MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

The Handmaid’s Tale: 130 χιλιάδες δολάρια για ένα “πυρίμαχο” αντίγραφο του βιβλίου

Σε μία πρωτοβουλία για την ελευθερία του λόγου, ένα ειδικό “πυρίμαχο” αντίγραφο του συγκλονιστικού μυθιστορήματος της Μάργκαρετ Άτγουντ “The Handmaid’s Tale”, δημοπρατήθηκε για 130 χιλιάδες δολάρια.

Margaret Atwood | CREDIT: PENGUIN RANDOM HOUSE
Monopoli Team

Ένα ειδικό “πυρίμαχο” αντίγραφο του μυθιστορήματος της Μάργκαρετ Άτγουντ “The Handmaid’s Tale”, το οποίο δεν επηρεάζεται από τη φωτιά, δημοπρατήθηκε για 130 χιλιάδες δολάρια από τον οίκο Sotheby’s στην αρχή της εβδομάδας.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από ένα μήνα σε φιλανθρωπικό γκαλά, τα έσοδα θα δωριστούν στην οργάνωση PEN America, που μάχεται για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη που αυτό το μοναδικό πυρίμαχο βιβλίο του “Handmaid’s Tale” έχει συγκεντρώσει τόσα χρήματα για το PEN. Το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου είναι αμφιλεγόμενο και το PEN είναι η φωνή της λογικής ανάμεσα σε όλες τις φωνές” δήλωσε η Καναδή συγγραφέας, Μάργκαρετ Άτγουντ.

Το βιβλίο των 384 σελίδων έχει κατασκευαστεί από ένα ειδικά επεξεργασμένο προϊόν αλουμινίου, το οποίο δεν μπορεί κανείς να κάψει -κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια η Άτγουντ, όταν επιχείρησε να κάψει το πρωτότυπο με ένα… φλογοβόλο, για να προωθήσει την πρωτοβουλία.

“Το βίντεο, όπου προσπαθώ να κάψω το βιβλίο, το οποίο δεν κάηκε ποτέ, έχει τώρα σχεδόν 5 δισεκατομμύρια προβολές. Ελπίζουμε να προωθήσει την ενημέρωση και να οδηγήσει σε λογικές συζητήσεις” δήλωσε η 84χρονη συγγραφέας.

Η Άτγουντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της λογοκρισίας και της έλλειψης της ελευθερίας λόγου. Όταν το μυθιστόρημά της, “The Handmaid’s Tale” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985, οι αναγνώστες συγκινήθηκαν από το δυστοπικό κόσμο του βιβλίου -μία βίαιη πατριαρχική κοινωνία, όπου οι γυναίκες δεν είχαν ελεύθερη βούληση ούτε έλεγχο πάνω στο σώμα τους. Το βιβλίο όμως ήρθε αντιμέτωπο με πολλές αντιδράσεις συντηρητικών κριτικών, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί πολλές φορές σε κοινότητες και σχολεία -σε όλο τον κόσμο. Παρά την λογοκρισία, πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές βιβλίο που μάλιστα μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία το 2017.

Το πυρίμαχο βιβλίο αποτελεί ένα κοινό πρότζεκτ της Άτγουντ, του PEN, του εκδοτικού οίκου Penguin Random House και δύο εταιριών στο Τορόντο, με τις οποίες η Άτγουντ έχει στενούς δεσμούς: το πρακτορείο Rethink και το στούντιο γραφιστικής The Gas Company Inc.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b