MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Release Athens 2022: Όσα πρέπει να ξέρεις για το line up του μεγάλου φεστιβάλ του καλοκαιριού

Το φεστιβαλικό καλοκαίρι κάνει δυναμική αρχή με το Release Athens 2022 και αυτά είναι όσα χρειάζεται να ξέρεις για τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή, κάθε ημέρα του φεστιβάλ.

Monopoli Team | 02.06.2022

Μετά από 35 μήνες σιωπής, η Πλατεία Νερού ξαναζωντανεύει. Το αγαπημένο σου μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ. 12 ημέρες, 40 κορυφαία ονόματα, 100 ώρες ζωντανής μουσικής: Όσα πρέπει να ξέρεις για το Release Athens 2022.

Ποιοι θα ανέβουν στη σκηνή του φετινού Release;
Bauhaus / The Jesus And Mary Chain / dEUS / Strawberry Pills / Youth Valley (8/6/22)
Οι Bauhaus "ανοίγουν" το Release Athens 2022 στις 8 Ιουνίου

Οι Bauhaus “ανοίγουν” το Release Athens 2022 στις 8 Ιουνίου

Το κορυφαίο goth-rock συγκρότημα με το original line up, σε μια απ’τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Μαζί τους οι σπουδαίοι The Jesus And Mary Chain, οι αγαπημένοι Βέλγοι dEUS και οι ανερχόμενοι Strawberry Pills και Youth Valley.

Nick Cave & The Bad Seeds / Mogwai / Fontaines D.C. / Sugar for the Pill / Royal Arch (15/6/22)

Nick Cave

O σπουδαίος Nick Cave μαζί με τους Bad Seeds, ο Σκωτσέζοι πρωτοπόροι του post rock Mogwai και ένα απ’τα καλύτερα νέα γκρουπ της τελευταίας 5ετίας σε μια υπέροχη βραδιά. Τη βραδιά ανοίγουν δύο indie rock / shoegaze συγκροτήματα απ’την Αθήνα, οι Sugar for the Pill και Royal Arch.

Parov Stelar / ARTBAT & more tba (18/6/22)

Parov Stelar Live (c) Mark Unterberger

Ο άνθρωπος που μας έμαθε τι σημαίνει electro swing, έρχεται με το συγκρότημά του για μια νύχτα γεμάτη χορό και χαμόγελα. Μαζί του, το δίδυμο που έχει κατακτήσει τον κόσμο της χορευτικής μουσικής, οι Ουκρανοί ARTBAT.

Manowar / Rotting Christ / Rhapsody of Fire / Meden Agan (22/6/22)

Ο αλληλοσεβασμός και η εκτίμηση μεταξύ Manowar και Rotting Christ, των δύο μεγαθηρίων του «σκληρού» ήχου, είναι γνωστός. Μας υπόσχονται ένα πραγματικό υπερθέαμα και ένα εντυπωσιακό stage show. Μαζί τους, οι πρωτοπόροι του symphonic power metal, οι Ιταλοί Rhapsody of Fire και οι δικοί μας Meden Agan.

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C / Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska / Παιδί Τραύμα (25/6/22)

Γιάννης Αγγελάκας

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης ξαναμοιράζονται τη σκηνή, για πρώτη φορά μετά το 2018, και μαζί με τα συγκροτήματά τους – 100°C και Hotel Alaska, αντίστοιχα – στήνουν μία
μεγάλη γιορτή. Μαζί τους, το Παιδί Τραύμα, που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μπάντα, στη μεγαλύτερη βραδιά του καλοκαιριού για το εγχώριο rock.

London Grammar / LP / Hooverphonic / D3LTA / Daphne and the Fuzz (27/6/22)

London Grammar, credit: Alex Waespi

Οι London Grammar, το κορυφαίο indie / dream pop συγκρότημα στον κόσμο, στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, σε μια ονειρική βραδιά γεμάτη πανέμορφα τραγούδια. Μαζί τους, η LP, οι Hooverphonic, ο D3LTA και οι Daphne and the Fuzz.

