MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: 10 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γειτονιές, πάρκα, πλατείες, συναυλιακές αίθουσες και χώροι πολιτισμού γεμίζουν μελωδίες και ήχους για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Photo by Portuguese Gravity on Unsplash
Monopoli Team

Αν υπάρχει κάτι στον κόσμο που μπορεί να μας ενώσει, να μας “ταξιδέψει” στους πιο μακρινούς τόπους, να μας συγκινήσει, να μας παρακινήσει, να μας παρασύρει με την δύναμη της, να μας συντροφεύσει όταν το έχουμε περισσότερο ανάγκη, αυτό είναι η μουσική.

Κάθε χρόνο, την 21η Ιουνίου -με εξαίρεση τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας- καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, και κυρίως άνθρωποι που αγαπούν την μουσική κατακλύζουν τις πλατείες, τα πάρκα, τους χώρους πολιτισμού, συναυλιακές αίθουσες, γεμίζοντας τις πόλεις μας με όμορφους ήχους και μελωδίες κάθε είδους -αφιλοκερδώς.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής είναι ίσως πιο “εορταστική” από ποτέ. Καθώς οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας σιγά-σιγά υποχωρούν και το συναυλιακό καλοκαίρι θυμίζει εποχές κανονικότητας, αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να γιορτάσουμε την “επιστροφή” της μουσικής, μέσα από τις μελωδίες και τα τραγούδια αγαπημένων μας καλλιτεχνών.

Εμείς σας προτείνουμε συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μια καλοκαιρινή, εορταστική βραδιά γεμάτη μουσική.

Αθήνα

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Guy Braunstein στο Ηρώδειο

Κάθε χρόνο,  η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και προσκαλεί το κοινό σε μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η λαμπρή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου θα συμμετάσχει στον καθιερωμένο εορτασμό με δύο από τα πλέον αγαπημένα και μελωδικά συμφωνικά έργα: Την 8η Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ και το Κονσέρτο για βιολί του Γιοχάννες Μπραμς. Σολίστ στο βιολί, ένας εξαιρετικός προσκεκλημένος, ο επί δέκα χρόνια εξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Guy Braunstein. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022.
21/06 στις 21:00
Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου μέσω viva.gr και aefestival.gr

Η Γιορτή της Μουσικής 2022 στον κήπο του Μεγάρου

Ένας αγαπημένος καλοκαιρινός θεσμός, με τη μουσική να γίνεται η αφορμή για να ξανασυναντηθούμε με γνωστά σύνολα και καλλιτέχνες, αλλά και με ανερχόμενους μουσικούς. Στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικο Κάτια Μολφέση, και το Συγκρότημα κρουστών Τύπανα (Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, Νίκος Μεταλληνός, Μάριος Μουζακίτης, Μπάμπης Ταλιαδούρος, Δημήτρης Αργυρόπουλος), αλλά και νέοι καλλιτέχνες από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες, όπως η Χριστίνα Ψύχα και οι Γιάννης Λουκάτος & Hot Club de Grece.
21/06 στις 20:00
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Γιορτή Μουσικής στην Πλατεία Βαρνάβα 2022

Kostas Sidirokastritis

Η αγαπημένη Γιορτή Μουσικής της γειτονιάς του Παγκρατίου, επιστρέφει γεμάτη μουσική, χορό, κέφι και χαρά. Με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων της περιοχής, αλλά και υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, το 3ήμερο 20-22 Ιουνίου η όμορφη Πλατεία Βαρνάβα και οι γύρω δρόμοι θα πλημμυρίσουν με μουσική. Την Τρίτη 21 Ιουνίου, θα δημιουργηθεί ένας “μουσικός περίπατος” με μικρές live παραστάσεις σε διάφορα σημεία επί και πέριξ της πλατείαςΕπίσης επί της πλατείας, θα πραγματοποιηθούν χορευτικές δράσεις από γνωστούς χορευτές – χορογράφους, επίδειξη ομάδας κρουστών αλλά και προβολή ταινίας, στο καθιερωμένο πλέον “θερινό σινεμά” της πλατείας.

