MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Σώζοντας τον πλανήτη: Online παρουσίαση του νέου βιβλίου των Αναστασία Ψειρίδου και Θεόδωρου Λιανού

Σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα θίγει το νέο βιβλίο των Αναστασία Ψειρίδου και Θεόδωρου Λιανού, “Σώζοντας τον πλανήτη” και η ελεύθερη για το κοινό online παρουσίασή του έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να αποδείξει πως η σωτηρία του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους ανθρώπους.

Το νέο βιβλίο των Αναστασία Ψειρίδου και Θάνου Λιανού με τίτλο "Σώζοντας τον πλανήτη"
Το νέο βιβλίο των Αναστασία Ψειρίδου και Θάνου Λιανού με τίτλο "Σώζοντας τον πλανήτη"
Monopoli Team

Η Vegan Times προσκαλεί το κοινό στην online παρουσίαση του βιβλίου «Σώζοντας τον πλανήτη», του Ομότιμου Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Λιανού και της Αναστασίας Ψειρίδου, Καθηγήτριας Μικροοικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο αποτελεί μία πρωτότυπη έρευνα για την κατάσταση του πλανήτη, τις αιτίες που την έχουν προκαλέσει αλλά και τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για τις επίλυση των υπάρχοντων προβλημάτων.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω Zoom, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, από τις 18:00 έως τις 19:30 και σκοπό έχει την γνωριμία του κοινού με ένα βιβλίο ιδανικό για να ευαισθητοποιήσει όλους τους αναγνώστες του, ώστε να συνειδητοποιήσουν την άρρηκτη σύνδεση του ανθρώπου με το περιβάλλον, καθώς και για να διαμορφώσει μια ισχυρή κοινή γνώμη που θα λειτουργήσει προστατευτικά ως προς το περιβάλλον.

Τα θέματα που θίγει το βιβλίο

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν με απλό και κατανοητό τρόπο την υφιστάμενη κατάσταση στον πλανήτη και παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος, τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν ένα δυσοίωνο μέλλον για τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών και την απεμπόληση της “κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο”.

Στο σύγγραμμα, επίσης, παρουσιάζεται διεξοδικά, η κρίσιμη κατάσταση του πλανήτη και παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την διάσωση του πλανήτη από την οικολογική καταστροφή (πράσινη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, αποανάπτυξη, οικοσοσιαλισμός, οικομοντερνισμός).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Επαναπροσδιορισμός αξιών και υπερκατανάλωση), ο Γιώργος Οικονομίδης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών (Κλιματική αλλαγή και οικονομική μεγέθυνση: Μία αμφίδρομη σχέση), ο Κώστας Μπίθας, Καθηγητής Οικονομικής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πάντειου Πανεπιστημίου (Το κλιματικό αποτύπωμα των φυτικών τροφίμων) και η Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας & Βιώσιμης  Ανάπτυξης και του Εργαστηρίου Βιοοικονομίας Κυκλικής Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξη (Αγαπάμε τη ζωή, σώζουμε τον πλανήτη: Ενημερωνόμαστε, εκπαιδευόμαστε, δρούμε).

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Μαίρη Μανωλέλλη, CEO της Vegan Times.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας και αποκτήστε το βιβλίο σε ειδική τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μια αχτίδα από φως»: Το open call του illustradays μόλις άνοιξε12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το βιβλίο «Σώζοντας τον πλανήτη» θα παρουσιαστεί μέσω zoom, την Τετάρτη 18 Μαΐου, από τις 18:00 έως τις 19:30.

Πρόγραμμα παρουσίασης

18:00 – 18:50 Παρουσιάσεις

18:50 – 19:30 Συζήτηση

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b