MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Aegialis Hotel & Spa: Καλοκαιρινή απόδραση στην Αμοργό με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ και το ξενοδοχείο 5 αστέρων στο μοναδικής ομορφιάς νησί της Αμοργού, Aegialis Hotel & Spa, υπόσχεται να μάς προσφέρει τις πιο ξεχωριστές διακοπές.

Monopoli Team

Αμοργός: Ανακαλύπτοντας το απέραντο γαλάζιο

H Αμοργός, το μοναδικό αυτό βραχώδες νησί των Κυκλάδων, ξεχωρίζει για την αφοπλιστική της θέα στη θάλασσα του Αιγαίου – την οποία και οφείλει στο μεγάλο της υψόμετρο – ενώ την ίδια στιγμή οι παραλίες της με τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και τις σπηλιές, είναι αδύνατον να μη μαγέψουν όποιον βρεθεί εκεί. Αναμφίβολα η Αμοργός είναι το νησί των αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά με τις απότομες πλαγιές και από την άλλη οι παραμυθένιες παραλίες, δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο που εναλλάσσεται συνεχώς και συνεπαίρνει τους επισκέπτες του.

Το Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας @ Giannis Panagiotatos/unsplash

Η Χώρα της Αμοργού, χτισμένη στο κέντρο του νησιού ανάμεσα σε μικρούς λόφους θεωρείται για πολλούς – και όχι άδικα – η πιο όμορφη Χώρα των Κυκλάδων κι αυτό γιατί τα μικρά, γραφικά και κατάλευκα σοκάκια της, τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπιτάκια της, οι πλατείες και οι ανθισμένες βουκαμβίλιες που στολίζουν κάθε γωνιά, θυμίζουν εικόνες που ξεπήδησαν από κάποιο κάδρο.

Η εκκλησία της Αγίας Άννας @ Giannis Panagiotatos/unsplash

Μια ημέρα στην Αμοργό μπορεί να ξεκινήσει με κάποια βόλτα στα σοκάκια της κι ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο πρωινό στην πλατεία, να συνεχίσει σε κάποια από τις μοναδικές παραλίες  της και μια επίσκεψη στο Κάστρο και να καταλήξει με δοκιμή τοπικών γεύσεων και άφθονη ψημένη ρακή σε κάποιο ταβερνάκι. Φυσικά, οι αυθόρμητες γιορτές στους δρόμους της Χώρας δεν λείπουν – κι αυτό το απροσδόκητο είναι που κάνει αυτό το νησί τόσο μοναδικό που σε παρασύρει στους ρυθμούς του…

Στην Αμοργό θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη φιλοξενία της νησιώτικης παράδοσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο διοργανώνονται πανηγύρια και αναβιώνονται συνήθειες που κρατούν από το παρελθόν, ενώ αναζητούνται συνεχώς νέες δραστηριότητες μέσω των οποίων αναδεικνύονται, φυσικά, όλες τις ομορφιές του νησιού. Διοργανώνονται επίσης η γιορτή της ψημένης, του παστελιού, της μουσικής, αγώνες δρόμου, ημέρες γαστρονομίας Αμοργού, καταδυτικοί αγώνες και δράσεις που κάνουν «ένα» ντόπιους αλλά και τουρίστες.

Παραλίες μοναδικής ομορφιάς

Στην Αμοργό θα βρει κανείς παραλίες για κάθε γούστο – από απομονωμένες, όπως οι Πλάκες, το Καμπί, η Λεβρωσός, η Ψιλή Άμμος, η Μικρή και Μεγάλη Βλυχάδα και οι Άγιοι Σαράντα, μέχρι πιο δημοφιλείς, όπως ο Μούρος, τα Κατάπολα, η Αιγιάλη, αλλά και η διάσημη παραλία της Αγίας Άννας, εκεί όπου γυρίστηκε και η ταινία του Λικ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο».

Διαμονή στην Αιγιάλη και στο Aegialis Hotel & Spa

Αν τα φετινά σας σχέδια για διακοπές περιλαμβάνουν την Αμοργό και αναζητάτε το ιδανικό μέρος διαμονής, που την ίδια στιγμή θα είναι σύγχρονο και θα σας παρέχει όλες τις ανέσεις, ενώ θα σας συστήνει τη μοναδική Αμοργιανή φιλοξενία σε συνδυασμό με την κυκλαδίτικη ομορφιά, τότε η δική μας πρόταση είναι το Aegialis Hotel & Spa, με θέα τον μαγευτικό όρμο της Αιγιάλης – το δεύτερο λιμάνι της Αμοργού.

