MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαλδίβες: Φτιάχνουν πλωτή πόλη λόγω της ανόδου της στάθμης των ωκεανών

Η κατασκευαστική εταιρεία Dutch Docklands με έδρα την Ολλανδία και η κυβέρνηση των Μαλδίβων αποκάλυψαν τα σχέδια για μια πρώτη στο είδος της πλωτή πόλη.

Monopoli Team

Σχεδόν το 80% των Μαλδίβων θα μπορούσε να καταστεί μη κατοικήσιμο μέχρι το 2050 λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με αναφορές της NASA και του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ. Ωστόσο τα σχέδια για μια πρωτοποριακή κατασκευή που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στοχεύουν να προλάβουν τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Η κατασκευαστική εταιρεία Dutch Docklands με έδρα την Ολλανδία και η κυβέρνηση των Μαλδίβων αποκάλυψαν τα σχέδια για μια πρώτη στο είδος της πλωτή πόλη. Το έργο θα βρίσκεται σε ανάπτυξη για περισσότερο από μια δεκαετία και θα στεγάσει χιλιάδες πλωτές, παραθαλάσσιες κατοικίες σε ένα λειτουργικό πλέγμα που εκτείνεται σε μια λιμνοθάλασσα 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Η τοποθεσία που ονομάζεται Maldives Floating City, θα βρίσκεται μόλις 10 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα των Μαλδίβων, το Μαλέ. Ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και μια μαρίνα παγκόσμιας κλάσης αναμένεται επίσης να είναι μέρος της προγραμματισμένης κατασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝότια Κορέα: Το 2025 θα υποδεχτεί την πρώτη πλωτή πόλη του κόσμου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b