MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μουσείο του Λούβρου: Μεταμφιεσμένος άνδρας πέταξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα

Το απόγευμα της Κυριακής (29/5), ένας άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο, εθεάθη να προσπαθεί να βανδαλίσει τον πιο διάσημο πίνακα του Μουσείου του Λούβρου, τη Μόνα Λίζα.

Monopoli Team

Σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων, ένας νεαρός άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο καθόταν, πλησίασε τον πίνακα της Μόνα Λίζα και πέταξε πάνω του μια…τούρτα. Αργότερα o άνδρας έριξε τριαντάφυλλα γύρω, γύρω στον θάλαμο. Ευτυχώς, η τούρτα δεν προκάλεσε καμία ζημιά στο διάσημο έργο τέχνης του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αφού κατέληξε στο προστατευτικό, αλεξίσφαιρο τζάμι.

Το συμβάν, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την έκπληξη των παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες, μέχρι τη στιγμή που κατέφθασαν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του μουσείου και απομάκρυναν τον άνδρα από την αίθουσα.

Το περιστατικό δεν άργησε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα socila media, ακούγεται ο δράστης – καθώς οδηγείται έξω από το κτίριο από τους υπεύθυνους της ασφάλειας – να λέει στο πλήθος ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να καταστρέψουν τον πλανήτη και πως δεν πρέπει να αγνοείται αυτό. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο άνδρας αυτός είναι ακτιβιστής και προέβη στην πράξη αυτή με σκοπό, κατά τον ίδιο, να «αφυπνίσει» τον κόσμο.

Μετά την απομάκρυνση του άνδρα, το προστατευτικό τζάμι καθαρίστηκε και ευτυχώς δεν εντοπίστηκε καμία ζημιά στο έργο τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγία Σοφία: Στόχος βανδάλων η Αυτοκρατορική Πύλη του εμβληματικού μνημείου – Οι αντιδράσεις εντός και εκτός Τουρκίας12.09.2018

Έχοντας επιβιώσει από αμέτρητες απόπειρες για περισσότερα από 500 χρόνια, το αριστούργημα του του Λεονάρντο ντα Βίντσι του 1503 συγκαταλέγεται πλέον σε ένα από τα πιο προστατευμένα έργα τέχνης στον κόσμο. Υπενθυμίζεται πως τη δεκαετία του 1950 ένας άνδρας πέταξε πάνω του θειικό οξύ, ενώ ένας Βολιβιανός φοιτητής είχε εκτοξεύσει μία πέτρα κατά του πίνακα. Η πιο πρόσφατη επίθεση ήταν το 2009, όταν ένας Ρώσος τουρίστας πέταξε ένα φλιτζάνι τσάι στον πίνακα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το διάσημο έργο τέχνης είχε κλαπεί το 1911 και παρέμενε εξαφανισμένο για σχεδόν τρία χρόνια!

Με πληροφορίες από Hypebeast.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b