Ιδιοκτήτες του η Ειρήνη και ο Νικήτας Γιαννακόπουλος, οι οποίοι πριν από κάποια χρόνια, οραματίστηκαν από κοινού μια ξενοδοχειακή μονάδα που θα λειτουργεί σαν «ζωντανός οργανισμός», πάντα έτοιμος να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής. Την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για το πώς αυτό το όραμα κατάφεραν να το κάνουν πράξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. 

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το Aegialis Hotel & Spa. Φτάνοντας στο σήμερα, αποτελεί το μοναδικό 5άστερο ξενοδοχείο στην Αμοργό. Με έμπνευση από την αμοργιανή παράδοση, feelgood χαρακτήρα, μινιμαλιστικό και μοντέρνο design στους χώρους του, άνετα δωμάτια και σουίτες, καθώς και εξαιρετικές υπηρεσίες, ακόμη και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, το Aegialis Hotel & Spa είναι ένα πραγματικό «κόσμημα» για την περιοχή.

Το Aegialis Hotel & Spa βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τις αμμώδεις παραλίες της Αιγιάλης και της Λεβρωσού ενώ προσφέρει και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με θαλασσινό νερό και δωρεάν ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζιέρες, καθώς επίσης εγκαταστάσεις σπα και γυμναστηρίου.

Ιδανικό για αποδράσεις χαλάρωσης και ευεξίας, το Aegialis Hotel & Spa προσφέρει, εδώ και 27 χρόνια, εκπληκτικές εμπειρίες, όλον τον χρόνο στο νησί της Αμοργού: από πεζοπορίες, αποδράσεις ευεξίας έως και διοργανώσεις γάμων.

Οι εγκαταστάσεις
  • Στις εγκαταστάσεις του το Aegialis Hotel & Spa υπάρχει πλήρες και αποτελεσματικό σύστημα βιολογικής επεξεργασίας νερού.
  • Τα πλυντήρια ρούχων είναι χαρακτηρισμένα ως ENERGY STAR.
  • Τα περισσότερα από τα εξωτερικά παράθυρα είναι με διπλά τζάμια.
  • Η ηλιακή θέρμανση χρησιμοποιείται συμπληρωματικά για άλλα συστήματα θέρμανσης  για τη θέρμανση του νερού στα δωμάτια, την εσωτερική πισίνα, το τζακούζι και τις εγκαταστάσεις του Spa.
  • Οι δημόσιες τουαλέτες πληρούν τις προδιαγραφές της διπλής ροής.
  • Αυτόματοι διακόπτες φωτισμού όπως αισθητήρες παρουσίας φυσικού φωτός και χρονοδιακόπτες είναι εγκατεστημένοι σε κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.
  • Τα περισσότερα κτίρια έχουν πρόσοψη στο νότο, μειώνοντας τις ανάγκες σε ενέργεια για ψύξη και θέρμανση.

Τα δωμάτια και οι σουίτες

Είτε ψάχνετε μια ρομαντική απόδραση ως ζευγάρι, είτε σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά σας, το Aegialis Hotel & Spa παρέχει μια μεγάλη ποικιλία δωματίων, από δίκλινα έως ευρύχωρες σουίτες.

Όλα τα δωμάτια είναι ευάερα και διαθέτουν μπαλκόνι με καταπληκτική θέα προς το Αιγαίο και την παραλία της Αιγιάλης.

Διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο και κλιματισμό και περιλαμβάνουν στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδα ασφαλείας και ψυγείο, καθώς και δωρεάν μπουρνούζια και πετσέτες πισίνας.

Το ξενοδοχείο παρέχει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να κάνουν χρήση σε πετσέτες και λευκά είδη για περισσότερο από μία ημέρα, μέσω ενός προγράμματος επαναχρησιμοποίησης πετσετών / λευκών ειδών.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του δωματίου ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες τους, μέσω ελεγχόμενων θερμοστατών.

Τα δωμάτια έχουν ένα κύριο κλειδί – διακόπτη που ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα, τις ηλεκτρικές συσκευές και τους εξοπλισμούς θέρμανσης / ψύξης όταν το δωμάτιο είναι κενό. Ο εξοπλισμός ψύξης/ θέρμανσης απενεργοποιείται αυτόματα όταν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα στο δωμάτιο.

Τέλος, οι εγκαταστάσεις μπάνιου πληρούν τις προδιαγραφές της διπλής ροής.