Pet Shop Boys / Thievery Corporation / Κ. Βήτα / MAZOHA / Bobya Cottisha (30/6/22)

Ένα απ’τα κορυφαία ονόματα που γέννησε η ποπ μουσική έρχεται στο Release Athens στο πλαίσιο της “Dreamworld – The Greatest Hits Live” παγκόσμιας περιοδείας τους. Μαζί τους, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Thievery Corporation, ο σπουδαίος Κ. Βήτα και οι Mazoha και Bobya Cottisha.

Iggy Pop / Liam Gallagher / Sleaford Mods / The K’s / The Noise Figures (2/7/22)

Απ’τη μια ο Iggy Pop, o άνθρωπος που καθόρισε όσο ελάχιστοι τι σημαίνει ροκ σταρ και απ’την άλλη ο Liam Gallagher, ένα απ’τα μεγαλύτερα ονόματα που γέννησαν τα 90s ίσως στην κορυφαία στιγμή της μετά-Oasis καριέρας του. Μαζί τους, οι φοβεροί και τρομεροί Sleaford Mods, οι The K’s λίγο πριν καθιερωθούν ως το νέο μεγάλο γκρουπ της Μεγάλης Βρετανίας και οι Noise Figures.

Judas Priest / Cradle of Filth / Dead Daisies (15/7/22, Κλειστό Φαλήρου)

Οι Judas Priest, οι «θεοί του metal» γιορτάζουν 50 χρόνια στην κορυφή της σκηνής και έρχονται στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό show που δεν θέλει να χάσει κανείς. Μαζί τους, οι προκλητικοί Cradle of Filth και το supergroup των Dead Daisies.

Clutch / The Hellacopters / Blues Pills / Deaf Radio / ΛΔΛΜ (19/7/22)

Clutch

Η ζωντανή απόδειξη πως το rock’n’roll και η μυθολογία του δεν θα πεθάνει ποτέ. Οι Clutch, μαζί με τους Hellacopters και τους Blues Pills θα στήσουν ένα αξέχαστο πάρτι. Την ημέρα ανοίγουν οι Deaf Radio και ΛΔΛΜ.

Sabaton / Blind Guardian / Epica / Enemy of Reality / The Silent Rage (21/7/22)

Sabaton

Δύο απ’τα μεγαλύτερα power metal συγκροτήματα που ακούσαμε ποτέ, οι Sabaton και οι Blind Guardian θα ανέβουν την ίδια μέρα στη σκηνή του Release Athens. Μαζί τους, οι βετεράνοι της συμφωνικής πλευράς του «σκληρού» ήχου, Epica και δύο ξεχωριστά εγχώρια ονόματα, οι Enemy of Reality και The Silent Rage.

Slipknot / Sepultura / Maplerun / Project Renegade + more tba (23/7/22)

Sepultura

Δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε με καλύτερο τρόπο τη λήξη του Release Athens 2022. Δύο πραγματικά σπουδαία γκρουπ, οι, κυριολεκτικά, ασύγκριτοι Slipknot και οι Βραζιλιάνοι superstars Sepultura. Το line up συμπληρώνουν οι Maplerun και οι Project Renegade.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Release Athens απογειώνεται με την κορυφαία ενέργεια της ZeniΘ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Oλα τα τελευταία νέα, χρηστικές πληροφορίες, αγορά εισιτηρίων από το www.releaseathens.gr. Οι ώρες έναρξης για κάθε καλλιτέχνη θα αναρτώνται στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ και στα social media του

Επωφεληθείτε απ’ τις προσφορές διημέρου για να παρακολουθήσετε περισσότερες ημέρες του Release Athens 2022 με χαμηλότερο κόστος. Βρείτε τις προσφορές εδώ.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια για κάθε ημέρα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο. Περισσότερες πληροφορίες για τα VIP εδώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b