MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τρίτη 17 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

«Crystal Gazer»: Έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στην Γκαλερί Σκουφά
Αριστούλα Ζαχαρίου

Εκθέσεις 

1. «Crystal Gazer»: Έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στην Γκαλερί Σκουφά

Η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη παρουσιάζει στην Γκαλερί Σκουφά, στην Αθήνα, τη νέα ενότητα της ζωγραφικής της, με τον τίτλο «Crystal Gazer», από τις 17 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου 2022. Σε 20 μεγάλες ελαιογραφίες και ένα πολύπτυχο μικρών έργων, η Ασαργιωτάκη ζωγραφίζει μνημειακά πορτρέτα γυναικών με περίτεχνα ρούχα, βαρύτιμα κοσμήματα, καθώς και με καλύπτρες και πολεμικές πανοπλίες, ανιχνεύοντας τη δύναμη της ομορφιάς, την ανάγκη για προστασία, τη μαγεία της μεταμόρφωσης, την απειλή και τον θάνατο.
Εγκαίνια: Τρίτη 17 Μαΐου 2022
Διάρκεια: 17 Μάϊου – 11 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ: 10:00-16:00, Τρ & Πεμ: 10:00-21:00, Παρ: 10:00-20:00 και  Σαβ: 10:30-16:00
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι. Τ.: 210 3603541. Ε-mail: [email protected], website: www.skoufagallery.gr

2. Evripides Art Gallery: Εγκαίνια των εκθέσεων της Δάφνης Κωστοπούλου και της Έλλης Εμπεδοκλή

Αριστερά: Δάφνη Κωστοπούλου | Δεξιά: Έλλη Εμπεδοκλή

Η Evripides Art Gallery την Τρίτη 17 Μαΐου εγκαινιάζει  δύο νέες εκθέσεις . Την έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου με τίτλο «Under the Microscope»  και την έκθεση της Έλλης Εμπεδοκλή  με τίτλο «Ευγνωμοσύνη». Κοινός τόπος και στις δύο εκθέσεις η τέχνη που γίνεται ερέθισμα για έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο και ωθεί τον θεατή να ανακαλύψει βαθιά κρυμμένα συναισθήματα . Η Δάφνη Κωστοπούλου στην νέα της δουλειά εμπνέεται από τις αφανείς ιδιότητες της ζωής και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο ζωγραφικής μικροσκοπίας. Στη νέα δουλειά της Έλλης Εμπεδοκλή που την χαρακτηρίζουν τα ποικίλα εκφραστικά μέσα και οι πολύ προσωπικές τεχνικές, με τη μέθοδο της φωτομεταφοράς αποτυπώνει στο πανί παλιές φωτογραφίες οικείων προσώπων, τις επεξεργάζεται και τις ολοκληρώνει με το κέντημα.
Εγκαίνια: Τρίτη 17 Μαΐου, 12:00 – 21:00
Διάρκεια Εκθέσεων: 17/5/- 11/6/2022 
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 – 20.30. και Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 – 16.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMOMus: Γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ως ο τιμώμενος φορέας του Ελληνικού Τμήματος του ICOM12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

3. Από τον Δημόκριτο στην τεχνητή μουσική νοημοσύνη: Συναυλία-διάλεξη στο Μέγαρο

Η σειρά Γέφυρες μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο, όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη, την Τρίτη 17 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. Πρόκειται για τη συναυλία-διάλεξη «Από τον Δημόκριτο στην τεχνητή μουσική νοημοσύνη», η οποία πραγματοποιείται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάζεται η διάλεξη με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και μουσική» και ομιλητή τον Θεόδωρο Γιαννακόπουλο, ερευνητή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο οποίος, μετά το τέλος της διάλεξης, θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό. Θα τον διαδεχτεί επί σκηνής το Κουαρτέτο RSLG, (Βασίλης Ρούπας-πιάνο, Γιάννης Λελούδας-τύμπανα, Στέλιος Γιαννουλάκης- ηλεκτρονικά και Νίκη Κοκκόλη-σαξόφωνο), σε μια συναυλία πειραματικής τζαζ και ηλεκτροακουστικής μουσικής.
Τρίτη 17/5, 20:30
Τιμή εισιτηρίου:8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 €. Σημεία Προπώλησης:210 72 82 333 | www.megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

4. «Πώς Μαθαίνουμε Ιστορία Χωρίς να την Διδαχθούμε;»: Παρουσίαση του βιβλίου της Αιμιλίας Σαλβάνου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Ασίνη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αιμιλίας Σαλβάνου «Πώς Μαθαίνουμε Ιστορία Χωρίς να την Διδαχθούμε; Ιστορική Κουλτούρα, Δημόσια Ιστορία, Ιστορική Εκπαίδευση», την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η συγγραφέας, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου της, συζητά για το φλέγον θέμα της διδαχής και διατήρησης της μνήμης του ιστορικού γίγνεσθαι με τους πανεπιστημιακούς Δημήτριο Πλάντζο, Μαρία Ρεπούση και Νίκη Μαρωνίτη. H εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από την σελίδα και το κανάλι YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Τρίτη 17/5, 19:30
Είσοδος Ελεύθερη με προεγγραφές
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052 | www.hau.gr