Το φαγητό

Στην «Αμβροσία», το εστιατόριο του ξενοδοχείου, σερβίρεται καθημερινά ελληνικό πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπιτικές μαρμελάδες, κρουασάν και αρτοσκευάσματα. Επιπλέον, σερβίρεται κουζίνα Αμοργού με ντόπια βιολογικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά. Η μεγάλη βεράντα του εστιατορίου έχει θέα στον κόλπο της Αιγιάλης και το Αιγαίο Πέλαγος.

Χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση τρόφιμα και ποτά που προέρχονται από τον κήπο του ξενοδοχείου, όπως λαχανικά, φρούτα, βότανα, ελαιόλαδο και ρακί παραγωγής του και κρέας και τυρί από παραγωγούς στην Αμοργό. Το εστιατόριο έχει πιστοποιηθεί από την «AegeanCuisine», μια πρωτοβουλία η οποία αναγνωρίζει και βραβεύει εστιατόρια που αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου και προσφέρουν τοπικά προϊόντα με υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί κήποι

Στις εγκαταστάσεις του Aegialis Hotel & Spa έχουν δημιουργηθεί και διατηρούνται υπεύθυνες και βιολογικές καλλιέργειες. Ακολουθώντας τις γεωργικές παραδόσεις του νησιού, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου έχουν πετύχει τη βέλτιστη οργανική απόδοση της γης. Οι κήποι καλλιεργούνται χωρίς τεχνολογικά μέσα και με τους πιο παραδοσιακούς τρόπους: με τα χέρια. Χρησιμοποιούνται επίσης αποκλειστικά οργανικές μεθόδους κομποστοποίησης. Επιπλέον, για την παραγωγή των προϊόντων, δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και χημικά.

Το Λάλον Ύδωρ Spa 

Στο Aegialis Hotel & Spa βρίσκεται και το φημισμένο Κέντρο Θαλασσοθεραπείας και Ομορφιάς Λάλον Ύδωρ Spa, που πήρε την ονομασία του από το αρχαίο υδρομαντείο, το οποίο βρισκόταν στη σημερινή τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου Βαλσαμίτη.

Ένας ακόμη λόγος να βρεθείτε εκεί, αν έχετε ανάγκη να γνωρίσετε αυτή την πλευρά της ευεξίας και της φυσικής αναζωογόνησης κατά τη διαμονή σας. Το ξενοδοχείο προσφέρει εντελώς δωρεάν και για απεριόριστη χρήση τις εγκαταστάσεις Spa (σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική  θερμαινόμενη πισίνα με θαλασσινό νερό και γυμναστήριο), σε όλους τους διαμένοντες και με τις τις κλασικές μεθόδους Spa, προσφέρει αναζωογονητικές εμπειρίες, βασισμένες στις ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, η σαγηνευτική θέα από όλα τα σημεία του Spa, αλλά και το μαγευτικό περιβάλλον με τη βυζαντινή-κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις καμάρες, προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό που χαρίζει ευεξία, ηρεμία και θετική ενέργεια.

Ειδικές προσφορές και πακέτα διακοπών

Το Aegialis Hotel & Spa προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες όλον το χρόνο στο νησί της Αμοργού. Από πεζοπορίες, αποδράσεις ευεξίας έως και τη διοργάνωση του γάμου σας, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε το ιδανικό πακέτο για εσάς, με μια απλή περιήγηση στο site του. Συμβουλευτείτε επίσης τον οδηγό που το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει, έτσι ώστε η επίσκεψή σας στην Αμοργό και την Ελλάδα να αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης.

Έξτρα εμπειρίες

Επιπλέον εμπειρίες που προσφέρει το Aegialis Hotel & Spa είναι γνωριμία με την παραδοσιακή Αμοργιανή κουζίνα μέσω του εστιατορίου «Αμβροσία», μαθήματα μαγειρικής από τον σεφ του ξενοδοχείου, πεζοπορίες, επαφή με τη νησιώτικη μουσική και τους χορούς μέσω των ελληνικών βραδιών που διοργανώνονται στο ξενοδοχείο, βόλτες με τα γαϊδουράκα για να ανακαλύψετε κάθε ομορφιά του νησιού, ξεναγήσεις με minivan ή minibus, μίνι αποδράσεις με σκάφος, ξενάγηση στον βιολογικό κήπο και το αποστακτήριο του ξενοδοχείου, μαθήματα γευσιγνωσίας, καταδύσεις, Geocaching και άλλα. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aegialis Hotel & Spa
Τηλ. +302285073393
Αιγιάλη, Αμοργός 84008
Κυκλάδες

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b