MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Δρυοπίδα: Ο μαγευτικός παραδοσιακός οικισμός της Κύθνου

Μπορεί πριν 5-6 χρόνια η Κύθνος να αποτελούσε έναν προορισμό που γνώριζαν λίγοι, σήμερα όμως είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός που παρά την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει, διατηρεί άρωμα Κυκλάδων από μια άλλη εποχή…

Monopoli Team

Απόδραση στη Δρυοπίδα της Κύθνου

Το άρωμα όμως αυτό είναι εντονότερο στη Δρυοπίδα, έναν παραδοσιακό οικισμό που όμοιο του δε θα βρείτε αλλού στις Κυκλάδες. Χτισμένη σε ένα φαράγγι σε υψόμετρο περίπου 170 μέτρα και μόλις 4,5 χιλιόμετρα από τον Μέριχα, το λιμάνι της Κυθνου, η Δρυοπίδα με τα δαιδαλώδη σοκάκια της, τις μπουκαμβίλιες και τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές προσφέρει μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που οι τακτικοί επισκέπτες του νησιού τη θεωρούν πιο όμορφη και εντυπωσιακή από την ιδιαίτερα γραφική Χώρα Μεσσαριά, την πρωτεύουσα του νησιού.

Συνεπώς εάν έχετε λίγες μέρες στη διάθεση σας μην αφήσετε την επίσκεψη σας για το τέλος γιατί μια φορά μόνο στη Δρυοπίδα δε φτάνει. Ιδανικά βρείτε ένα κατάλυμα εκεί – άλλωστε η θέση της σχεδόν στο κέντρο του νησιού την καθιστά προνομιακή για τις μετακινήσεις προκειμένου να επισκεφθείτε, πέρα από την Κολώνα, μοναδικές παραλίες όπως το Σιμουσι, την Γαιδουρόμαντρα, την παραλία του Σκύλου, τους Αντώνηδες και φυσικά, τα Φλαμπούρια με το υπέροχο ξωκλήσι της Παναγίας τη Φλαμπουριανής.

Στη Δρυοπίδα βρίσκεται και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού το σπήλαιο Καταφύκι, το οποίο είναι επισκέψιμο για το κοινό το απόγευμα μεταξύ 6 με 9 και η περιήγησή του διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Για φαγητό και ποτό στη Δρυοπίδα

Πέρα όμως από τις φυσικές ομορφιές στη Δρυοπίδα ο επισκέπτης συναντά δύο από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό και ποτό που θα βρει στο νησί. Το τιμόνι από το φημισμένο Χάρτινο Καράβι κρατάει με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια ο σεφ Αλέξανδρος Αγγελής ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα αποκλειστικά με ντόπια υλικά. Καλό θα είναι ιδιαίτερα τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου να έχετε προνοήσει για κράτηση.

Μετά το δείπνο στο Χάρτινο Καράβι τη σκυτάλη παίρνει ο Κούκος ένα από τα πιο όμορφα bar του νησιού, με προσεγμένη αισθητική που αντανακλάται αφενός στις υπέροχες μουσικές που παίζει αλλά και στον ψαγμένο κατάλογό του. Σπάνιες ετικέτες σε ρούμι από διαφορετικά νησιά της Καραϊβικής, επιλεγμένα Single Malts καθώς και Signature Cocktails με δροσερές γεύσεις θα ολοκληρώσουν την βραδιά σας με τον καλύτερο τρόπο. Και επειδή μπορεί να πάτε για ένα ποτό αλλά σίγουρα θα πάρετε και άλλο, εάν η ώρα περάσει και πεινάσετε πάλι, στον Κούκο σερβίρουν μέχρι αργά φρεσκοψημένη αυθεντική Ιταλική Pinsa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚύθνος: Ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο – 5+1 λόγοι για να τη λατρέψετε12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b