MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Pleine Lune I: Πίνακας του Γιάννη Μόραλη ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο σε δημοπρασία στο Παρίσι

Στην καθιερωμένη πλέον δημοπρασία αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη, που διοργάνωσε ο οίκος Bonhmas στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα, ένας πίνακας του Γιάννη Μόραλη πουλήθηκε για 630.375 ευρώ.

«Pleine Lune I» ©Bonhams
Monopoli Team

Στην καθιερωμένη πλέον δημοπρασία αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη,  που διοργάνωσε ο οίκος Bonhmas στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα, ένας πίνακας του Γιάννη Μόραλη πουλήθηκε για 630.375 ευρώ.

Πρόκειται για τον πίνακα, με τίτλο «Πανσέληνος» (Pleine Lune I), ακρυλικό σε καμβά (146×124cm), το οποίο φέρει υπογραφή του καλλιτέχνη, περιγραφή στα ελληνικά, καθώς και τη χρονολογία που ο σπουδαίος καλλιτέχνης ολοκλήρωσε το έργο, κάτω δεξιά, αλλά και στην πίσω όψη.

Η “Πανσέληνος” ήταν ήδη από την αρχή “πρωταγωνιστής” της δημοπρασίας, αφού οι ειδικοί υπολόγιζαν ότι θα είναι το πιο δημοφιλές έργο -και αυτό που θα συγκέντρωνε φυσικά το μεγαλύτερο ποσό.

Γι’ αυτό και στη δημοπρασία είχε περίοπτη θέση, συγκεκριμένα πίσω από την Γαλλίδα παρουσιάστρια της δημοπρασίας, στο παράρτημα του οίκου Bonhmas στο Παρίσι.

Πράγματι, το έργο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των ειδικών, ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο, αγγίζοντας τελικά την τιμή των 630.375 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια -και ιδιαίτερα στις τελευταίες δημοπρασίες ελληνικών έργων- ο Γιάννης Μόραλης είναι πάντοτε από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, με τα έργα του να ξεπερνούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις.

Στην προηγούμενη δημοπρασία του οίκου, αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη, ο πίνακας «Près de la mer» του Μόραλη είχε πουληθεί για περίπου 220.000 ευρώ -διπλάσια τιμή από αυτή που υπολόγιζαν.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b