Πρόγραμμα Τρίτης 21/06 (Μουσικός Περίπατος Day 2):
-Πεζοδρόμιο οδός Πρόκλου, κατάστημα “Chelsea Hotel”, JCB (Jazz, Bebop) – Έναρξη 20:30
-Πλ. Βαρνάβα – κοινό live καταστημάτων “Μικρή Βουλή” – “Ρεβέκκα” – “Βαρνάβα café” – ‘Μουριές” – “T n’ Toggs” – “Jimmy’s” – “Παλιάκης” με το Kostas Sidirokastritis Quartet (jazz, folk) – Έναρξη 21:15
-Πεζοδρόμιο οδός Εμπεδοκλέους, κατάστημα “Super Fly” με τους Supersan (Electronic, fusion) – Έναρξη 21:00
-Πεζοδρόμιο οδός Αρχιμήδους, κατάστημα “Βυρίνης”, οι Φτωσγοι (ρεμπέτικα) – Έναρξη 20:30
-Πεζοδρόμιο Εμπεδοκλέους, κατάστημα “Morris Brown”, Dj set Μιχάλης Σίας (bossa nova, cumbia, soulfunk) – Έναρξη 19:30
– Πλατεία Βαρνάβα: Επίδειξη ομάδας κρουστών σε επιμέλεια: Quilombo – Έναρξη 19:30
-Yoga Party, Καθοδηγεί η Έβελυν Ζώτου
-Dance Performance, σε επιμέλεια: Μαρίλια Χαρεμή – Πέπη Ζαχαροπούλου – Έναρξη 21:00

Οι Human Touch στο Πολυδύναμο Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Ο Δήμος Ιλίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και υποδέχεται τους Human Touch, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». Μία ξεχωριστή συναυλία με ιδιαίτερα ηχοχρώματα από το πιο σημαντικό μουσικό jazz σχήμα της Ελλάδας. Οι κορυφαίοι μουσικοί Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου και David Lynch, δημιουργούν, αυτοσχεδιάζουν και ερμηνεύουν πρωτότυπες μουσικές και επιλεγμένες διασκευές, σε ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει στόχο να ενώσει τους ακροατές με τη «μαγεία» που συμβαίνει επί σκηνής. Ένα πραγματικό… «ανθρώπινο άγγιγμα»!
21/06 στις 21:00
Πολυδύναμο Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Ηροδότου & Πωγωνίου, Ίλιον

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Άγιο Δημήτριο

Καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες, από την τοπική, την εγχώρια και την παγκόσμια μουσική σκηνή, θα τιμήσουν την πόλη του Αγίου Δημητρίου, παίζοντας μερικά από τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια! Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υποδέχεται τον Αλέξανδρο Γαβαλά, το Δημοτικό Ωδείο, τον Μάκη Τσιγάντε και το συγκρότημα ΑΜΕΑ Bandokafeneio, τις Martzi & Rena, τον Βραζιλιάνο κιθαρίστα και τραγουδιστή Marcelo Johnson, τους power rock/blues ήχους των Deux Points και τους ΩΜΕΓΑ ΜΠΑΝΤΑ.
21/06 στις 18:30
Πλατεία Άρη Βελουχιώτη, Άγιος Δημήτριος

Ημέρα Μουσικής 2022 στο Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής έχει προγραμματίσει μουσική εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στον κήπο του μουσείου.
21/06 στις 20:00
Νομισματικό Μουσείο, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον

Θεσσαλονίκη

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Βασιλικό Θέατρο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής προσφέροντας στο κοινό της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα με το οποίο θα εμφανιστεί λίγες ημέρες μετά στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ο Σουηδός βιολονίστας Daniel Lozakovich, που έχει κατακτήσει, στα 20 του χρόνια, ολόκληρο τον κόσμο με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του και την καθαρότητα του ήχου του, με τους ειδικούς να τον συγκρίνουν με μυθικές μορφές του παρελθόντος, όπως τους Christian Ferras και Jascha Heifetz.
21/06 στις 20:30
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου
Είσοδος με δελτία εισόδου από το www.tsso.gr και το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ.

Οι Liebe και η Big Band Βορείου Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μια νεοσύστατη ορχήστρα αποτελούμενη από το “νέο αίμα” της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με μουσικούς που έχουν ήδη διαγράψει μια αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα από την χρυσή εποχή των Big Bands του προηγούμενου αιώνα και ένα pop αγαπημένο συγκρότημα, οι Liebe, σκοπεύουν να ξεσηκώσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.
21/06 στις 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία 

Συναυλία εγχόρδων στο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συναυλία εγχόρδων. Θα παρουσιαστούν τα έργα: W. A. Mozart: Divertimento in F major (10’) Allegro-Andante-Presto, E. Elgar: Salut d’Amour (5’), P. I. Tchaikovsky: Serenade for string Orchestra (35’) Pezzo in forma di Sonatina-Waltzer-Elegie-Finale (Tema Russo).
21/06 στις 20:30
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρόνικου 6
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 15:00)

Το Ωδείο Άνω Πόλης στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Ημέρα της Μουσικής και φιλοξενεί μία ξεχωριστή μουσική παραγωγή του Ωδείου Άνω Πόλης στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μίξη ηχοχρωμάτων κλασικής, έντεχνης, παραδοσιακής και ροκ μουσικής, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του αρχιμουσικού και διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.
21/06 στις 20:00
Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b