5. | 30 Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αποστολίδη «Λάτιν Νουάρ»

Τα Βιβλιοπωλεία Monogram και οι Εκδόσεις Άγρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Λατιν Νουαρ: Η Λατινική Αμερική μέσα από τους Συγγράφεις και τις Αστυνομικές τους Ιστορίες» του Ανδρέα Αποστολίδη που θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στις 7 μ.μ., στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
Τρίτη 17/5, 19:00
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Χώρος: Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, Τομπάζη 18 & Φιλικής Εταιρείας, Χαλάνδρι.

6. «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο»: Γιορτάζουμε τη δύναμη της αγάπης και διεκδικούμε την ισότητα και τον σεβασμό στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην πλατεία Ειρήνης

Την Τρίτη 17 Μαΐου, 18:00 – 22:00, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, η ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» μάς προσκαλεί στην Πλατεία Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, για να γιορτάσουμε τη δύναμη της αγάπης και να φωνάξουμε δυνατά ότι «Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν αναμφίβολα να προσφέρουν ένα στοργικό σπίτι στα παιδιά τους. Η αποτελεσματική ανατροφή των παιδιών δεν σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή τα χαρακτηριστικά φύλου του γονέα αλλά με την επιθυμία και την δέσμευσή του στον γονεϊκό του ρόλο». Θα κατασκευάσουμε μαζί μια rainbow σημαία πάνω σε ξύλινη βάση με πλαστικά καπάκια από αναψυκτικά, νερό, ποτά κλπ.
Τρίτη 17/5, 18:00 – 22:00
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι. 

7. | 11ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο Τρένο στο Ρουφ

Tο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ», πιστό στο ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού του, οργανώνεται και φέτος από την Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ για 11η χρονιά. Νέες καλλιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν και παρουσιάζουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο performances σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) από την Κυριακή 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Στα 11 αυτά χρόνια, το Φεστιβάλ που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, αναδεικνύει, ενθαρρύνει και προωθεί νέους καλλιτέχνες και ομάδες από τους χώρους του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού και των Εικαστικών προσφέροντας βήμα έκφρασης και δημιουργίας αλλά και έναυσμα για νέες συνεργασίες.
15-29 Μαΐου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση τα δελτία εισόδου.Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 18.30 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας.
Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Τηλ: 2105298922. Ε: [email protected]

8. «The Queer Archive Festival»: Το φεστιβάλ-ύμνος στη διαφορετικότητα και την queer κουλτούρα επιστρέφει στο αθηναϊκό κέντρο

To «The Queer Archive Festival» επιστρέφει από τις 12 έως τις 22 Μαΐου με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλ@, το φεστιβάλ που κέρδισε το αθηναϊκό κοινό, μένει για ακόμη μια χρονιά πιστό στην ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και στη στήριξη εδραιωμένων, εγχώριων ή μη καλλιτεχνών. Στόχος του “The Queer Archive Festival“ είναι να προβάλει τη διαρκώς αναπτυσσόμενη queer καλλιτεχνική σκηνή, η οποία αντανακλά τη σύγχρονη queer κουλτούρα, υμνεί τη διαφορετικότητα και προωθεί τη συμπεριληπτικότητα. Εκθέσεις, performances, συζητήσεις, γαστρονομία, karaoke, εργαστήρια, drag shows, parties και πολλά ακόμη θα διεξάγονται παράλληλα για δέκα ημέρες σε διάφορους χώρους του αθηναϊκού κέντρου, με επίκεντρο την Ομόνοια.
12-22 Μαΐου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

9. Τhis is Athens City Festival: Περισσότερες από 100 δράσεις σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης

Τhis is Athens City Festival.Η μεγάλη γιορτή της πολης έρχεται με περισσότερες από 100 δράσεις από την 1η ως και τις 31 Μαϊου: Μουσεία, γκαλερί, εκθέσεις, γαστρονομία, πικ νικ, συναυλίες, DJ sets, street parties, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, περιηγήσεις, ποδηλατάδες, αξιοθέατα, Techno στη Βαρβάκειο, Jazz στο Μουσείο της Ακρόπολης, French House στο Ωδείο Αθηνών. Καθιερωμένα και αγαπημένα events της πόλης και νέες πρωτοβουλίες σε ένα νέο φεστιβάλ για την Αθήνα, για όλο τον Μάιο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα την Τρίτη 17 Μαΐου εδώ.
1-31 Μαΐου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΜΣΤ: Γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με το βλέμμα στραμμένο στη συμπερίληψη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b