσε για αυτό πως: «Είναι δύσκολο να περιγράψω τη σχέση του ελληνικού κοινού με το συγκρότημα. Είναι οι στίχοι; Η μουσική; Είναι η ενέργεια; Πάντα το ελληνικό κοινό αγαπούσε όλα τα τραγούδια μας. Μας συνοδεύουν πάντα στις συναυλίες. Υπάρχει μια σύνδεση που ζούμε και σε άλλες χώρες, αλλά εδώ συμβαίνει το κάτι άλλο! Το κοινό νιώθει τη μουσική μας.»

Το συγκρότημα δεν δίστασε να εκφράσει και τη χαρά του για το νεότερο κοινό που συναντά στις συναυλίες του. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς τους νέους να είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τη μουσική μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει πως η ροκ μουσική βρίσκεται στα… τελευταία της. Με αυτή του την απάντηση, επιβεβαίωσε πως η ροκ βρίσκεται στα ακούσματα και των νεότερων γενιών, που δεν είχαν την ευκαιρία να τη ζήσουν όταν ήταν στη δόξα της, έχουν όμως τη δύναμη να τη ξανά κάνουν ένδοξη και την αγαπούν όπως την αγάπησαν οι παλιότερες γενιές.

Το πνεύμα της rock & roll δεν έχει πεθάνει

Στην ίδια ερώτηση, ο Alice Cooper απάντησε πως: «Το rock μπορεί για κάποιους να έχει πεθάνει, αλλά εισπρακτικά μόνο μιλώντας. Το πνεύμα της rock & roll δεν έχει πεθάνει καθόλου. Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές αξιόλογες rock μπάντες και το hard rock δεν θα πεθάνει ποτέ. Ήδη έχει επιβιώσει από την punk rock, την emo rock και πολλά ακόμα είδη που πλέον δε έχουν απήχηση.»  

Με τη σειρά του, ο Pawel Maciwoda, μπασίστας των Scorpions, έδωσε τον λόγο που η ροκ των δύο αυτών μεγάλων ονομάτων δεν θα πεθάνει ποτέ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η μουσική μας και η μουσική του Cooper δεν είναι επιθετική. Είναι πιο «ειρηνική» και μιλάει για ένα σορό θετικά πράγματα. Για αυτό και δεν έχει πεθάνει ακόμα! Φυσικά και η μουσική του Alice μπορεί να γίνει κάπως πιο «σκοτεινή», όμως και πάλι δείχνει την αντίθεση μεταξύ του φωτός και του σκοταδιού.»

Μετά από αυτή τη δήλωση, το συγκρότημα ζητήθηκε να δώσει ένα «soundtrack», ένα χαρακτηριστικό τραγούδι, για την περίοδο που διανύουμε, με όλες τις δύσκολες εξελίξεις της και ο Klaus Meine επέλεξε το «Living for Tomorrow», το οποίο αφήνει το όμορφο μήνυμα του να μην τα παρατάμε ποτέ και να ελπίζουμε πάντα για ένα καλύτερο αύριο.

Όσο αφορά το μέλλον της δικής τους ροκ μουσικής πάντως, οι Scorpions και ο Alice Cooper δήλωσαν πως ήδη δουλεύουν πάνω σε νέα πράγματα και πάντα ψάχνουν τρόπους να εξελίσσονται, χωρίς να επαναπαύονται στην εδραιωμένη τους φήμη. Πιο συγκεκριμένα, και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στο αναγκαστικό διάλειμμα που έπρεπε να κάνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο τους έδωσε την ευκαιρία να δώσουν έμφαση στη μουσική τους και να δημιουργήσουν νέα πράγματα, τα οποία υποσχέθηκαν πως έρχονται σύντομα.

Ο Alice Cooper συγκεκριμένα, δήλωσε πως σοκαρίστηκε με την επιτυχία του νέου του άλμπουμ «Detroit Stories», το οποίο κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όμως μετά σκέφτηκε πως: «Και ο κόσμος ήταν στην ίδια μοίρα με εμάς, περίμενε για κάποια καλά νέα, κάτι θετικό. Και εμείς ως μουσικοί μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό και θα συνεχίσουμε φυσικά, γιατί όπως όλοι λέμε, και θα έπρεπε να το λέμε, δεν έχουμε δώσει ακόμα την καλύτερη μας συναυλία ούτε έχουμε δημιουργήσει το καλύτερο τραγούδι μας. Πάντα στοχεύουμε για κάτι καλύτερο και αυτό μας κάνει καλύτερους, το να κοιτάμε στο μέλλον».  

Τι θα δούμε στη σκηνή στο ΟΑΚΑ

Μετά από 6 μήνες περιοδείας και 63 στάσεις, η Αθήνα υποδέχεται τους Scorpions και τον Alice Cooper στο ΟΑΚΑ, για μία αξέχαστη συναυλία γεμάτη εκπλήξεις και πολλά φαντασμαγορικά εφέ. Συγκεκριμένα, για την προετοιμασία της σκηνής θα καταφθάσουν 14 τριαξονικά φορτηγά, τα οποία θα μεταφέρουν από την Γερμανία, την πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων σκηνή που θα στηθεί, μαζί με δεκάδες μέτρα led wall, εκατοντάδες φώτα και ένα ολόκληρο… κάστρο για τον Alice Cooper!

Όταν ήρθε όμως η ώρα να μας πουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τί ακριβώς θα παρουσιάσουν στη σκηνή του ΟΑΚΑ την Τετάρτη, δεν μπορούσαν να περιγράψουν το φαντασμαγορικό τους show με λόγια, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπαν: «Στη σκηνή είμαστε απρόβλεπτοι και ίσως να μας δείτε και σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή συναυλία των Scorpions θα είναι αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς το συγκρότημα προσπαθεί κάθε φορά να αλλάζει το show του και να χαρίζει καινούριες ξεχωριστές εμπειρίες στο κοινό που τους ακολουθεί πιστά τόσα χρόνια. Όσο για τον Alice Cooper, σίγουρα το κοινό πρέπει να περιμένει κάτι εξαιρετικά εκκεντρικό, μοναδικό και «σκοτεινό», με μία αξέχαστη και «μεσαιωνική» εμφάνιση, που μόνο ο ίδιος ξέρει να προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFebruary rocks: 5 επικά ροκ άλμπουμ που ακούσαμε αυτόν τον μήνα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι Scorpions και ο Alice Cooper έρχονται στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:30.

Προπώληση εισιτηρίων στο Viva.gr

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b