MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν ξυπνάμε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι;

Το να κοιτάμε διαρκώς το ρολόι, γίνεται συνήθεια με αποτέλεσμα να αυξάνεται το στρες και τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό μας.

Monopoli Team

Αν φοβάστε τόσο πολύ ότι μπορεί να αργήσετε στη δουλειά, τότε είναι πολύ πιθανό να ξυπνάτε πριν το ξυπνητήρι και αυτό ίσως γίνεται γιατί πολύ απλά μισείτε τον ήχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ απλή συνήθεια που καθαρίζει 100% τον εγκέφαλο όταν κοιμάστε12.09.2018

Το να ξυπνάτε μερικά λεπτά ή και ώρες πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας, δεν είναι καινούριο φαινόμενο αλλά σύμφωνα με τους sleep experts, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία. Μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε η πανδημία και το στρες που προκάλεσε ενώ σύμφωνα με το National Institute of Health, το 10%- 30% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αϋπνία αλλά και πολύ πρωινά ή μεταμεσονύχτια ξυπνήματα.

Όταν ξυπνάμε μονίμως πριν το ξυπνητήρι μας, συνήθως μας καταβάλλει άγχος και πανικός καθώς τείνουμε να κοιτάμε συνέχεια την ώρα μέχρι να έρθει η «κανονική» ώρα για να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας. Το να κοιτάμε διαρκώς το ρολόι, γίνεται συνήθεια με αποτέλεσμα να αυξάνεται το στρες και τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό μας. Έτσι το σώμα μας βρίσκεται σε μια μόνιμη επαγρύπνηση με αποτέλεσμα να μην ξανακοιμόμαστε εύκολα μέχρι την ώρα που είχε προβλεφθεί να ξυπνήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 5 πρωινές συνήθειες που σου χαλάνε τον ύπνο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b