MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 4 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.

«Παρακαλώ να ονομασθή Πάντειος» - Φοιτητικές μέρες του '30: Έκθεση στο Πάντειον Πανεπιστήμιο
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Νίκος Νικολαΐδης: Ο κινηματογράφος Στέλλα φιλοξενεί μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του σημαντικού σκηνοθέτη

«Θα σε δω στην Κόλαση Αγάπη μου»

Μια ρετροσπεκτίβα της Cinematek για το έργο του μοναδικού σκηνοθέτη, Νίκου Νικολαΐδη (1939 – 2007). Πέντε μέρες προβολών της φιλμογραφίας του Νίκου Νικολαΐδη με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, αποκλειστικά στο θερινό κινηματογράφο Στέλλα. Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από μια ειδική έκδοση του περιοδικού Cinematek, με κείμενα και live παρουσιάσεις από πρωταγωνιστές του έργου του και νέους σκηνοθέτες. Αιρετικός, παρεξηγημένος, διαχρονικός και βαθιά καλλιτεχνικός ο κινηματογράφος του Νίκου Νικολαΐδη θα είναι εδώ για να μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, στα σπίτια που ζουν και ερωτεύονται οι ονειροπόλες παρέες – τους ημιπαράνομους δρόμους, το κάθε παρόν και το κάθε μέλλον, τον πάνω, αλλά και τον κάτω κόσμο.
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022: 21:00 – Γλυκιά Συμμορία 151’ | 23:30 – Θα Σε Δω στην Κόλαση Αγάπη Μου 110’.
20 Ιουνίου – 25 Ιουλίου 2022
Εισιτήρια: γενική είσοδος 6€, ημερήσιο εισιτήριο 8€, κάρτα αφιερώματος 25€ | Προπώληση στο viva.gr
Κινηματογράφος Στέλλα, Τενέδου 34, Κυψέλη. Τηλ: 210- 8657200

2. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Οι Βιτελόνοι

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Δευτέρα 4 Ιουλίου, 21:30,  Οι Βιτελόνοι» (I Vitelloni), Ιταλία-Γαλλία, 1953, α/μ, 109’, σε σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι. Η πρώτη σπουδαία ταινία του Φεντερίκο Φελίνι αποτυπώνει γλυκόπικρα μια ολόκληρη εποχή στην Ιταλία, βάζοντας μια παρέα ανδρών σε μόνιμη μετεφηβική στασιμότητα, να ζουν ακόμη με τους γονείς τους φοβούμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μια πρόωρη εγκυμοσύνη ταράζει τις ζωές των πέντε πρωταγωνιστών της αυτοβιογραφικής ιλαροτραγωδίας του Φελίνι.
Δευτέρα 4/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι στην Αθήνα: 12 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Παρακαλώ να ονομασθή Πάντειος» – Φοιτητικές μέρες του ’30: Έκθεση στο Πάντειον Πανεπιστήμιο

Οι τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, θέλοντας να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι σήμαινε να είσαι φοιτητής / φοιτήτρια το ΄30 στην Πάντειο Σχολή», εγκαινιάζουν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 19:30, την έκθεση «Παρακαλώ να ονομασθή Πάντειος» – Φοιτητικές μέρες του ’30. Ο πρώτος εγγεγραμμένος φοιτητής της Σχολής μαζί με άλλους σπουδαστές και σπουδάστριες, σας περιμένουν στους διαδρόμους του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του Παντείου Πανεπιστημίου από τις 4 έως και τις 8 Ιουλίου 2022, από τις 12.00 έως τις 18.00 για να σας μιλήσουν για τα μαθήματα που παρακολουθούσαν, τα σκονάκια, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, τις μουσικές που άκουγαν, τα στέκια τους εκτός Σχολής και πολλά άλλα.
Εγκαίνια: Δευτέρα 4 Ιουλίου, 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 5-8 Ιουλίου 2022 | 12:00 – 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Ά όροφος του κεντρικού κτιρίου του Παντείου Πανεπιστημίου, Συγγρού 136, Καλλιθέα. https://www.panteion.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 4 Ιουλίου12.09.2018

Εκδηλώσεις

4. Ιστορικοποιώντας τη μνήμη στο θεωρητικό και ποιητικό πεδίο: Συζήτηση με αφορμή την εικαστικά έκθεση «Burn In» στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου

Έφη Φουρίκη

Με αφορμή την εικαστική έκθεση 29 καλλιτεχνών, «Burn In», που πραγματοποιείται στον προσφυγικό συνοικισμό Χαλανδρίου, διοργανώνεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 19:00, συζήτηση με θέμα «Ιστορικοποιώντας τη μνήμη στο θεωρητικό και ποιητικό πεδίο». Αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης: 19:00-19:20 – Κώστας Βούλγαρης, κριτικός λογοτεχνίας, πεζογράφος, Τίτλος: Το παράδειγμα της μεταμυθοπλασίας | 19:20-19:40 – Αλέξιος Μάινας, ποιητής. Τίτλος:  Ιστορική μνήμη και παροντοστρέφεια στην ποίηση | 19:40-20:00 – Πέτρος Πολυμένης, συγγραφέας. Τίτλος: Η ανασύσταση των γεγονότων σε ποιητικές διαδρομές | 20:00-21:00 Συζήτηση με το κοινό. Συντονίστρια: Κωστούλα Μάκη, κοινωνική ψυχολόγος, συγγραφέας.
Δευτέρα 4/7, 19:00
Ελεύθερη είσοδος
Χώρος: Συνοικισμός Χαλανδρίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 10. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #18: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Βιβλίο

5. «Σπίτια και τάφοι»: Ο βραβευμένος Βάσκος συγγραφέας Μπερνάρντο Ατσάγα στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και οι Εκδόσεις Εκκρεμές σας προσκαλούν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 20:00, στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Σπίτια και τάφοι» του διάσημου Βάσκου συγγραφέα, Μπερνάρντο Ατσάγα, ο οποίος θα συζητήσει για την συγγραφική του πορεία και τα έργα του με τον μεταφραστή του βιβλίου, Κώστα Αθανασίου και την κριτικό λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά. Ο Μπερνάρντο Ατσάγα έρχεται μετά από δέκα περίπου χρόνια στην Αθήνα για να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο, που διαπερνά 50 χρόνια ιστορίας της Χώρας των Βάσκων, μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών του, οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο που γνωρίζουν να αλλάζει.
Δευτέρα 4/7, 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Σκουφά 31, Κολωνάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO θεός Iggy και τι ακόμα θα θυμόμαστε από το Release 202212.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b