MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Music to Watch: Συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και του Simon Rattle σε πρώτη προβολή στην οθόνη του Κήπου του Μεγάρου

Η συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και του Simon Rattle από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή στην οθόνη του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

BerlinerPhil_Rattle_c-PeterFischli_LUCERNEFESTIVAL_
Monopoli Team

Ο Κήπος του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε θερινό μουσικό κινηματογράφο, στην οθόνη του οποίου προβάλλονται για πρώτη φορά τέσσερις συναυλίες που μαγνητοσκοπήθηκαν σε διάσημα φεστιβάλ και φημισμένες αίθουσες της Ευρώπης από το 2011 έως το 2021, με πρωταγωνιστές μεγάλους σταρ της κλασικής μουσικής. Τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο, στο καλοκαιρινό σινεμά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθισμένοι στο γρασίδι, «βλέπουμε» μουσική και απολαμβάνουμε ερμηνείες διακεκριμένων μαέστρων, κορυφαίων σολίστ και συμφωνικών συνόλων διεθνούς ακτινοβολίας πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ.

Το πρόγραμμα των προβολών στην οθόνη του Κήπου συνεχίζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. με τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, μιας από της καλύτερες ορχήστρες του κόσμου, η οποία δόθηκε στo Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο της Λουκέρνης, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ της πόλης. Στο πόντιουμ, ο κορυφαίος αρχιμουσικός Sir Simon Rattle.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου κάνει κάθε χρόνο ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις στη Λουκέρνη, ως τακτική προσκεκλημένη του Φεστιβάλ της από το 1958. Το 2014, υπό τη διεύθυνση του Βρετανού Sir Simon Rattle, ολοκλήρωσε τον συναυλιακό κύκλο «Moving to Modern Times» («Προς τους μοντέρνους καιρούς»), παρουσιάζοντας δύο εμβληματικά έργα του ρωσικού ρεπερτορίου. Το πρώτο είναι Το Πουλί της φωτιάς του Igor Stravinsky [Ίγκορ Στραβίνσκυ] (1882-1971), η συναρπαστική, γεμάτη λυρισμό και πλούσια ηχοχρώματα, μουσική μπαλέτου που έγραψε ο λαμπρός ρώσος μουσουργός κατά την περίοδο 1909-10. Το δεύτερο έργο είναι οι Συμφωνικοί χοροί του Sergei Rachmaninoff [Σεργκέι Ραχμάνινοφ] (1873-1943), ένα από τα αριστουργήματα του ύστερου ρωσικού ρομαντισμού, ένας πραγματικός ύμνος στη μαγεία της φαντασίας.

Η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης προέρχεται την πλούσια συλλογή της εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών κλασικής μουσικής UNITEL, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες τρεις μουσικές συναντήσεις κορυφής που προβάλλονται στον Κήπο.

Το πρόγραμμα των προβολών στον Κήπο

Ο κύκλος των φετινών υπαίθριων προβολών ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου με τη συναυλία της Βασιλικής Ορχήστρας Concertgebouw του Άμστερνταμ, υπό τον Andris Nelsons [Άντρις Νέλσονς], και πάλι από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης. Η Concertgebouw [Κονσέρτχεμπαου] συμπράττει με τον πιανίστα Yefim Bronfman [Γέφιμ Μπρόνφμαν], που θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, το περίφημο «Αυτοκρατορικό» Κοντσέρτο του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν].

Megaron and Unitel Present

Η UNITEL, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, καταγράφει ανεπανάληπτες ερμηνείες από συναυλίες κλασικής μουσικής και παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου που άφησαν εποχή, σε συνεργασία –συχνά, με αποκλειστικά συμβόλαια– με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι θρυλικοί μαέστροι Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Carlos Kleiber –αλλά και νεότεροι, όπως ο Christian Thielemann– ή η σταρ της όπερας Anna Netrebko καθώς και με ορχήστρες και καλλιτεχνικούς φορείς διεθνούς κύρους, όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Σκάλα του Μιλάνου, η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η MusicAeterna και ο Θεόδωρος Κουρεντζής (συναυλία στους Δελφούς), τα Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, του Μπρέγκεντζ, το Μπαϋρώυτ κ.ά.

Με έναν κατάλογο τεχνικά άρτιων παραγωγών που αριθμεί περισσότερα από 1.500 οπτικοακουστικά αρχεία, η UNITEL είναι μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον χώρο της παραγωγής έγχρωμων στερεοφωνικών μουσικών φιλμ. Σήμερα, τα βίντεό της κυκλοφορούν αποκλειστικά με εικόνα UHD (υπερυψηλής ευκρίνειας) και ήχο Surround. Αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας Cosmotel που ιδρύθηκε το 1964 από τον Δρ. Leo Kirch και τον Herbert von Karajan με σκοπό τη δημιουργία παραγωγών κλασικής μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: «Ραντεβού» στον Κήπο για ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες πολιτισμό12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στις 20:30
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα 115 21

Πληροφορίες:  210 72 82 333 και εδώ.

Η είσοδος στις προβολές συναυλιών στον Κήπο είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας από το site του Μεγάρου και στην είσοδο κατά την ημέρα της προβολής).

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b